Fotoreportaj de Sarbatori – Crima culturala din Dobarca / Dobring

Inainte de toate va doresc “Sarbatori fericite!”.

Am vazut pe Facebook cateva fotografii recente postate de userul “Dirk Siebenbürger”, pe care vreau sa prezint aici. Pozele nu au nevoie de multe comentarii, este vorba de biserica fortificata din Dobarca/Dobring in judetul Sibiu.

Ultima fotografie am preluat-o de pe blogul Photoversus.

Dobarca (in germana Dobring) se afla in judetul Sibiu la cinci km de Miercurea Sibiului si DN 1. Prima atestare documentara dateaza din 1309. In jurul bisericii evanghelice se afla o puternica fortificatie. Biserica a fost initial o bazilica romanica cu trei nave, si a fost transformata in 1500 intr-o biserica gotica de tip sala cu un etaj de aparare deasupra corului. Detine un turn vestic de o latime iesita din comun, cu nise de aparare, o poarta de gratii retractabila. Zidul cetatii are in exterior trei turnuri, un turn al portii cu curte de incinta, si cu una coperis in doua ape peste etajul de aparare. Altarul si orga din seolul 18 sunt (mai bine zis erau) baroce.

Tags: , , , , , , ,

5 Responses to “Fotoreportaj de Sarbatori – Crima culturala din Dobarca / Dobring”

 1. Sorin Says:

  Cristos A Inviat

 2. Transilvania independenta Says:

  Cine a construit biserica? Cati maipot aea grija de ea? De ce cult apartine? 3 intrebari prin care daca avem raspunsul intelegem situatia curenta!

  • transildania Says:

   Nu conteaza deloc pentru mine ca biserica a fost construita de sasi si a fost evanghelica. Este vorba de o biserica fortificata, un monument istoric de patrimoniu national, iar autoritatile statului centrale si locale au prin lege si prin constitutie obligatia de a nu lasa sa se distruga acest monument.

 3. andreea Says:

  sunt din dobarca si da biserica ar putea fi reconstruita deori cine care are bani

 4. andreea Says:

  vai si amar de primarul nostru din miercurea sibiului sai fie rusine .,pentruca nul ntereseaza de nimica doar de bozunarul lui si atat i pasa numa cand vine VOTU ATUNCI IL INTERESEAZA DE OAMENI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: