Metoda “Roberta baga la sertar” se aplica din nou pentru a incalca legea

Cu toate ca certificatul de deces al deputatului Palfi a ajuns la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, conducerea Camerei nu a demarat formalitatile pentru declansarea alegerilor partiale in colegiul 9 din Cluj.

Citez din Ziua de Cluj:

Surse de la vârful conducerii UDMR spun că certificatul de deces al lui Palfi Zoltan a ajuns la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, dar procedura constatării vacantării postului este tergiversată de preşedinta democrat-liberală a Camerei, Roberta Anastase. În aceste condiţii, ipoteza anulării alegerilor din colegiul 9 prinde contur tot mai puternic.

“Certificatul de deces a ajuns la Biroul Permanent. Mai trebuie pus din nou subiectul constatării vacantării postului pe ordinea de zi, dar asta văd că nu se întâmplă. Noi, cei din UDMR, vrem să se facă alegeri parţiale în colegiul de munte, alţii nu vor”, au afirmat sursele menţionate. Amintim că, întârziind procedura de constatare a vacantării postului de deputat, apoi avizarea guvernului în acest sens de către preşedintele Camerei şi, finalmente, emiterea hotărârii de guvern care să stabilească data alegerilor, se poate intra în ultimele 12 luni de mandat, în care legea nu mai permite organizarea de alegeri parţiale.”

Tags: , , ,

6 Responses to “Metoda “Roberta baga la sertar” se aplica din nou pentru a incalca legea”

 1. adrian Says:

  pai nu era limpede de cand s-au intors din vacanta? opozitia doarme in papusi

 2. adrian Says:

  papuci doream sa scriu …. cred ca si papusi se potrivea, daca era voba de alea gonflabile

 3. cristi Says:

  Am mai spus-o si ma repet:nu vad rostul unor alegeri partiale acum in Colegiul 9.Mai este maxim 1 an pana la alegerile normale asa ca pot astepta si motii de acolo un pic.Cred ca nici cei din USL nu doresc alegeri in zona aceea (cu toate ca la televiziuni si prin ziare spun contrariul).

  • transildania Says:

   Opiniile personale sunt una, legea insa spune altceva, si regulile democratiei.
   Eu nu sunt deloc fan-ul principiului alegerilor partiale intr-un singur tur. Insa acum asta este legea si trebuie respectata.

 4. De sapte luni guvernul incalca flagrant legea fundamentala a democratiei… « transildania Says:

  […] In luna august 2011 a decedat un parlametar UDMR de Cluj, odihneasca in pace. In septembrie alte doua mandate de parlamentar au ramas vacante. Actuala lege electorala prevede in cazul vacantarii unui mandat de parlamentar organizarea de alegeri aprtiale in colegiul respectiv cu cel tarziu 90 de zile dupa vacantarea mandatului. In luna decembrie, cel tarziu in ianuarie ar fi trebuit sa aiba loc trei alegeri partiale. (Am scris in august si septembrie 2011 despre asta, aici, aici, si aici) […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: