De sapte luni guvernul incalca flagrant legea fundamentala a democratiei…

… si isi bate joc de Parlament, de democratie, de cetateni, de alegatori.

 

In luna august 2011 a decedat un parlametar UDMR de Cluj, odihneasca in pace. In septembrie alte doua mandate de parlamentar au ramas vacante. Actuala lege electorala prevede in cazul vacantarii unui mandat de parlamentar organizarea de alegeri aprtiale in colegiul respectiv cu cel tarziu 90 de zile dupa vacantarea mandatului. In luna decembrie, cel tarziu in ianuarie ar fi trebuit sa aiba loc trei alegeri partiale. (Am scris in august si septembrie 2011 despre asta, aici, aici, si aici)

 

Intre timp zece deputati si senatori au parasit Parlamentul. Mai multe sute de mii de alegatori nu au un reprezentant in parlament, nu doar peste 100.000 de alegatori cum spune titlul acestui articol dealtfel absolut recomandabil, pentru ca cei alesi nu ii reprezinta doar pe cei care i-a votat direct.

 

In opinia mea este vorba de mult mai mult decat un simplu lapsus din partea guvernului PDL, si mult mai mult decat un simplu fleac care poate fi trecut cu vederea, asa cum s-a intamplat, de 99,9% dintre cei care vorbesc si publica in media.
Este o incalcare deliberata a legii electorale, si prin consecinta a democratiei din Romania. Este un experiment, un balon de incercare: pana unde putem merge cu incalcarea legilor si a Constitutiei, a democratiei. Ma astept ca in continuare asemenea abuzuri flagrante sa fie incercate cu ocazia alegerilor locale si parlamentare.

Tags: , ,

2 Responses to “De sapte luni guvernul incalca flagrant legea fundamentala a democratiei…”

 1. Rational Idealist Says:

  Ca clujean te poti considera nereprezentat – in mod ilegal – in Parlamentul Romaniei. Ce-ar fi, eventual cu un grup mai numeros si cu sustinerea societatii civile – sa chemi in justitie guvernul pentru incalcarea dreptului fundamental la reprezentare? Continuarea ar putea fi interesanta…

  (BTW: nu stiu ce setare s-a schimbat la comentarii, dar acum WordPress imi face probleme in mod stupid, recunoscand adresa de e-mail si insistand sa ma loghez prin ei desi n-am mai folosit WP de multa vreme)

  • transildania Says:

   Eu sunt convins ca s-ar putea ataca in instanta, din pacate colegiul respectiv e in judetul Cluj, dar nu atinge municipiul Cluj, este format din vreo 20 de comune din zona Muntilor Apuseni…

   Pe de alta parte, o alta rezolvare, nu imediata ar fi o reforma a legii electrale dar si a codului Penal, care sa prevada pedepsele cele mai aspre pentru incalcarea legii electorale.

   (Eu nu am schimbat nimic la setari, nu stiu ce au facut cei de la WordPress. sper sa se rezolve problema. Mersi pentru semnalare.)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: