Confirmarea monstruoasei fraude din 2012: B. a fost demis, listele si statisticile au fost falsificate. Consecinte imperative.

Ceea ce stia de fapt toata lumea anul trecut este acum oficial, negru pe alb, numarul alegatorilor de pe listele electorale de la referendumul pentru demiterea lui Basecu din 2012 a fost incorect, cu cateva milioane in plus fata de numarul real al alegatorilor. Chiar si in diaspora prezenta la vot a fost foarte mare si in majoritatea sectiilor de votare (Republica Moldova este un caz special) oamenii au votat covarsitor pentru demiterea lui Basescu. Si asta cu toate ca pana cu o saptamana inainte de referendum nu s-a stiut cate ambasade sau consulate vor fi deschise, nici adresa lor.
Pe scurt, basescu a fost demis, si este de facto demis, prin dublu vot, al parlamentului si al alegatorilor.
Faptul ca de jure nu este inca demis, reprezinta un enorm scandal, si o amenintare si pe viitor la adresa tuturor principiilor democratice dar si a Constitutiei si respectarii ei si a legilor in Romania.
Romania (hai sa zicem asa daca e permis)isi mai poate permite cu chiu cu vai inca un an cu Basecu la Cotroceni, chiar daca fireste ar fi mai bine sa fie plecat de acolo mai degraba de ieri decat de azi, motive pentru o noua suspendare si demitere existand cu prisosinta.
Ce nu-si mai poate permite Romania este ca acest atentat (nu e primul) la adresa democratiei sa nu fie investigat riguros, cu scopul de a semnala persoanele si institutiile implicate dar si cu scopul de lua de urgenta masurile legislative si constitutionale pentru ca asa ceva sa nu mai poata fi repetat nici macar teoretic.
Consider ca dupa cocediul parlamentar de vara Parlamentul trebuie sa instituie o comisie de ancheta care sa investigheze ce s-a petrecut anul trecut, sa audieze toti martorii direct sau indirect implicati si sa elaboreze recomandari legislative, administrative si constitutionale care sa fie turnate in lege si in noua constitutie pentru a face imposibila o asemenea batjocura generalizata la adresa cetatenilor si la adresa principiilor democratice si constitutionale.

Tags: , , , , , ,

8 Responses to “Confirmarea monstruoasei fraude din 2012: B. a fost demis, listele si statisticile au fost falsificate. Consecinte imperative.”

 1. transildania Says:

  Referinte: http://www.cotidianul.ro/traian-basescu-a-fost-de-fapt-demis-in-2012-217304/

 2. radu Says:

  Hm, da, si sa-i ancheteze si pe numitii Merkel, Gordon, Reding, Day, Barosso, Gittenstein, Hillary Clinton…

 3. berenger Says:

  singurul lucru care se poate spune, fara putinta de tagada, este ca ati facut referendumul cu un an prea devreme, nepregatiti si intr-un stil total de amatori. restul lucrurilor, inclusiv interpretatrea cifrelor, nu sunt decat partizanate ieftine.

  • transildania Says:

   hahahaha, felicitari! comentariul candieaza la cel mai bun banc prost al ultimilor ani, sau la cel mai tardiv exercitiu de dezinformare propagandistica, cu aparenta de seriozitate din toate timpurile? Sau la amandoua?

   • transildania Says:

    fara a mentiona folosirea gresita, nu din punct de vedere gramatical, insa din punct de vedere al contextului al unor cuvinte, ceea ce duce la concluzii foarte interesante.

    • berenger Says:

     banc prost? sigur. asta-i politica romaneasca: un banc prost. ca si sursele pe care le folosesti si tu pentru a-ti argumenta opiniile, contrazise de orice sociolog cu care am vorbit sau pe care l-am citit.
     oricum, daca imi reprosezi ca nu folosesc bine limba romana, macar fa-o intr-o maniera care sa respecte limba romana!

 4. Ovidiu Says:

  E greu dupa vacanta de vara sa se mai faca ceva!

 5. acuvio Says:

  Rezultatatele Recensământului : fiecare numără după metoda proprie, a fost cvorum sau nu a fost cvorum, este dl Traian Băsescu legitim sau ilegitim la Cotroceni, trebuie să-şi respecte sau nu dl Crin Antonescu angajamentul, “o alba-neagra continuă” 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: