E posibil ca Dunarea sa provoace inundatii majore in Romania! – AVERTIZARE

Consider ca trebuie tras un mic semnal de alarma, ca nimeni sa nu fie prins nepregatit: In urmatoarele zile si saptamani (data postarii: 3 iunie) este posibil ca Dunarea sa se reverse si sa provoace pagube asemanatoare cu cele de la inundatiile din 2006!

Sunt zile si ore dramatice in Germania, Austria si Cehia. Dupa cea mai lunga si rece iarna din ultimii 150 de ani (de cand se contabilizeaza date meteorolige), iarna care s-a terminat abia la sfarsitul lunii aprilie, luna mai a fost cea mai ploioasa din ultimii 50 de ani. Dupa ce din cauza iernii lungi in muntii Alpi s-au pastrat cantitati enorme de zapada si gheata, care acum se topesc, acum se adauga cantitati mari de precipitatii. In mod logic, toata aceasta apa va ajunge  in Dunare (doar cele din estul Germaniei si Cehia, in riul Elbe).

Nu este Venetia, este Passau la confluenta Dunarii cu Inn-ul. Foto:  Passauer neue Presse

In momentul de fata mai multe orase si judete din Bavaria, Saxonia Superioara, dar si din Austria superioara au declansat starea de urgenta. Nenumarate sate si orase sunt inundate si/sau izolate de restul lumii. Orasul Passau este inundat de o cota record a Dunarii si a riului Inn, care se varsa acolo in Dunare (Inn-ul fiind mai mare decat Dunarea acolo in fiecare primavara). Una dintre cele mai importante autostrazi din Germania, autostrada A8 care face legatura intre München si Salzburg este inundata si inchisa complect pe un tronson foarte lung, fapt fara precedent in ultimii ani. Gara din Rosenheim este sub apa, si nu mai exista astfel nicio conexiune feroviara intre München si Salzburg sau Italia. In Austria superioara mai multe riuri tributare Dunarii s-au revarsat si au blocat drumuri importante si cai ferate, Caile Ferate Austriece au incetat transportul pe Directia Viena-Salzburg-Innsbruck. In Bavaria scolile raman inchise, si examenul de bacalaureat programat astazi va fi amanat. Au avut loc si in austria mai multe alunecari de teren si avalanse de noroi care au produs victime mortale.

Date fiind aceste fapte nu cred ca este hazardata opinia mea ca peste o zi puhoiul de ape va provoca peste o zi doua probleme in Viena, si peste inca o zi la Budapesta si Belgrad. Si ca pe urma este posibil ca inundatia sa afecteze malul stang, banatean, oltean, muntean si dobrogean al Dunarii.
Sper ca autoritatile din Romania sa fie mai bine pregatite decat in 2006, pentru ca mai au timp la dispozitie pentru a preveni printr-un management de urgenta si prin evacuari producerea de victime omenesti si pagube materiale.

Tags: , , ,

2 Responses to “E posibil ca Dunarea sa provoace inundatii majore in Romania! – AVERTIZARE”

  1. mengeleblog Says:

    si ca deobicei autoritatile din Romania o sa fie luate pe nepredatite.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: