19 milioane mai traiesc in Romania – referendumul este valid! – dezastrul demografic si economic portocaliu este evident

Basescu este de jure demis iar CCR a atentat la democratie.

La trei zile dupa decizia CCR de invalidare a referendumului sunt publicate in sfarsit datele recensamantului din 2011. Doar 19 milioane de oameni mai traiesc in Romania, 19 milioane cu tot cu bebelusi, copii, tineri sub 18 ani, si cetateni straini. Prin urmare cetateni cu drept de vot, inscrisi pe listele electorale permanente nu pot fi mai multi decat 15-16 milioane.

Oricum referendumul este cat se poate de valabil si in ce priveste numarul voturilor exprimate. Chiar daca (prin absurd) am porni de la ipoteza ca

a.) Basescu ar mai avea 5,2 milioane de alegatori sustinatori, cei care l-au votat in 2009 turul doi.
b.) Acestia ar fi ascultat de indemnul la boicot, si nu ar fi votat.
c.) Adunam la cifra aceasta cei circa un mion care au fost la vot si au votat pentru ramanerea lui,

am ajunge la 6,2 de milioane, urmand aceasta ipoteza, cea mai favorabila pentru basisti, dar care nu are nicio legatura cu realitatea. 6,2 milioane sunt cu un milion mai putini decat cele 7,5 milioane, cei 88% care au votat pentru demiterea sa, inclusiv la sectiile de votare din strainatate

In ce priveste cvorumul, datele recensamantului arata cat se poate de clar ca in Romania, la o populatie de 19 milioane,  este imposibil sa existe 18 milioane de alegatori pe listele electorale permanente conform legii, cum a afirmat Ioan Rus. Din toate punctele de vedere, in mod democratic,  legitim si legal alegatorii romani pe 29 iulie au hotarat ca Basescu este demis din funcita de presedinte.

Un al doilea aspect cel putin la fel de important din aceasta stire, unul despre care din pacate nu s-a prea vorbit inca este urmatorul.

Scaderea dramatica a populatiei Romaniei in ultimii ani la doar 19 milioane (adica cu 10-15% in doar cativa ani) este fara precedent pe timp de pace intr-o tara europeana. Ea reprezinta un dezastru economic, si o declaratie de faliment a politicilor economice, fiscale, de dezvoltare din ultimii ani, in perioada guvernelor PDiste, cu concursul FMI, BNR etc. O asemenea hemoragie demografica, in special a tinerilor din populatia activa in campul muncii este boala mortala a oricarei economii si societati. Dupa ce au fost educati, calificati si rpegatiti cu costuri considerabile, si publice in Romania, tinerii emigreaza. Astfel veniturile lor se intorc doar in mica parte in Romania, experienta lor profesionala nu se mai afla in slujba economiei romanesti, sistemele publice vitale pentru orice economie dezvoltata sunt lipsite de contributii. Mai tragic este faptul ca multi dintre cei care pleaca sunt nevoiti sa accepte angajari si numci cu mult sub pregatirea lor profesionala, ceea ce nu le va garanta nici in Romania nici in tarile inc are pleaca temporar sau definitiv, un nivel minim al pensiei (asta ca sa nu mai vorbim de muncitorii neprotejati care lucreaza la negru).

Traian Basescu a reconuscut direct cu cinism de-a dreptul criminal ca este adeptul acestor politici de distrugere demografica a Romaniei, chiar a indemnat nonsalant pe cei nemultumiti sa plece din tara. Tot direct, prin politicile pe care el impreuna cu cei de la FMI si Comisia Europeana le-au dictat guvernelor Boc-Ungureanu, politici de diminuare a veniturilor (oricum infime), de subminare a economiei nationale prin neglijarea dezvoltarii infrastructurii, toti acesti actori politici, sunt direct responabili de acest dezastru demografic, foarte greu de reparat si surmontat pe termen scurt.

Tags: , , , , , , , , , ,

3 Responses to “19 milioane mai traiesc in Romania – referendumul este valid! – dezastrul demografic si economic portocaliu este evident”

 1. Rational Idealist Says:

  Nice try… dar:
  1. Datele recensamantului nu prea au legatura cu referendumul, cum a declarat si seful INS. Pe scurt, recensamantul masoara populatia stabila a Romaniei la un moment dat (romani si straini care traiesc pe teritoriul tarii), in timp ce cvorumul referendumului e legat de numarul cetatenilor romani cu drept de vot. Sunt date fiabile care arata o emigratie romaneasca foarte numeroasa in ultimii ani (am scris si eu despre asta, pe baza unui raport OECD, Romania e un caz cu totul neobisnuit: http://rational-idealist.blogspot.ro/2012/04/leaving-romania-en.html); interpretarea acestui fapt nu e obligatoriu 100% in negru, pot exista nuante, dar asta e o alta discutie.
  2. Indiferent cu ce date noi vine USL acum, nu este in regula sa schimbi datele de referinta post-factum, asta chiar nu mai seamana a democratie europeana. Odata ce au acceptat explicit pragul de validare de peste 9 milioane, este nu doar lipsit de onoare sa revina asupra pragului, ci arata sinistru din punct de vedere al unui stat de drept. In cel mai bun caz, ar putea cere repetarea referendumului pe baza datelor corecte – dar, intr-un asemenea caz, guvernul ar trebui sa-si asume raspunderea organizarii gresite a primului referendum.
  3. Decizia CCR din principiu trebuie respectata, chiar daca – sau mai ales atunci cand – nu ne convine. Alternativa este foarte periculoasa. Sper ca Parlamentul sa nu incerce maine o noua “solutie” in afara regulilor.
  4. USL a facut o mare, foarte mare prostie (despre care eu, unul, am scris inainte de a se cunoaste deznodamantul). Prostia se plateste. Din pacate, ca de obicei, platesc cetatenii, nu politicienii.

 2. nelucraciun Says:

  “Dupa ce au fost educati, calificati si rpegatiti cu costuri considerabile, si publice in Romania, tinerii emigreaza.”

  Sa le dam de lucru, sa-i platim omeneste pentru munca lor, atunci cei care pleaca vor fi (mult) mai putini.

  Libertatea de miscare este unul dintre putinele drepturi care ne-au mai ramas, dupa contrarevolutia comunistoido-fanariotarda.

  Era bine ca taxele pe care acesti oameni sa fie platite catre statul roman, dar cine-i de vina ca nu e asa? Eu zic ca doar contrarevolutia comunistoido-fanariotarda de care politichia damboviteana nu se poate elibera.

  Imensa majoritate a romanilor care muncesc prin strainataturi au carte de identitate valabila in Romania, unii mai au si proprietati pe aici, platesc impozitele aferente acestora.
  Altii construiesc in tara, majoritatea isi sustin parintii sau /si copii lasati acasa cu bani trimisi din strainatate. Utilizarea acestor bani produce impozite pentru statul roman (de ex. TVA).

  Cvasitotalitatea celor fara acte de identitate valabile sunt dintre cei trei milioane aflati in strainatate.

  Oare de ce ma simt, dupa lectura articolului, intr-o comedie de-a lui Caragiale, stiti dvs., povestea aia cu steagurile de pe la primarie, prefectura, etc…

  Ce facem noi ca putina forta de munca activa ramasa in tara sa nu mai plece? Credeti-ma, nu-i lasam alta alternativa decat calea exodului. Eu zic sa ne punem serios pe munca, sa lasam cearta si hotiile la o parte. Altfel, peste cativa ani, aceste lupte se vor transforma in unele adevarate, cu arme fizice, mai mult sau mai putin improvizate, avand un singur scop: existenta.
  Adica ne vom bate, in primul rand, pentru hrana.

  Asta doriti? Eu nu.

 3. acuvio Says:

  Referendum valid şi Traian Băsescu la Cotroceni 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: