In premiera pot(i) vota DA la referendum…

Curtea Constitutionala a confirmat procedrurile parlemntare democratice de saptamana trecuta. Parlamentul este insitutia reprezentativa suprema, si numai majoritatea parlamentului poate decide si schimba presedintii camerelor, decide cine este prim minsttrul, poate suspenda presedintele la nevoie (asa cum a fost cazul). Campania de dezinformare a PPE,  ipocrita, mincinoasa nu se va sfarsi, dar  nu va duce decat la pierderea totala a credibilitatii celor care o sustin.

 

Inca o batalie intre prezidentialismul autoritar, concentrarea puterii intr-o singura mana, si democratia parlamentara europeana a fost castigata de catre sustinatorii celei din urma. Razboiul insa nu a fost inca castigat.

Urmatoarea batalie se va  da in zilele urmatoare culminand cu referendumul de pe 29 iulie.
Va fi o campanie electorala intersanta, dura, o lupta in care se va vedea definitiv cine pentru cine sau pentru ce lupta.

Va fi prima ocazie inc are voi vota Da intr-un referndum. Ultimele trei, toate propuse de Basescu din motive populiste, asumandu-si campanii care  intentionau sa distruga parlamentarismul si  separatia puterilor in stat.

 

In 2007 la referendumul in care presedintele Basescu cerea aprobarea pentru  votul uninominal majoritar (care spera el in zadar ca pdl ar putea obtine o majoritate absoluta in parlament cu o minoritate din voturi) am votat fireste cu NU.

In 2009, can Basescu a inventat alte masuri populiste indreptate impotriva democraitei si Parlamentului, ca tema pentru referendum, am votat de doua ori NU. NU desfiintarii Senatului, si NU reducerii numarului de parlamentari.

Pe 29 iulie voi putea vota pentru prima data cu DA, in sfarsit.

Advertisements

Tags:

6 Responses to “In premiera pot(i) vota DA la referendum…”

 1. mengeleblog Says:

  schimbarea regilor e bucuria nebunilor.ai cumva impresia ca ceilalti o sa-ti umple buzunarul cu euroi ???

 2. vahleeb Says:

  Gindesti simplist, mengele. Nimeni sau aproape nimeni dintre cei care scriu bloguri dind in Base si in PD nu o fac pentru bani sau pentru un cistig personal financiar. Nu pot pricepe de unde ti-a venit ideea… Sa intreb si eu invers?

  • mengeleblog Says:

   sunt de acord cu tine prietene.nici base si nici pd. nu au dat nimic bun.eu spuneam doar ca mai trebuia sa ‘rabdam’ pina la alegerile regulamentare.dupa ce ca tarisoara asta a tot fost facuta de rahat de la asa zisa ‘revolutie’ acum se mai uita ‘urit’ la noi si cei de la care incercam sa ne milogim de vre-un euroi nerambursabil.stai sa vezi ce conditii si ce dobinzi o sa avem de acum in colo la imprumuturi.

  • transildania Says:

   Mengele a primit in mai multe meciuri cartonasul galben, cand il merita si pe cel rosu si numai indulgenta arbitrului l-a privat de un cartonas rosu. Acum cred ca o sa urmeze si cartonasul rosu.

 3. dana Says:

  aici explicatii clare

  http://www.cotidianul.ro/basescu-poate-fi-demis-cu-majoritate-simpla-188248/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: