Le Figaro si presa popularilor europeni – o insulta gretoasa

Minciuna, dezinformare, jigniri revoltatoare, absolut indignante la adresa Romaniei dar si a victimelor fascismului si comunismului in Europa. Asta caracterizeaza Le Figaro, un exemplu pentru presa aservita populistilor din PPE.

Iata ce publica Le Figaro sub semnatura unui anume Alexandre Lévy:

Romania: lovitura de stat impotriva  presedintelui

Traian Basescu, presedintele de centru-dreapta, se vede tot mai izolta in fata ofensivei institutionale a Uniunii Social Liberale, mostenitoarea Partidului Comunist Roman.

Hitler, lichidarile staliniste, sau, mai recent, vanatoarea disidentilor condusa de Alexandru Lukashenko in Bielorusia, presa romana folosese inventarul dictaturilor pentru a incerca sa descrie ofensiva noii majoritati de stanga“.

 

Din cauza ignorantei aproape totale a ceea ce se intamla in Europa, anumite ziare straine mai sunt considerate “prestigioase” sau “de calitate” cand ele sunt simple fituici a unor partide, si dezinformeaza in mod grosolan, ca in cazul de fata.
Le Figaro – ziarul unui condamnat penal pentru coruptie, senator UMP

Le Figaro este proprietatea lui Serge Dasault, mostenitorul si patronul firmei de armament Dassault, senator UMP (partidul lui Sarkozy, care face parte din PPE, si care a pierdut pe toata linia alegerile parlamentare si prezidentiale din Franta), al carui fiu este parlamentar in Assamblee Nationale din parte UMP.

Serge Dassault are cazier in Belgia si in Franta, fiind condamnat penal pentru ca platit o spaga de 4 milioane de euro unor politicieni belgieni in schimbul unor cotracte, in scandalul Agusta-Dassault (care a dus intre altele la demiterea si condamnarea a doi ministri belgieni, mai multe detalii in link).

Cricatura un Nouvelle Observateure, “Rafale” aluzie la avionul de vanatoare francez omonim produs de Dasault.

 

In ce priveste politica editoriala si transformarea ziarului intr-o “scanteie” sau “pravda” a UMP, nu este nevoie de opinii din afara ziarului. Ajunge de stiut faptul ca in luna februarie a acestui an, insasi jurnalistii si redactorii Le Figaro, s-au revoltat impotriva directorului ziuarului, si au adoptat o motiune in care isi arata dezacordul fata de faptul ca  ziarul a devenit un buletin de stiri al UMP, ca pluralitatea si onestitatea opiniilor este cenzurata, si ca valorile jurnalistice sunt calcate in picioare. Mai multe detalii aici, aici si aici.

Figaro-ul nu este un caz singular. In Germania, die Welt, Bild Zeitung si FAZ sunt gazete de perete a CDU, in Anglia “the Times”, ajunsa pe mainile mogulului penal Murdoch si Daily Telegraph sunt  oficioasele partidului conservator.
Problema este alta: faptul ca aceste ziare s-au angrenat la ordin politic, intr-o lupta indreptata impotriva Romaniei, si ca sutn total lipsite de crediblitate, atat prin dezinformarile pe care le publica a cum, cat si prin tacerea lor totala fata de ceea ce s-a intamplat in ultimii ani in Romania, abuzurile permanente la adresa democratiei, statului de drept, indepedentei justitiei, presiunile la adresa CCR, coruptia virulenta,  dezastrul economic, financiar infrastructural si social de care se fac responsabili in primul rand Basescu si PDL.

 

***

 

Textul in original : “Roumanie: coup de force contre le president

Traian Basescu, le président de centre droit, voit son isolement croître face à l’offensive institutionnelle de l’Union sociale libérale, héritière du Parti communiste roumain.

Hitler, les purges staliniennes ou, plus récent, la chasse aux dissidents menée par le régime d’Alexandre Loukachenko en Biélorussie: la presse roumaine fouille désormais dans l’inventaire des dictatures pour tenter de décrire l’offensive de la nouvelle majorité de gauche pour s’emparer des institutions du pays.”

Advertisements

Tags: , , , , , , , ,

11 Responses to “Le Figaro si presa popularilor europeni – o insulta gretoasa”

 1. berenger Says:

  sigur. trebuie infierata cu manie proletara presa exploatatoare…

  • transildania Says:

   dupa cum stii prea bine, nu este vorba de manie proletara ci de greata profunda intelectuala in fata unor dezinformari, minciuni si insulte atat de grosolane….

   • berenger Says:

    da, e foarte usor sa dai vina pe altii si sa nu vezi nimic in ograda proprie.
    iar ziaristii aia infierati de tine (si care nu au facut scoala la intact media) sunt dublati de oficiali care chiar stiu ce vorbesc. pastreaza-ti ochelarii de cal in continuare.

    • transildania Says:

     Oficialii care au intrat in acest joc cu siguranta ca erau mai bine informati, insa au preferat sa intre intr-un joc murdar, in cea mai urata campanie de dezinformare despre ce se intampla in Romania. ochelarii de cal ei i-au purtat cand au tacut fata de tot ce s-a intamplat in ultimii patru ani in Romania. Si cand au mintit acum grosolan. Au facut un deserviciu imens.

 2. Alandra Alexandru Says:

  Păi…dacă nu ştiaţi, şi băsescu e membru PPE.

  http://www.epp.eu/eppHeadsOfStateGov.asp .

 3. Adrian Stoica Says:

  Media de la noi e de tot kkt-ul, si toata lumea stie asta. Ceea ce nu stiu, insa unii, sau se fac ca nu stiu, e ca si media de aiurea e la fel. “Publicatii prestigioase” etc. … kkt pe toata linia. Uite aici un exemplu mai vechi: http://casteluldenisip.blogspot.ro/2011/08/bucurie-incredibila.html

  • transildania Says:

   Sunt foarte putine publicatii de calitate, cu informatie nepartinica.
   La fel de grav insa mi se pare si faptulc a in toti ultimii 4-5-7 ani, in media occidentala nu s-a publicat aproape deloc despre ce se itnampla in Romania. Si tacerea absoluta este o forma de cenzura si o lipsa de deontologie. peste Romania s-a pus un capac, si aproape nimeni nu a relatat realitatile abuzurile care s-au comis.

 4. daniel clone-bandit Says:

  De la bun inceput, Figaro a fost un ziar satiric iar acum e unul foarte prost, nu e nici Le Monde, nici Libe, care sunt, e adevarat de centru- stanga, dar serioase ! Poate si de-aia a pierdut Sarko, nu a avut o presa de sustinere buna !

 5. ups Says:

  “lovitura de forta” nu e “lovitura de stat” si nici bloggerul bulgar nu e Le Figaro…

  http://www.cotidianul.ro/un-bulgar-ne-face-de-ras-si-noi-il-luam-in-serios-188065/

  intoxicare, manipulare, minciuna, defaimare- toate astea folosite la cote alarmante (oranjeria a intrat in blood-frenzy”)

  oare ale cui sunt armele acestea daca nu ale Securitatii?
  un efect benefic secundar al demiterii acestui scelerat este si auto-deconspirarea ofiterilor acoperiti din presa- pe intern si pe extern…

  P.S.: “de ce ii e frica (marlanului) nu scapa” 🙂

 6. adrian Says:

  Imi place de occidentalii astia moralisti. Nu erau ei care ne aratau cu degetul ca ce-i oropsim pe tigani ca pe urma sa vedem ca se apuca sa-i expulzeze si ca fac afise promotionale la meciul de fotbal al nationalelor in care noi eram tiganii acordeonisti? De ce ne-am face probleme pentru comentariile unor comunisti notorii cum sunt francezii in mod majoritar? Si nemtii ce se dau cu fundul de pamant ei fiind in catarame cu oligarhia rusa unde totul le miroase a floricele proaspete. Aici e vorba despre oportunitati d’ale lor interne de a mai face vreo asociere, vreo perdea de fum pentru altel, vreo oportunitate de a justifica transferuri de fonduri in alta parte de la incriminati” samd.
  Eu le-as spune si lor si nemtilor sa ne cam suga ciorapii …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: