La Dinkelsbühl

In fiecare an, in weekend-ul prelungit de Rusalii, la Dinkelsbühl are loc intalnirea sasilor din Transilvania. Si nu doar a sasilor prezenti sunt ardeleni de toate tipurile, sasi, romani, maghiari amestecati. Incerc sa merg in fiecare an, anul acesta am fost in compania unor liberali, tot atat de multietnici cum este Ardealul, sasi, maghiari si romani.

Pentru cei care nu cunosc locatia, Dinkelsbühl este un orasel extrem de pitoresc, care asemeni Sighisoarei sau Sienei, si-a conservat in totalitate nucleul medieval, fiind inconjurat de ziduri inalte si 20 de turnuri si porti. Acesti orasel, aflat in regiunea Franken (landul Bavaria, foarte aproape de landul Baden-Württemberg), a fost odinioara un prosper oras liber al imperiului. Nu este ocolit nici de turisti, chiar si americani si japonezi care viziteaza “drumul romantic”, si mai cunoscutul Rothenburg ob der Tauber.

 

Intreg orasul devine pentru trei zile si trei nopti o zona pietonala, un spatiu de intalnire dintre cele mai frumoase. In fiecare an programul intalnirii sasilor este extrem de bogat, atat din punct de vedere cultural (concerte in aer liber, fanfare, cantece traditionale, dansuri si porturi populare, expozitii, dezbateri, competitii sportive, vanzari de carte, suveniruri, produse artizanale), cat si din vedere culinar. In continuare cateva impresii fotografice de la Dinkelsbühl:

 

 

Tags: , , , , , ,

3 Responses to “La Dinkelsbühl”

  1. mengeleblog Says:

    ma bucur pentru tine.

  2. atreides Says:

    Foarte interesant. Habar n-aveam de manifestarea asta, iar de oraselul asta nici nu auzisem.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: