Kitschul si bataia de joc duse pe culmi mai inalte

Eu credeam ca “operele” degenerate amplasate de Funar in Cluj sunt de neintrecut. Iata ca m-am inselat…

 

 

Cum e posibil ca imparatul Traian sa fie reprezentat in nud si ridicand cu o mana o lupaoica mutant?
Cine a aprobat aceasta stauie? Cat s-a platiti pe ea?
Cum de se gasesc bani pentru a finanta asemenea insulte publice, cand, in acelasi timp nu se gasesc bani pentru renovarea si redeschiderea muzeelor de Istorie? (Muzeul National de istorie din Bucuresti, o creatie ceasuista nascuta din mutarea la Bucuresti a colectiilor celor mai valoroase din celelalte muzee de isorie din tara, este partial inchis, Muzeul de Istorie al Transilvaniei din Cluj este deasemenea inchis de trei ani.)
Cum este posibil ca atatea insulte la adresa esteticii si bunului simt sa ajunga a fi reprezentatii plastice in Romania? (De curand, la Cluj, se lucreaza la bustul doctorului Mircea Luca, legenda clubului “Universitatea” Cluj. Proiectul initial prevedea ca fostul jucator, antrenor si presedinte a lui “U” sa fie reprezentat cu capul bandajat cu fase, pentru ca intr-un meci isi sparsese capul salvand un gol. Din fericire, ulterior ideea penibila si nedemna a fost abandonata)

Tags: , ,

3 Responses to “Kitschul si bataia de joc duse pe culmi mai inalte”

  1. mengeleblog Says:

    suntem in Romania si asa cum stii si tu daca siti unde si pe cine sa pupi capeti autorizatie pentru aproape price.

  2. Camelian Propinatiu Says:

    Statuile nu se fac nici pentru superciocoi, nici pentru megaintelectuali, ci pentru omul de pe strada. Ce s-a dezvelit pe treptele Muzeului de Istorie nu e statuia lui Traian, ci a intelectualului Mankurt, care nu mai crede in viitorul Neamului (de-aia lipsesc cei doi prunci) si atunci lucreaza linistit la castrarea constiintei nationale, ca sa cedam ieftin in postromanism ultimele resurse de tara bananiera. Regretatul sculptor Gorduz a mai fost amagit sa ne arate si cât e de mort Eminescu. Fireste, nu l-a iertat nici pe Stefan cel Mare.

  3. Cosmin Gheorghita Says:

    Erm… trojan băsexu’ în puţulica goală ridicând-o cu o mână pe lupoaica de la Pleşcoi? De ce nu? Face parte din istoria noastră recentă….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: