S-a aflat primul ministru M.R. Ungureanu printre revolutionarii clujeni impuscati in 21 decembrie 1989?

Articol aparut pe 26 decembrie 1989 in Opinia Studenteasca/Iasi, semnat Mihai -Razvan Ungureanu. Sursa facsimilelor: Oradecluj.ro. (click pe imagini pentru o rezolutie mai mare)

Tags: , , , , ,

4 Responses to “S-a aflat primul ministru M.R. Ungureanu printre revolutionarii clujeni impuscati in 21 decembrie 1989?”

 1. mengeleblog Says:

  e destul de ciudat.nu sunt chiar in tema.

 2. Rational Idealist Says:

  Sa nu vorbesc cu pacat… dar este neverosimil. Seamana mult mai degraba cu un articol de adeziune al unui tanar extrem de ambitios si cu ceva talent (exersat prin gazetele uteciste ale vremii) la noul regim instalat in decembrie 1989.
  Sunt mai multe contradictii in textul respectiv, ca si elemente demonstrabil false (tancurile care au ras etajele superioare ale blocurilor??); daca omul chiar o fi fost in miezul evenimentelor cum spune, aceste inexactitati pot fi atribuite emotiei. Dar, inca o data, mi se pare mult mai probabila o autopromovare cinica, la momentul oportun.

  • transildania Says:

   Parerea mea este ca este vorba de fictiune, neadevar, pe sleau minciuna, si cred ca pot sa spun asta si fara a avea dovezi.
   Cineva l-a pus sa scrie asta, si a scris asa cum inainte scria osanale pentru congresul al 13-lea.
   Daca ar fi fost in piata in Cluj, ar fi scris cu totul altfel. Daca ar fi fost in piata in Cluj, si in situatia pe care o descrie, ar fi fost cel putin ranit. Ar fi dat numele celor care au fost secerati in piata, s-ar fi aflat si s-ar fi laudat el si ulterior ca a fost printre cei in care s-a tras.
   Poate vor aparea fotodocumente care sa demonstreze contrariul, insa ma indoiesc.
   Ar mai fi multe alte concluzii de tras…

 3. Prim ministrul M-R Ungureanu, istoric sau autor de fictiune? Ce spun eroii clujeni din decembrie 1989 « transildania Says:

  […] doua articole din Ziua de Cluj in legatura cu articolul semnat de Mihai-Razvan Ungureanu in Opinia Studenteasca Iasi, din 26 decembrie 1989, actual prim-ministru, fost utecist-propagandist in timpul congresul al XIII-lea a la […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: