Romania, campioana mondiala la dezinformari (portocalii in media) – ultimul exemplu taierile salariale din Spania

In ultimele trei zile am citit in media noastra stiri halucinante. Numitorul comun: “In Spania salariile din companiile de stat se reduc cu 25%-35%. Toata lumea ein criza, spaniolii fac acum ce am facut noi acum doi ani”.

Exemple gasiti nenumarate: Mediafax, Adevarul (“Spania taie salariile bugetarilor cu 30%” !!!), Dailybusiness, Bursa, Cotidianul, RTV, etc.

Am avut curiozitatea sa verific stirea in media spaniola. Si, surpriza sau nu, este vorba inca o data de o manipulare de proportii. Ce a decis guvernul spaniol este reducerea salariilor directorilor din companiile de stat cu 20-35%, nu toate salariile din companiile de stat, cu atat mai putin salariile bugetarilor. Se taie putin la varf, responsabil, inteligent acolo unde nu doare pe nimeni. Niciun scandal, nicio valva in Spania, stirii nu i s-a dat pre amare atentie (sursa: El Pais). Se specifica si foarte clar cums e vor taia salariile directorilor: companiile de stat vor fi impartite in trei categorii.

– La cele mai mici salariul directorului va fi de 55.000 de euro anual, deci peste 4.000 de euro lunar.

– La cele mai mari va fi de mmaxim 105.000 de euro anual, deci de cam 8.000 de euro lunar.

Niciunul dintre acesti directori nu va muri de foame sau nu-si va mai putea plati chiria sau intretinerea.

Nici vorba de scadere a salariilor pentru toti angajatii companiilor de stat sau a bugetarilor, nici in medie nici altfel, si nici vorba de minus 25 sau 35%!

Inca un exemplu cum in Romania se dezinformeaza la scara inalta, si cu stiri din afara Romaniei (de aceasta data), si cu stiri interne. Daca stirile interne sunt mult mai numeroase, si adevarul iese la suprafata, datorita faptului ca practic stirile externe sunt extrem de rare, dezinformarea prin false stiri externe, pe care nimeni nu se sinchiseste sa le verifice, si sunt inghitite usor de toata lumea, are efecte mult mai puternice.

Eu insa sunt linistit, abia astept ca in cursul saptamanii acesteia tot aparatul politic, mediatic si comunicational al guvernului si al PDL sa repete la nesfarsit aceasta dezinformare, “vedeti, spaniolii au taiat salariile cu peste 25%”. Pana la urma adevarul va iesi si in acest caz la suprafata.

Tags:

2 Responses to “Romania, campioana mondiala la dezinformari (portocalii in media) – ultimul exemplu taierile salariale din Spania”

  1. ovidiuclujvi Says:

    ovidiu

  2. ovidiuclujvi Says:

    S-a taiat in Spania dar numai in Catalunya ! singura zona care a pus in practica taierile salariale ! Guvernul Catalan are putere !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: