8km (Gilau-Nadasel) in 6ani!!! -In ce hal a ajuns sa isi bata joc guvernul PDL-Boc de Cluj si de Transilvania

Recunosc ca initial imi scapase detaliul foarte important, care trebuia sa fie titlu in multe articole (nu ascuns undeva in subsoluluri). Multumita bloggerului Inginerul.ro, si publicatiei Foaia Transilvana tot am aflat: Intr-adevar, termenul de executie pentru minitronsonul de autostrada Gilau – Nadasel este de 72 de luni!!!

 

Inca odata in cuvinte: sase ani pentru opt kilometri de autostrada!!!

 

Nu exista o necesitate mai vitala pentru Cluj, pentru Transilvania dar si pentru Moldova, decat finalizarea cat mai urgenta a autostrazii A3, Autostrada Transilvania. Ea este prima si cea mai importanta conditie pentru dezvoltarea acestor regiuni si a intregii tari, pentru investitii, pentru locuri de munca, pentru crestere economica, pentru ca un trai decent sa fie posibil in aceste zone, si produatorii, firmele mai mici sau mai mari sa poata concura cu cele din tarile vecine.

 

Atunci cand guvernul Boc a reziliat contractul cu firma Bechtel, dupa ce l-a renegociat au aparut repede anunturile publice ale trambitasilor Boc si Bogiu, ca Autostrada va fi continuata in ritm accelerat prin noi licitatii si finantari europene. Tronsonul Gilau-Nadasel, pe cat de scurt, este inceputul prelungirii autostrazii existente catre Oradea si Ungaria, prioritatea zero pentru inteaga zona, nu doar pentru Cluj.

 

Termenul de 6 ani pentru cei 8 kilometri de autostrada reprezinta o lovitura de pumnal in inima pentru perspectivele economice ale Clujului, si demonstreaza inca odata cat de mult tine la Cluj, guvernul condus de “clujeanul” Boc.

Acest termen mai arata si cat de importanta este dezvoltarea economica regionala pentru acest guvern, in care ministra de resort Udrea dispune de 4 miliarde de lei intr-un singur an (de zece ori mai mult decat costurile acestui tronson) pentru a-i arunca pe geam cu telegondole unde nu exista partii, sau sali de sport si locuri de joaca pentru pentru comune cu primari PDL.

Autostrada Transilvania la Gilau

 

Pentru ca autostrada sa ajunga la Oradea si sa lege in sfarsit Transilvania de UE mai este nevoie de 160 de km de autostrada, dintre care pe 100 de km nici nu s-au demarat lucrarile sau procedurile de licitatie. Prin regula de trei simpla deducem ca pentru PDL e okay daca autostrada s-ar finaliza in 120 de ani!

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 Responses to “8km (Gilau-Nadasel) in 6ani!!! -In ce hal a ajuns sa isi bata joc guvernul PDL-Boc de Cluj si de Transilvania”

 1. adrian Says:

  Daca era Kelemen Hunor premier poate ca se facea autostrada. Cineva imi impartasea impresia dupa care in timpul mandatulu sau, programul national de restaurare de la MCPN a tins sa ocupe procentual intai tinutul secuiesc apoi s-a extins din ce in ce mai tare pe formatul teritoriului diktatului de la Viena. E adevarat ca in alti ani duduia finantarea restaurarilor la bisercici si manastiri ortodoxe. El si consilierii sai se falesc si se preocupa tare-tare de Rimetea (foarte bine ca o fac) dar dau deoparte si condamna Rosia Montana. Asa ca nu inteleg de ce, in practica asta curenta a stimularii nu a intereselor generale ci a celor locale in functie de provenienta guvernantilor, un guvern bine orientat de la Cluj face astfel de chestii in relatie cu o autostrada vitala pentru toti ….

 2. adrian Says:

  Daca era Kelemen Hunor premier se facea pana acum. Cineva comenta ca a vazut in timpul mandatului sau cum maxima densitate din PNR (programul national de restaurare al MCPN) s-a extins din tinutul secuiesc pe un traseu care se cam suprapune cu zona luata prin Diktat. Ne-am obisnuit ca cei din guvern, de-a lungul timpului (multa vreme grosul PNR a fost dus in biserici ortodoxe de exemplu) sa dirijeze interesele generale cattre locurile lor de bastina asa ca nu-mi explic cum un guvern atat de bine legat de cluj poata sa faca astfele de chestii in raport cu o autostrada vitala pentru toti ….

  • transildania Says:

   Deci eu nu sunt sigur ca s-ar fi facut daca Kelemen ar fi fost premier. Chiar invers, UDMR este la guvernare acum, si nu am vazut sa iniste ca autostrada sa se faca mai repede, cu toate ca tocmai zonele unde au si ei alegatori (Bihor, Salaj, Cluj, Mures, Harghita, Covasna) au cea mai mare nevoie de ea. Nu i-am auzit sa faca presiuni pentru ea… Din punctul meu de vedere au aceeasi atitudine cu Boc.
   Daca la cultura s-au ocupat si de patrimoniul din zonele pe care-i intereseaza e ok, dar faptul ca nu au facut-o pe criterii obiective si au neglijat patrimoniul in alte parti nu.

 3. Cum si-a batut joc guvernul in aceeasi zi de Transilvania, de Crisana, de Moldova si de Republica Moldova « transildania Says:

  […] contractului cu Bechtel guvernul a promis ca va continua autostrada, de la Gilau/Cluj catre vest, cu un termen absolut nesimtit de realizare, 8km in 6 ani. Acum aflam ca aceasta licitatie peuntru un tronson pricum rusinos de scurt a fost […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: