Doctorul Arafat pleaca, intra “pe piata” firmele de bodyguarzi batausi interlopi – Ce inseamna noua lege a “sanatatii” si ce parere are Adevarul

Sistemul sanitar din Romania se afla intr-o stare dezastruoasa chiar acum, inainte ca o noua lege a sanatatii sa mai distruga acea mica parte din acest sistem public vital care inca mai functiona.

Situatia din sanatate ar fi meritat oricum mai multa atentie, si propuneri evidente de remediere a problemelor, dar sanatatea nu s-a prea aflat in agenda discutiilor publice. Din pacate, sau poate din fericire, acum, demisia secretarului de stat Dr. Raed Arafat, a reusit sa aduca aceasta tema in prim planul atentiei publice.  Doctorul arab care a pus pe picioare sistemul de salvare in cazuri de ugenta din Romania, a fost nevoit sa demisioneze din fucntia de secretar de stat responsabil pentru acest domeniu, din cauza lipsei de sustinere politica (din partea coalitiei pdl-udmr) pentru continuarea dezvoltarii SMURD-ului, a atacurilor la adresa sa din partea presedintelui acestei coalitii (nu si a tarii) si din cauza opozitiei sale la adresa legii sanatatii propuse de acest presedinte si aceasta coalitie. O lege care intentioneaza mult mai mult decat sa blocheze extinderea SMURD-ului la nivel national, o lege care intentioneaza sa distruga putinul bun care s-a construit cu greu in ultimii 20 de ani.

Desigur noua lege a sanatatii nu-si propune sa distruga doar SMURD-ul ci tot ceea ce nu a fost distrus inca din intregul sistem sanitar. Ea ataca spitalele ramase dupa ce anul trecut zeci de spitale au fost inchise, lasand pe zone foarte mari romanii fara acces la un spital si asistenta sanitara. Legea inseamna, cum tocmai am aflat, anularea dreptului studentilor de a fi asigurati medical!!

Revenind insa la apectul legat de SMURD: creatorul sau, Doctrul Arafat, si alti medici din domeniu au avertizat public ca noua lege va distruge ce s-a construit pana acum. Presedintele coalitiei PDL-UDMR-tradatori-FMI-BNR nu conteneste sa-l atace in continuare pe doctorul care, nefiind nascut in Romania, este mai popular si respectat in Romania decat oricine altcineva.

La numai o zi dupa demisia doctorului Arafat la Cluj a a avut loc un protest in piata centrala impotriva noii legi a sanatatii, un miting de sutinere pentru Raed Arafat si Smurdul creat si condus de el. Internetul si Facebook-ul vuieste  de proteste si intiative.

Demonstratia de protest de la Cluj, 11.1.2012. Foto: Stiridecluj.ro

In ultimele doua zile multa lume s-a minunat cum a indraznit presedintele coalitiei sa o atace pe una dintre personalitatile cele mai apreciate din Romania, inclusiv cu calificativul “stangist”, cand, in acesta chestiune, 95% dintre romani il sustin pe doctorul Arafat, si odata cu ei  o fac chiar anumite voci din tabara pd, un europarlamentar, o doamna profesoara si un institut de politici publice, care in rest sustin toate celelalte mizerii propuse de Basescu.

Cine a crezut insa ca nimeni nu-l sustine pe Basescu si coalitia sa sus mentionata s-a inselat. Aliatul lui Basescu in aceasta chestiune este ziarul Adevarul prin Grigore Cartianu!! Acestei insulte la adresa jurnalismului din Romania nu-i crapa obrazul si nici macar o vena de rusine cand  insinueaza ca “la fel ca in orice institutie publica”, 50% din bugetul SMURD-ului ar fi risipit prin achizitii la suprapret, si s-ar transforma in spaga si parindarat!!

Adevarul pluseaza prezentand astazi firmele care  din cauza legii noi propuse vor putea lua locul SMURD-ului pentru a intra pe noua “piata” in care se fac afaceri cu pretul vietilor omenesti pe bani publici si cu profit privat: firma BGS, care angajeaza bodyguarzi, batausi interlopi implicati in cel putin un scndal soldat cu vatamari corporale la un mall din Bucuresti.  Titlul este elocvent: “Badigarzii, gata sa te ia cu targa”

Eu personal nu voi mai accesa site-ul Adevarul.ro cat timp acest calomniator nerusinat si iresponsabil va fi redactor-sef a unei publicatii care se lauda ca nu face politica cand este evident ce politica face.

Problema SMURD-ului nu a fost niciodata abundenta de bani nici lipsa unei concurente. SMURD-ul trebuie construit in continuare pana cand va acoperi tot teritoriul Romaniei, cu un echipament adecvat si oameni platiti cum se cuvine. In toata Transilvania nu exista niciun elicopter al SMURD-ului pentru interventii de urgenta si transportul ranitilor, iar in Cluj de trei ani se tot amana construirea spitalul Regional de Urgenta, o adevarata rusine pentru un mare oras, centru universitar-medical ca si Clujul, si o regiune in care locuiesc 5 milioane de oameni.

UPDATE: Articolul a fost preluat de Cotidianul.

Tags: , , , , , ,

7 Responses to “Doctorul Arafat pleaca, intra “pe piata” firmele de bodyguarzi batausi interlopi – Ce inseamna noua lege a “sanatatii” si ce parere are Adevarul”

 1. Lilick Says:

  Din pacate jaful si ororile din domeniul medical nu sunt de ieri de azi. Si PSD-ul a favorizat firme ca BGS (un mic exemplu: Marian Oprisan (PSD) platea BGS cu 700.000 de euro pentru paza Consiliului Judetean Vrancea). Soţul Elenei Udrea, Dorin Cocos, facea afaceri de milioane de euro cu sau prin intermediul spitalelor din Capitala inca de pe vremea lui Nastase. Nu ti se pare ciudat ca USL nu ataca problema de fond ci personalizeaza totul? Ca il transforma pe Raed Arafat intr-o arma politica? Daca vrem sa se rezolve ceva trebuie sa spunem tot adevarul. Nu vrem ca banii nostri sa mai intre in buzunarele clientelei politice, indiferent daca e clientela PDL, PSD sau chiar PNL. Altfel e zero.

  • transildania Says:

   Eu sunt impotriva scurgerii banilor publici catre firme “private”, prin contracte la suprapret cu bani care se intorc catre partide, indiferent din ce partid face parte politicianul care se foloseste de asemenea practici.
   Demisia Dr-ului Arafat este un bun prilej (chiar daca nefericit) ca in atentia publica sa ajunga toate aceste implicatii.
   Mie imi lipseste mai mult o promisiune ferma a opozitiei, o viziune cum vrea sa remedieze dezastrul din sistemul sanitar, care este deja o realitate (si fara noua lege). Este nevoie de o reforma fundamentala, desigur o cu totul alta decat cea propusa acum de Basescu.

 2. berenger Says:

  de unde ati scos asta cu neasigurarea studentilor. inteleg sa criticati, dar putin cu cap:

  Există mai multe categorii de persoane care vor beneficia de asigurare medicală, fără a trebui să contribuie la Fondul de Sănătate.

  Copiii şi tinerii până la vârsta de 26 de ani, dacă sunt studenţi.

  Persoanele care au dreptul la ajutor social.

  Pensionarii cu venit lunar sub 740 de lei.

  Gravidele şi lăuzele.

  Persoanele cu handicap.

  Soţul, soţia sau părinţii fără venituri proprii, doar dacă un membru al familiei achită suplimentar 5,5% din salariul minim brut.

  • transildania Says:

   Inteaba-i pe studentii care au tras acest semnal de alarma pe net. Daca nu aveau motiv nu o faceau.

   • berenger Says:

    mda. lipsa de informare, prejudecatile si maniheismul au facut ca tot decorul sa prinda tuse groase suprarealiste.
    iar daca studentii nu stiu despre ce vorbesc, varsta, cluburile si sesiunea fiind de vina, faptul ca tu vii cu explicatii de genul „daca nu aveau motiv, nu o faceau” arata clar nivelul dezbaterii

 3. mengeleblog Says:

  se fura in continuare.asa cum spuneam intr-o postare mai veche se un blog concurent se incearca ‘eficientizarea tarii prin depopulare’.de unde crezi ca se mai poste fura ceva decit de la sanatate ?

  • transildania Says:

   Inca sunt multe domenii din care se mai poate fura, si in cele din care se fura se poate fura si mai mult. Se poate fura si mai mult din aur, cupru urna, alte metale, lemn, energie electrica din hidrocentrale, petrol, gaz, din contributiile pentru sanatate, din contributiile pentru pensii etc.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: