Clujul, o Sicilie fara maslini si lamai – “Cu è surdu, orbu e taci, campa cent’ anni ’mpaci”

Citind ultltimele declaratii ale prim-ministrului Boc despre famiglia sa clujeana anchetata de procurorii anti-coruptie, mi-au venit in minte filmele si documentarele despre Cosa Nostra, si legea ei suprema, numita omerta.

 

Cred în nevinovăţia lui şi sper să şi-o demonstreze în faţa instanţei de judecată, pentru că a fost un om care a avut un rol decisiv în modernizarea Clujului, alături de mine şi de alţi colegi, şi este un om care îşi iubeşte familia, este un om care ţine foarte mult la copii, este un om care cred că îşi va demonstra nevinovăţia”, a afirmat Boc într-o emisiune la B1 TV, citat de Mediafax.”

1.  Nici nu trebuie sa fii in anul intai la drept pentru a stii ca un principiu de baza al justitiei  este ca niciodata nu se poate (si nici nu trebuie) dovedita nevinovitaia. Ca intr-un proces se poate dovedi doar vinovatia de catre partea acuzatoare. Boc este absolvent al facultatii de drept, si fost avocat, membru al baroului, si vorbeste de “demonstrarea nevinovatiei”.

2. Termenul de “familie” poate avea diferite conotatii, aici s-ar potrivi cel mai bine de familie politica. In opinia mea un mesaj foarte clar catre inculpatul Apostu, sa nu cumva sa ciripeasca in instanta lucruri care ar murdari onoarea si umilitatea (omerta) famigliei politice.

Se potriveste de minune un proverb sicilian:

“Cu è surdu, orbu e taci, campa cent’ anni ’mpaci”

(Chiar daca se intelege, cred, foarte bine, o traducere: “Cine e surd, orb si tace, traieste o suta de ani in pace”)

 

P.S. Tot in legatura cu famiglia portocalie clujeana si conditiile de arest ale inculpatilor: Sorin Apostu isi bea cafeaua cu seful Inspectoratului Judetean al Politei, chiar in biroul acestuia, iar inculpatul Stoia iese zilnic fara autorizatia procurorilor din arest, la piscina si masaj, pentru a-si trata durerile de spate….

Tags: , , , , ,

4 Responses to “Clujul, o Sicilie fara maslini si lamai – “Cu è surdu, orbu e taci, campa cent’ anni ’mpaci””

  1. adrian Says:

    In Sicilia au mai fost unii ca Giovani Falcone sau alti oameni realmente pusi pe eradicarea coruptiei purulente …
    Aia cu ceaiul e dezgustator de-a dreptul! Si plimbatul la masaj a unui retinut spune totul. Ai putea sa crezi ca e o inscenare media, atat de incredibila e aceasta situatie!

    • transildania Says:

      Deci in pofida multor interpretari aiurea a unora in media centrala, DNA in acest caz face o treaba foarte buna. Nu vreau sa-i compar inca cu Falcone si alti procurori italieni, dar e ok pana acum.
      Dosarul e extrem de gros, sunt cel putin 10 cazuri, daca nu mai multe, pentru arestare s-au folosit de 5, dar pe zi ce trece ies mai multe detalii la iveala.
      Va fi un proces interesant.

  2. mengeleblog Says:

    Romania e tara tuturor posibilitatilor,depinde cum stii sa le utilizezi.

  3. BM Says:

    mda, mai lipsea sa iasa in strada ca ponta si vanghelie in cazul nicolescu

Leave a comment