“Clujul pe mana locotenentului lui Apostu, un dezastru”

Dupa ce in cazul primarului Sorin Apostu judecatorii tribunalului din Cluj au prelungit cercetarea penala in stare de arest preventiv la 29 de zile, si judecatorii ICCJ din Bucuresti au respins recursul, este clar ca ex-primarul Apostu va fi suspendat din functie. Clujul va avea un primar interimar ales din randul viceprimarilor.

Acest primar interimar va fi dupa toate probabilitatile Radu Moisin. Celalalt viceprimar este udemeristul Laszlo Attila, ales in aceasta functie doar pentru ca PDL, care detine majoritatea absoluta in Consiliul Local si fara UDMR, a multumit astfel UDMR pentru non-combatul de la precedentele alegeri locale, cand nu a prezentat un candidat propriu pentru ca Apostu sa castige mai usor. Ar fi bine de stiut cine este acest vice-primar si viitor primar interimar.


Citez aici semnalul de alarma pe care il trage TNL Cluj in legatura cu perspectiva ca la sefia primariei clujene sa se afle tocmai Radu Moisin, mana dreapta a lui Apostu, viceprimarul care a “gestionat” toate licitatiile primariei Apostu, inclusiv cele cu firmele de salubritate (si este bine de stiut ca TNL Cluj a cerut demult rezilierea contractelor paguboase, si susceptibile de a fi mult umflate in schimbul unor recompense, cu firmele Rosal si Brandner. A cerut-o de exemplu in ianuarie 2011, cand nimeni altcineva nu vorbea despre aceste lucruri!):

Clujul pe mana locotenentului lui Apostu, un dezastru

De sapte ani de zile, Clujul este pe mana celui mai feroce spaguitor din istoria recenta a orasului. Primaria a devenit cuibul mafiei personale a lui Sorin Apostu.

Spagile incredibile si tupeul spectaculos de care dadea dovada ‘omul lui Boc’, au devenit legendare. Mai periculos decat Al Capone, focsaneanul Apostu a fost supranumit ‘fifty-fifty’. Stilul mafiot in care a dominat sapte ani de zile viata economica a orasului este demonstrat inclusiv de cele 17 telefoane gasite de anchetatori in casa presedinteului PDL Cluj-Napoca, Apostu, telefoane prin care tinea legatura cu cele mai importante 17 personaje din camarila sa de partid.

Si pentru ca ce se naste din pisica, soareci mananca, viceprimarul Radu Moisin, un alt produs al scolii ardelene a PDL este pe cale sa devina urmatorul primar interimar al Clujului. O situatie aberanta si umilitoare. Purtator de servieta, ridicat la rang de coada de topor a primarului Apostu, Radu Moisin s-a remarcat prin acordarea unei locuinte ANL prietenei sale si prin pilotarea unui Audi A6 primit ?cadou? de la ROSAL, firma colegului sau de partid, deputatul Silviu Prigoana. Masina a fost primita exact dupa ce Rosalul a castigat la licitatia condusa de Radu Moisin, contractul de salubrizare a jumatate din oras, cealalta jumatate revenindu-i firmei Bratner Veres, in urma unei spagii consistente acordate primarului Sorin Apostu.

Astfel, singurele fapte de vitejie administrativa prin care s-a remarcat viceprimarul Moisin au fost acelea de a truca licitatiile pe care le-a condus si de a desemna castigatorii indicati de seful PDL Cluj-Napoca, Sorin Apostu. Comportamentul sau a fost unul de locotenet al lui Sorin Apostu si paravan a afacerilor mafiei pedeliste locale.

TNL Cluj-Napoca ii cere public viceprimarului Radu Moisin ca pana la urmatoarea sedinta de Consiliu Local sa renunte la functia de viceprimar, astfel incat alianta UDMR-PDL, prin majoritatea politica pe care o detine in Consiliul Local, sa poata desemna un alt viceprimar, care ulterior sa devina primar interimar. Aceasta este unica sansa de a mai salva ce se mai poate salva din onoarea Clujului. Altfel, riscam sa ne trezim in situatia halucinanta in care si primarul interimar sa fie saltat de catre procurori, intrucat asupra lui Radu Moisin planeaza multe suspiciunii de trucare a licitatiilor, astazi cercetate de catre DNA. Situatie care poate fi devastatoare pentru imaginea orasului nostru si asa grav afectata de faptele penale savarsite de catre focsaneanul Sorin Apostu, arestat pentru luare de mita.

Presedinte Organizatia Municipala de Tineret a PNL Cluj-Napoca

Ioan BILDEA

 

 

P.S. Ioan Oltean, secretarul general al PD a anuntat acum doua zile ca Sorin Apostu isi va da demisia daca recursul este respins. Oare si-o va da?

Tags: , , ,

3 Responses to ““Clujul pe mana locotenentului lui Apostu, un dezastru””

 1. incaunipocrit Says:

  Reblogged this on Vasile Roata.

 2. Rational Idealist Says:

  In principiu OK, mai putin repetitia asta enervanta cu “focsaneanul Apostu”. Penibil pentru o organizatie liberala, cred. Apasa pe prejudecati si regionalism xenofob, in plus sugerand cumva ca putreziciunea coruptiei in primaria clujeana a fost adusa din afara, intinand puritatea transilvana. Chiar si accentul pe “onoarea Clujului” capata o coloratie sovina in contextul asta.
  Mi se pare ca genul asta de atitudine (clujenii, intre noi) a jucat un rol in mafiotizarea elitei politice locale, la care m-am referit intr-un comentariu anterior.

  • transildania Says:

   Da, ai dreptate, locul de nastere al primarului nu prea conteaza, important este ce face, si ce nu face, si ce a facut rau.
   Am remarcat si eu in alte luari de pozitii acest accent pe “onoare Clujului” care acum ar fi distrusa. Nu este asa, faptele unei persoane, sau unui grup de persoane, sau chiar a unui partid, nu pot afecta decat onoarea lor personala, sau de grup. In niciun caz onoarea orasului.
   Si daca acuzatiile sau faptele la care fac referire le-ar fi facut un clujean get-beget, situatia nu ar fi fost nicidecum diferita.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: