In sfarsit, s-a terminat “Marea Liniste si Pace” de la Cluj

Primarul Clujului, Sorin Apostu, PDL, si alte persoane sunt cercetate penal si retinute preventiv de catre procurorii clujeni.

 

Pana acum cateva zile la Cluj era liniste. Pace, liniste si armonie deplina. Nimic nu o tulbura, nimeni nu deranja pe nimeni. Alegerile se castigau la pas, la peste 30% diferenta, indiferent de performantele administrative. Majoritatile in consilii erau absolute, unele partide nu prezentau candidati ca sa nu deranjeze si erau in schimb cooptate in administratie, chiar daca majoritatea portocalie era arhisuficienta. Totul era frumos si linistit, nicio ilegalitate, niciun fel de coruptie, toate licitatiile erau corecte, nu se dadea spaga pentru autorizatii de constructie. Mass media era si ea, in buna parte, cuminte, disciplinata si tacuta, nu deranja cu investigatii. Cam toata lumea stia deja cine va castiga alegerile viitoare. Toate lucrurile mergeau bine (mai putin: dezvoltarea economica, locurile de munca, investitorii straini care nu mai veneau, investitorii prezenti care plecau, dezvoltarea urbanistica, centurile de care nu mai era nevoie, autostrada amanata, traficul din oras, numarul de turisti, patrimoniul din centrul orasului, fatadele, zonele pietonale aproape inexistente, etc.).

 

De cateva zile insa lucrurile au luat o turnura brusca. Vicepresedintele Consiliului Judetean este cercetat penal si retinut preventiv de mai multe zile. Astazi primarul municipiului, Sorin Apostu, mana dreapta a lui Emil Boc inca din 2004, presedintele PDL Cluj, a fost retinut pentru 24 de ore, fiind si el cercetat penal.

 

Nu stim multe. Lucrurile pe care nu le stim insa nici nu prea conteaza: De ce sunt cercetati? Au comis vreo ilegalitate? Mai sunt si alti implicati? Cine? Vor fi condamnati sau sunt nevinovati? Prezumtia de nevinovitatie este valabila pentru toata lumea.

 

Stim insa un lucru:

1. Zidurile, care pareau de beton, si care inconjurau fief-ul aparent inexpugnabil portocaliu, in care oamenii lui Boc puteau face (sau nu face) orice, s-au dovedit a fi din cartonul linistii si tacerii. Acum se cam prabusesc, pe rand. Cam tarziu, dar mai bine mai tarziu decat niciodata. “Marea Liniste si Pace de la Cluj” s-a terminat. Foarte bine!

 

Tags: , , ,

7 Responses to “In sfarsit, s-a terminat “Marea Liniste si Pace” de la Cluj”

 1. Stefan Zoltan Marina Says:

  Să fi fost liniştea de dinaintea furtunii? Posibil. Să nu fie o furtună într-un pahar cu apă. Paharul de pe noptieră, în care îşi pun pensionarii proteza dentară. Că atât le-a mai rămas.

 2. Alexandra Groza Says:

  Eu inteleg ca autorul are un dinte impotriva culorii portocaliu, dar eu de pe un teren absolut neutru, ma intreb daca aceasta coruptie are culoare politica. Ei bine, istoria demonstreaza ca nu are. Sper ca Apostu nu va fi transformat in martir si sa primeasca acea bataie pe umar de consolare. Coruptie exista in toate institutiile statului, indiferent de guvernare si se practica cu acordul functiilor cele mai inalte. Dar daca astfel de articole apar doar acum anti PDL, imi pare evidenta campania electorala a opozitiei pe de o parte…si amagirea populatiei cu un caz care nu va avea defel efectul scontat, pe de alta parte. Iar “Marea liniste si Pace” se va re-instaura, of doamne, sa speram sub alta egida. Cand e evident, ca afacerile vor continua.

  • transildania Says:

   Deci nu sunt de acord din foarte multe puncte de vedere, si cred ca ai inteles gresit multe lucruri.
   1. In primul rind prezumtia de nevinovatie este valabila pentru toata lumea.
   2. Generalizarea “Coruptie exista in toate institutiile statului, indiferent de guvernare” nu poate fi dovedita si este un neadevar, pana la proba contrarie.
   3. Daca coruptia este mai frecventa decat stim sau credem, asta nu este o scuza pentru cine o practica, si niciun motiv pentru a nu o acuza.
   4. Coruptia este un cancer si eu cel putin o atac unde o vad indiferent de culoarea politca, este un cancer pentru ca este ineficienta economic, nedreptateste firme si angajati onesti, promoveaza in functii publice oameni incapabili si necinstiti.
   In cazul de fata, daca ar fi sa se probeze acuzatiile aduse (conditional), eu as fi foarte trist, pentru ca ar fi clar si dovedit ceea ce multi spuneau, ca contractele publice sunt umflate, si ca prin urmare clujenii au fost furati. Au fost furati, pentru ca din banii lor s-a facut mai putin decat se putea face. Spaga aia, daca a fost, a lipsit de la buget. Cu ea se putea face ceva, o sala de sport, se putea reface fatada unei cladiri istorice, orice alt lucru util. Si daca nu imi place culoarea portocalie este pentru ca ma doare sa vad orasul meu prost gestionat, ramas in urma fata de alte orase din Romania si din Estul Europei, cu fatadele cele mai frumoase distruse, cu opt benzi de trafic prin centrul orasului, cu o stema ilegala pe Primarie si in toate documentele oficiale. Nu am atacat insa niciodata pe cineva la persoana, ci numai pentru nerealizari.
   5. Tocmai ca nu-mi doresc nicio liniste si pace sub nicio egida, se pare ca nu ai inteles nimic. M-as bucura foarte mult ca pacea sa nu se intoarca, ci sa fie o galagie sanatoasa, in care media investigheaza, pune itnrebari incomode, ridica semne de intrebari despre panselute si licitatii, obliga politicienii (care trebuie mult mai bine renumerati) sa faca lucrurile cele mai utile pentru oras, la preturi rezonabile.

 3. acuvio Says:

  Despre subiect am aflat din blogurile ce susţin una din părţile implicate şi o să încerc să-l arunc peste gard, în ograda ualtor bloguri, alăturându-mă celor care strigă: Treziţi-vă! Dezbateţi legile!

 4. adrian Says:

  Off topic: dl. Marus Ghilezan m-a dezamagit plasand o postare cu inorogi si eveniment cu ICOMOS la Cluj.
  Am comentat acolo si nu stiu daca o sa treaca:
  “ICOMOS nu este nico Calypso si nu este a arhitectilor. La asa informatie bag seama ca va curge oarece praf aurifer din buzunare. Poate din alea 400 miloane necomandate de nimeni pana la urma … daca tot vorbim de propaganda asa de dezinvolt.”

  • transildania Says:

   Marius Ghilezan practica o desantata campanie de propaganda pro-RMGC, am remarcat si eu din intamplare, este un site hydepark.ro, un fel de “voxpublica” a Evenimentului Zilei, unde posteaza mircea Marian, tismaneanu, cartarescu. Acolo am vazut articolele sale “made in RMGC”.
   Nu cred ca merita multa atentie, eu oricum nu-l cunosc nu l-am citit inainte, si nu-l cunosteam in asa fel incat sa am astepari de la el, de aceea nu pot fi nici dezamagit….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: