Inca un atac la democratie si la statul de drept. C. P. Tariceanu trage semnalul de alarma

PD-ul aflat la putere cu sprijinul UDMR-ului, minoritatilor, si tradatorilor, santajabili si santajati, incearca,, din nou sa treaca pe furis prin Parlament, o lege cu consecinte foarte grave. O lege care intentioneaza sa dea puteri sporite presedintelui, serviciciilor si  procurorului general (numit direct, ca intr-o dictatura, de catre presedinte). O lege care incalca si mai mult independenta justitiei si separarea puterilor in stat, o lege criticata chiar de catre portocaliii Valeriu Stoica si Monica Macovei!!

 

In continuare citez pozitia exprimata de Calin Popescu Tariceanu, in Parlament (sursa: Mediafax).

 

Tariceanu: Nu vreau sa vad serviciile secrete ajungand sa faca ce facea fosta securitate!

 

“România a devenit o ţară democratică, o ţară modernă! Nu acceptăm niciun pas îndărăt, nu vreau să mai văd în România serviciile secrete să facă ceea ce făcea înainte fosta Securitate. Să fie clar! Nu ne jucăm cu astfel de lucruri şi ar trebui şi voi să fiţi conştienţi că lucrurile acestea se pot întoarce într-o bună zi împotriva voastră, a fiecăruia”, le-a spus Tăriceanu deputaţilor prezenţi în plen.

El a făcut aceste precizări după ce a cerut dezbaterea în Camera Deputaţilor a proiectului de lege iniţiat de către Cezar Preda (PDL) privind securitatea naţională, pentru ca documentul să nu fie adoptat tacit.

 

Tăriceanu a arătat că PNL îşi exprimă disponibilitatea de a participa joi la dezbateri.

“Acest pachet de legi poate să aducă o atingere serioasă ordinii constituţionale de astăzi. Este în discuţie, de asemenea, un alt element la care noi ţinem foarte mult, şi anume libertăţile fundamentale ale cetăţeanului. Nu putem să acceptăm toate aberaţiile care sunt trecute în acest pachet de legi în aşa fel încât să mergem pe adoptare tacită”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

 

Lucrările Camerei Deputaţilor au fost suspendate miercuri după ce reprezentanţii opoziţiei s-au certat cu preşedintele de şedinţă, Ioan Oltean (PDL), nemulţumiţi că acesta nu a permis dezbaterea proiectului de lege iniţiat de Cezar Perda pe tema securităţii naţionale.

Proiectul de lege iniţiat de Cezar Preda a fost criticat de opoziţie, care doreşte eliminarea unor prevederi care, în opinia reprezentanţilor PSD şi PNL, ar limita drepturile şi libertăţile cetăţeneşti.

Singurii care nu au dorit dezbaterea proiectului au fost deputaţii PDL, poziţie exprimată de Mircea Toader.

Iniţiativa lui Preda vizează modificarea şi completarea unor legi privind securitatea naţională. Unul dintre articolele proiectului menţionează că ofiţeri anume desemnaţi ai SRI pot fi numiţi în calitate de organe de cercetare penală speciale, cu acordul Biroului Executiv al Consiliului Director al Serviciului şi cu avizul procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, competente să efectueze urmărirea penală în condiţiile şi pentru infracţiunile date în competenţa acestora potrivit Codului de procedură penală.

Opoziţia a criticat proiectul de lege.

Şi foştii miniştrii ai Justiţiei Valeriu Stoica şi Monica Macovei (PDL) au afirmat că nu susţin iniţiativa legislativă a lui Cezar Preda.”

 

Advertisements

8 Responses to “Inca un atac la democratie si la statul de drept. C. P. Tariceanu trage semnalul de alarma”

 1. mengeleblog Says:

  iarasi ai dreptate.totusi noi suntem prea mici ca sa putem lua atitudine iar alesii nostrii sunt prea corupti.incet dar sigur o sa ne intoarcem la vremurile cind spuneam bancuri politice pe sest ca nu stiam ‘cine ne da in git’.

 2. Jenika Says:

  De mare caracter acest proiect de lege…..!!!
  De mare caracter…..

 3. Adoptarea tacita, reluarea votului si alte perversitati marca “democratia de Dambovita” « transildania Says:

  […] transildania « Inca un atac la democratie si la statul de drept. C. P. Tariceanu trage semnalul de alarma […]

 4. adrian Says:

  http://semanticu.wordpress.com/2011/11/02/recensamantul-lectii-invatate/
  Am citit acolo despre sursa solicitarii CNP. Recunosc ca m-a mahnit peste …

  • transildania Says:

   Recensamantul intotdeauna este o chestiune sensibila, mai ales politic, si dun punct de vedee a libertatilor cetatenesti.
   In Germania de exemplu, in anii 70 si 80 a existat o opozitie masiva, organizata nu de opozitia politica, ci de asociatii, ONG-uri, impotriva recensamintelor. In Gemania nici nu se mai fac recensaminte ca si cel din Romania, a avut loc unul in Germania in acest an, dar 90% din datele care se strang, se colectaza de la primarii (evidenta populatiei). Formulare cu intrebari care nu privesc pe nimeni nu exista.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: