Cluj 2011 – bucati din cladiri monument ranesc trecatori in centrul orasului

Nu a fost un accident, ci un eveniment previzibil, oricine putea sti ca se va intampla. Dupa ce deja in iarna cazusera bucati de tencuiala sau caramizi pe trotuare autoritatile nu au luat nici o masura. Atunci, intre altele, au cazut bucati chiar din cladirea din piata Unirii numarul 1, la al carui parter se afla libraria Universitatii.

Foto: Adevarul, libraria Universitatii, februarie 2011

Atunci ca prin minune nimeni nu a fost ranit de bucati de piatra de pana la 20 de kg.

Astazi trei copii au fost raniti cand alte bucati din caldire au cazut pe trotuar. Ca de obicei, trebuie mai intai sa ajunga cineva la spital sau la cimitir ca situatii inadmisibile sa ajunga mai sus in agenda publica. Sunt curios dca de data asta neglijenta criminala va fi sanctionata.

Foto: Stiri de Cluj, 13.09.2011

Spre rusinea unui oras care doreste sa devina Capitala Culturala Europeana,cladirea este una monument de patrimoniu, iar locul (acum inchis pentru pietoni) se afla in centrul orasului, acolo unde putinii turisti mai fac o fotografie sau ar intra in librarie sa-si cumpere un ghid al orasului (daca ar exista).

Primaria detine cinci din cele 20 de proprietati in care este impartit imobilul.

Ca urmare, tot astazi, un balcon al cladirii a fost demolat “preventiv”, distrugandu-se astfel inca un monument clujean.

Balcon demolat – monument distrus

Dupa colt, pe strada universtitatii cladirea are si mai multe balcoane, cam in aceeasi stare de degradare. Acolo trotuarul este in continuare deschis, mai mult clientii cafenelei Klausenburg consuma o cafea pe terasa, chiar sub balcoanele din care oricand le poate cadea o bucata mare de piatra in cap.

Balconul de deasupra terasei cofetariei Klausenburg

Inca un monument clujean distrus.

UPDATE 23.09.2011:

Asa cum preconizam, trebuie sa ajunga cineva la spital sau la cimitir pentru ca lucruri firesti, care trebuiau facute demult sa se intample.

Astazi primaria Clujului a anuntat ca va renova in regim de urgenta fatada monumentului de pe coltul pietii Unirii cu strada Universitatii, lasat sa se autodistruga.

Si brusc s-au gasit si 580.000 de lei, cand permanent auzim minciuna “nu sunt bani” pentru lucrurile cele mai importante.

Tags: , , , , , ,

2 Responses to “Cluj 2011 – bucati din cladiri monument ranesc trecatori in centrul orasului”

 1. Augustin Says:

  Asta se intimpla pentru ca sintem mult prea … trecatori!

 2. Stefan Zoltan Marina Says:

  “A-nceput de ieri să cadă” un monument. “Acum a stat”.
  Primăria s-a cutremurat…
  Greşit. Primăria NU s-a cutremurat – nu suntem în ’77, sau, poate da? Căci Primăria este monument. Monument de ipocrizie, incompetenţă, nepăsare, indolenţă, inconsecvenţă, impotenţă (aici nu cu Viagra se rezolvă), obtuzitate, agresivitate, oportunism, servilism…
  Precizare: clădirea care adăposteşte “Primăria” nu are nici o vină.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: