Turist in Rosia Montana

 

Saptamana trecuta am facut o excursie la Rosia Montana. Nu am putut sta mai mult de o ora jumatate, destul insa pentru a-mi face o prima impresie si a-mi da seama ca trebuie sa ma reintorc pentru a vizita cu mai mult timp la dispozitie toate muzeele si zonele de interes turistic.

 

Excursia mi-a confirmat mai multe idei si convingeri despre subiectul Rosia Montana, intre altele ca acest loc este foarte pitoresc, o atractie turistica, un loc in care tursimul, agricultura si o forma sustenabila de minerit pot coexista protejand patrimoniul, mediul.

 

Nu in ultimul rand, ca sa fie foarte clar: nu am fost nici de departe singurul turist acolo, sau primul turist dupa “singurul turist” Basescu. Erau destui turisti acolo,  poate mai multi decat sunt intr-o zi normala in Cluj (ceea ce nu e o mare performanta, recunosc).

 

P.S. Mai multe impresii fotografice: aici.

Advertisements

Tags: ,

8 Responses to “Turist in Rosia Montana”

 1. Rational Idealist Says:

  O miscare de rezistenta desteapta ar fi sa mergem in numar mare ca turisti acolo, in lunile urmatoare. ONG-urile poate ar putea pune ceva pe picioare, pentru firmele de turism poate ar fi si o afacere. Si s-ar putea imparti diplome simbolice de “turist la Rosia Montana”.

  • transildania Says:

   Da, ar fi o idee foarte buna. se poate organiza ceva mai bine turismul la RM. Cu siguranta insa primaria Rosia, si presedentia Consiliului Judetean Alba, ambele conduse de pedisti cumparati de firma canadiana nu vor face nimic in acest sens.

 2. Stefan Zoltan Marina Says:

  Turişti. Turişti şi turişti. Unii turişti, cei mai mulţi, se mulţumesc cu a admira, cu amintirile şi cu dorul de a reveni. Alţii, din fericire mai puţini, “lasă” câte o “amintire” sub forma unor scrijelituri pe trunchiurile copacilor sau sub forma gunoaielor etc. Dar, ca “întâiul turist”, “unicul”, “neasemuitul” (“turistul” Băsescu) nu-i nici unul. El vrea să lase o amintire de “neşters” după “trecerea” lui – raderea Roşiei Montanaă de pe suprafaţa pământului.
  Cred că ar trebui să i se interzică lui Traian Băsescu să mai calce în Roşia Montană. Exemplu: lui Miron Cosma i s-a interzis să mai “calce” în Bucureşti. Orice asemănare între cele două personaje este ebsolut deliberată.

  • transildania Says:

   🙂 Am lasat eu acolo unor oameni de incredere niste cartonase rosii pentru B de la mitingul din Cluj, pentru eventualitatea unei noi aparitii ale sale acolo.

 3. adrian Says:

  de multa vreme sunt si niste belgieni in zona care au pensiuni sau case de vacanta. unii dintre ei vin aici cu motocicletele pe platforma pentru ca la ei n-au unde face motocross.
  e frumos si in satele invecinate la Bucium sau la Corna. Turismul de pensiune ar putea fi o sursa bunicica de venit pentru mai multa lume de acolo. inclusiv pentru cei ce n-ar avea pensiuni dar ar putea procura lapte, carne, oua, legume din gospodariile proprii. depinde de scara la care vrei sa gandesti turismul. eu il gandesc la scara mica, aceea care nu presupune hoteluri, investitii masive in acareturi auxiliare gen gondole sau alte prostii.

  • transildania Says:

   Corect, mari hoteluri nici nu s-ar potrivi acolo. Pensiuni mai mari sau hoteluri s-ar putea face in vale, la Abrud sau Campeni. Sunt si multe alte atractii in zona, destule pentru un sejur mai lung: defilee, pesteri, pestera de Scarisoara, partii

 4. Bucuresti - Rosia Montana Says:

  Rosia Monta la pas – sambata, 10 septembrie
  http://rosiamontana.org/index.shtml?cmd%5b291%5d=x-291-39896&cmd%5b292%5d=x-322-39896&cmd%5b300%5d=x-299-39896

 5. victorgro Says:

  Se merge regulat, in mod organizat, la Rosia Montana. Un prilej foarte bun este si Fan Fest… numai ca mai avem de asteptat un an pana la urmatoarea editie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: