Boc prins din nou cu minciuna (mult mai mare decat el, evident)

Bonus: Cum repartizeaza Ministerul Transporturilor banii pentru aeroporturi.

via domnuleprimar.ro, TimisOnline

Dezinformarea, rostirea fara remuscari a unor minciuni sfruntate, este modul de viata de zi cu zi al guvernului Boc. Minciuna are succes, din pricina gradului prost de informare al oamenilor, dar si din cauza ca nu este data in vileag de cei care ar trebui sa faca acest lucru.

Ultimul exemplu: in video-conferinta de duminica cu prefectii (transmisa si retransmisa de catre televiziunile de stiri, vehicole foarte utile pentru propaganda guvernamentala) Boc a afirmat ca centura Timisoarei este terminata si este in regim de autostrada.

In realitate:

–  Proiectul centurii Timisoarei, a fost amanat si modificat de catre Minsterul Transporturilor, astfel incat, in locul celor patru benzi necesare, sa fie prevazute doar doua (una pe sens). Nici vorba de autostrada, si o batjocura avand in vedere cerintele unui oras mare precum Timisoara.

– Din aceasta simpla sosea s-au terminat doar 12 kilometri, adica un sfert din lungimea ei totala. Nici macar de o centura nu poate fi vorba.

– Autostrada de centura a Timsioarei “terminata” arata asa:

P.S. Cititi care sunt criteriile Ministerului Transporturilor cand este vorba de repartizarea fondurilor pentru modernizarea si extinderea aeroporturilor: primesc bani doar aeroporturile cu mai putin de un milion de pasageri. Indiferent de marimea si importanta orasului pe care il deservesc, sau de urgentele concrete ale fiecarui aeroport in parte. Astfel, aeroportul din Cluj, care are “ghinionul” de a avea multi pasageri, si de a deservi un oras mare si o regiune mai importanta, nu va primi niciun leu pentru a atrage o cofinantare din fonduri europene pentru lucrari de extindere.

 

P.P.S. Pentru descretirea fruntilor: Vania – “Concurs”

Tags: , , , , , , ,

8 Responses to “Boc prins din nou cu minciuna (mult mai mare decat el, evident)”

 1. Stefan Zoltan Marina Says:

  Dictionar bio-politic
  1. panglica – denumirea populara a teniei, un vierme intestinal ce poate ajunge la 10m. lungime (etalon pentru masurat lungimea unei “autostrazi” – 1p=10m)
  2. a taia panglica – in cadru festiv, cu foarfeca, coasa, drujba, tesla, barda in special la inaugurarea unor “autostrazi” cu lungimea de multiplu de p (1000p=10km, 1200p, 4200p si… cam atat; au si panglicile o limita)
  3. a scoate panglici pe gura – se practica prin balciurile desertaciunii politicii p/e d/upa l/ege; sunt de mare actualitate; precizare: in mod natural panglica iese prin orificiul situat la polul opus (numit in popor – cur) al meridianului care uneste cele doua orificii ale politicianului p/e d/upa l/ege.
  4. panglicar – cel care cand nu taie panglici le scoate, alternativ sau simultan, prin cele doua orificii de la 3.
  5. Boc – nu se stie cum s-a nimerit pe-aici (in dictionar, fireste – la ce v-ati gandit?). Am incercat sa-i dau “delete”, n-am reusit. Poate reusiti voi.

  • transildania Says:

   🙂
   Cred ca in Romania in ultimii doi ani lungimea panglicii folosite e mai mare decat cea a kilometrilor de autostrada construiti in acesti doi ani.

 2. Arogantu' Says:

  Tel maitre, tel valet !

  Băsescu face o vizită părinţilor. Se uită el prin casă, totul OK. Când dă să plece, hop! Televizorul spart!
  – Ce-i, măi tată, cu televizorul ăla spart? De ce nu mi-ai spus, să-ţi cumpăr unul nou?
  – N-are rost, fiule!
  – Cum să n-aibă rost?
  – Păi, când erai mic, de fiecare dată când spuneai o minciună, îţi trăgeam o palmă peste bot şi am rămas cu obiceiul ăsta…

 3. Dependentul « Ioan Usca Says:

  […] Paporniţa cu vorbe, Rokssana, Schtiel, Shayna, Supravieţuitor, Teo Negură, Theodora Marinescu, Transildania, […]

 4. Stefan Zoltan Marina Says:

  :)) verdict clar…

 5. Adrian Says:

  Asta cu aeroportul dn Cluj chiar o prostie! In loc sa se profite de localizarea avantajoasa pentru a-l dezvolta, parca s-ar intentiona ca lumea sa fie in continuare impinsa sa mearga la Budapesta sa ia avionul (oricum un nod foarte important si relativ aproape de voi)
  La fel in Bucuresti. In loc sa faca dracului un aeroport nou smai mare in sud, tot se carpeste la Otopeni. Unul mare si in sudul Bucurestiului, mai usor accesibil, ar avea efectul Budapestei – ar deservi tot traficul pentru bulgarii de nord-est, inclusiv litoralul lor mai prosper. Ca tot au ei curse de taxi Ruse-Bucuresti …

  • transildania Says:

   Asa e. Mai ales criteriul de alocare a fondurilor este unul cretin…
   Si aeroportul clujean trebuie dezvoltat, nu stiu daca locatia actuala permite aceasta dezvoltare, sau daca nu ar trebui si el mutat, la fel cum zici si de Bucuresti. In orice caz, un aeroport modern are legatura cu autostrada, cu reteaua feroviara cu centurile orasului. La noi inca nu poate fi vorba de asa ceva…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: