Succesul decent al Ungariei si penibilul Romaniei

Astazi Adevarul a publicat o serie de articole, cu detalii foarte interesante, despre realizarile in materie de infrastructura ale Ungariei si Romaniei,si modul in care se raporteaza politicienii de varf fata de ele.

Recent, in Ungaria, s-a finalizat si inaugurat ultimul tronson al autostrazii Budapesta-Szeged-Mako, cel care leaga iesirea Szegedului catre Budapesta si ultima comuna din Ungaria inaintea granitei cu Romania.

La inaugurare nu au participat prim-ministrul Ungariei, Vikor Orban, sau ministrul Transporturilor. Nu, panglica a fost taiata de catre primarul orasului Szeged, ca principal beneficar, iar foarfeca a fost inmanata de catre un secretar de stat pentru infrastructura.

La sfarsitul lunii iulie, in Romania, primul ministru Boc si ministrul Transporturilor Anca Boagiu s-au dus in judetul Constanta, pentru a inaugura o sosea normala, cu o banda pe sens, si pentru a trambita, cu tupeul si nesimtirea obisnuita, darea in folosinta acestei sosele drept inaugurarea unei parti de autostrada.

Ungaria a finalizat deja 1300 de km de autostrada, inclusiv centura Budapestei, iar tara se poate tranzita integral, de la granita Austriei pana la granita Romaniei, doar pe autostrada. Pe langa aceasta retea de autostrazi, Ungaria a finalizat la fel de multi kilometri de drum national cu doua benzi pe sens, care chiar daca nu sunt autostrazi, echivaleaza cu acestea.

Fara a se odihni pe treaba realizata, ministerul transporturilor din Ungaria a anuntat ca va investi in urmatorii ani inca 11 miliarde de Euro in infrastructura, din propriul buget! La aceasta suma Uniunea Europeana va adauga circa 20 de miliarde de euro.

Ar fi multe de comentat, insa o imagine spune mai mult decat o mie de cuvinte.

P.S.

-sursa foto: adevarul.ro

– Articolele si galeriile foto din adevarul se gasesc aici, aici, aici si aici, un editorial interesant: aici.

Advertisements

2 Responses to “Succesul decent al Ungariei si penibilul Romaniei”

  1. Stefan Zoltan Marina Says:

    Asa ne trebuie! Pana sa vina ungurii sa “ne ia” (?) Ardealul “iau” Europa. Ei, nu toata Europa. O parte a Europei. Mai precis, o parte a banilor Europei. Daca tinem cont ca suntem contributori la “pusculita” UE, ungurii (dar nu numai ei) iau (pe bune si pe merit) ce li se cuvine, iar noi luam mUE. Fiecare, dupa cum spuneam, primeste ce i se cuvine. “Prostului nu trebuie sa-i furi (sa-i “iei”) caciula. Si-o pierde singur”. O vorba din popor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: