Asfalt avem, alte materii prime (cenusii) lipsesc

Suntem obisnuiti cu astfel de stiri, insa mai rar mi-a fost dat sa citesc in aceeasi zi trei stiri atat de halucinante despre modul in care incompetenta si risipa fondurilor publice isi dau mana.

 

In Baicoi, judetul Prahova, drumul principal a fost asfaltat si largit. Stalpii de electricitate au fost insa lasati unde erau, si se afla acum la un metru de marginea trotuarului in mijlocul drumului, punand in mod criminal in pericol viata participantilor in trafic!! Priviti acest reportaj si va minunati.

In municipiul Turnu Severin firmele de constructii au asfaltat trotuare si cam tot ce le-a iesit in cale. Astfel, au asfaltat gurile de pamant ale pomilor fructiferi si a copacilor de pe trotuar, gurile de canalizare lasate insa deschise (care au devenit capcane). Mai mult, ridicand nivelul trotuarului turnand asfalt fara discernamant, au blocat deschiderea usilor si portilor de garaj si ale caselor vecinilor… Reportajul il puteti citi in acest link.

 

Si in Cluj s-au efectuat lucrari de asfaltare de mantuiala. Din lipsa drenajului strada Aidului se transforma dupa ploaie in lac, iar apa va distruge in scurt timp carosabilul, aruncand pe fereastra toti banii cheltuiti pentru aceasta lucrare. Detaliile: aici.

 

Atunci cand este vorba de investitii importante alesii si responsabilii mereu intoneaza cantecul lor preferat, explicatia panaceu, “Nu sunt bani”. Este evident insa ca bani sunt din belsug, insa risipiti si furati de catre demnitari incometenti si hoti. Nu-mi poate spune nimeni ca firmele care efectueaza astfel nu indeplinesc conditiile minime pentru a castiga o licitatie in constructii, cand in mod evident asemenea lucrari nu sunt proiectate si supravegheate de ingineri. Totusi aceste firme, probabil firme de partid, castiga pe banda rulanta contracte si licitatii. Iar faptul ca lucrarile sunt efectuate prost, si necesita o refacere imediata, face parte din reteta succesului. Cu cat mai repede se strica o strada proaspat “asfaltata” cu atat mai repede firma respectiva va beneficia de un nou contract.

 

Recomand tuturor sa lectureze si sa vizioneze acest excelent dar cutremurator serial de reportaje, cu documentare foto-video, aparut in Adevarul: “Demolarea Romaniei”. In toate colturile tarii, cele mai frumoase si valoroase cladiri si monumente sunt distruse sau lasate sa se autodistruga.

 

P.S. Si Vania a scris despre inaugurari

Tags: , , , ,

2 Responses to “Asfalt avem, alte materii prime (cenusii) lipsesc”

 1. Aglomeraţie « Ioan Usca Says:

  […] Nea Costache, Paporniţa cu vorbe, Rokssana, Schtiel, Shayna, Teo Negură, Theodora Marinescu, Transilvania, Tu1074, […]

 2. transildania Says:

  Comentariu unui cetatean din Baicoi, locuitor pe strada nou asfaltata, pe forumul ziarului Gandul:

  “Eu sunt din Baicoi si este un oras frumos si curat.
  Problema nu e cu stalpii, ci cu acele borduri pe care le-au pus:
  1. Intre dalele de pe trotuar nu au mai pus ciment ca sa le fixeze cum era normal. Deci daca baga cineva surubelnita le poate fura.
  2. Dalele sunt incadrate de 2 randuri de bordura. Unul spre carosabil si unul spre gardul omului.
  Intre bordura de la gard si gardul propriuzis nu au mai pus ciment sa fie la acelasi nivel.
  Muncitorii au lasat asa.

  Muncitorii sunt ai unei firme de la Brasov si sunt ardeleni. Eu l-am intrebat pe unul daca nu face nivelarea intre bordura si gard si a zis ca nu, ca nu au ciment pentru asta.
  Dar acelasi muncitor m-a intrebat peste gard seara daca vreau sa cumpar 2 roabe de ciment.

  Nu era normal sa chem politia la asa ceva??
  Si daca o chemi si il ridica pe ala, te blesteama omul ca zice ca ai vrut sa ii faci rau. 😦

  P.S. Pentru cei care rad de numele orasului Baicoi, sa stiti ca pe noi baicoieni nu ne deranjeaza numele localitatii.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: