Felicitari TNL Cluj! Datorita initiativei lor si a incompetentei primariei, coalitia PDL-UDMR de la Cluj s-a rupt!

La nivel national este foarte putin cunoscuta activitatea tinerilor liberali clujeni. Cu dedicatie, acribie si sarguinta remarcabila TNL Cluj munceste in folosul cetatenilor clujeni, semnaland nereguli, probleme, si oferind propuneri si solutii. Zi de zi tinerii liberali clujeni “bombardeaza” primaria si opinia publica clujeana cu sesizari, comunicate, luari de pozitie, cereri, si informeaza cetatenii prin flyere sau comunicate, asupra unor probleme generate de administratia defectuasa a primarie lui Apostu.

Chiar si in aceasta saptamana in miez de vara, cand mare parte din lumea politica se afla in concediu: In loc sa stea la plaja, sau sa leneveasca la umbra, TNL Cluj, a continuat seria de comunicate, sesizari si propuneri, aducand in atentia publica teme cae tin de siguranta in trafic (periclitata de neglijenta serviciilor respective ale Primariei), absenta unor locuri de parcare pentru autobuse cu turisti, si absenta unor piete volante prin care producatorii locali sa sa-si poata comercializa produsele fara a fi nevoiti sa apeleze la intermediarii si samsarii pietelor.

Si aceasta ultima initiativa a tinerilor liberali clujeni a fost una de succes, si a avut o urmare mai putin scontata.

Dupa ce la inceputul saptamanii TNL Cluj a cerut infiintarea unor pieti volante, miercuri primarul Apostu a anuntat deschiderea unei asemenea piete. In incompetenta sa crasa (sau poate din rea intentie) primaria portocalie a ales o locatie total nepotrivita pentru aceasta piata.

sursa foto: ziuadecj.ro

Acest lucru a facut sa se reverse paharul rabdarii al conducerii UDMR Cluj, care a amenintat cu ruperea coalitiei cu PDL la nivel local daca primaria amplaseaza piata in locul anuntat. In bataie de joc fata de orice fel de criteriu de bun simt, de urbanism, in bataie de joc (din nou) fata de orasul pe care pretinde ca doreste sa-l transforme in Capitala Culturala Europeana, primaria a deschis astaziĀ  piata volanta in Piata Unirii, in imediata vecinatate a principalelor monumente de cultura si turistice ale Clujului. Iar UDMR-ul a rupt, pe buna dreptate, coalitia cu PDL la nivel local.

sursa foto: ziuadecj.ro

Implicatiile ruperii coalitiei sunt diverse si au un efect si la nivelul Parlamentului de la Bucuresti. La nivelul Consiliului Local Cluj, fara voturile UDMR, PDL nu mai detine majoritatea de doua treimi necesara pentru adoptarea celor mai importante decizii, cele care privesc patrimoniul municipiului.

La nivel central, presedintele UDMR Cluj, parlamentarul Mate Andras, a anuntat ca parlamentarii clujeni ai UDMR (trei la numar) nu vor mai sustine coalitia PDL-UDMR-UNPR-minosritati la voturile din Parlamentul Romaniei.

sursa foto: ziuadecj.ro

Felicitari tinerilor liberali clujeni, care zi de zi demonstreaza incompetenta si neglijenta primariei PDL, obligand-o sa ia masuri in interesul public si al cetatenilor clujeni!

P.S. Pe aceasta tema va rog sa cititi si aici.

Advertisements

Tags: , , , , , , , ,

11 Responses to “Felicitari TNL Cluj! Datorita initiativei lor si a incompetentei primariei, coalitia PDL-UDMR de la Cluj s-a rupt!”

 1. Stefan Zoltan Marina Says:

  Sincere felicitari!
  La cate afronturi, umilinte a fost supus Cluiul incepand cu “tricolorul” Funar, continuand cu incolorul (subintelege – fara coloana vertebrala) Boc si portocaliul de conjunctura Apostu, acum, in plina canicula, o “briza europeana” e chiar binevenita. Aceasta actiune si altele asemenea, arata ca se poate. Ca tineriI pot. Si vor. Sper ca USL sa fie la fel de unita si dupa castigarea alegerilor. O noua dezamagire ar fi prea mult pentru noi, cei multi. Mai sper ca “batranii” sa se sprijine din ce in ce mai mult pe tineri.

  • transildania Says:

   Tinerii liberali fac zi de zi ceva pentru clujeni, constructiv, cu propuneri si solutii. Este o munca grea, si nu sunt sprijiniti de aproape nimeni, ca sa nu mai vorbim de bani.

 2. cristi Says:

  Si mai spune lumea ca opozitia nu face nimic.Uite ca face si face bine.Acum important este ca USL sa castige alegerile din 21 august si astfel va transmite un mesaj de forta catre UDMR.Daca va reusi acest lucru,destramarea coalitiei va deveni inevitabila.

  • transildania Says:

   UDMR-ul mai are doua trei luni timp sa repare o mica parte din greselile pe care le-a facut in ultimul an jumatate. Daca nu, viszlat.

 3. Stefan Zoltan Marina Says:

  De ce trebuie doar UDMR sa “repare greselile”?
  Celelalte partide nu au facut greseli? Cum se face ca asa zisele partide mari, mai mult sau mai putin istorice, nu sunt capabile sa se “descurce” fara UDMR? Dupa 20 de ani de asa zisa democratie inca sunt partide prea putin convingatoere incat sa nu le “creasca” aripi si aripioare ce isi iau “zborul” si se transforma in dracu’ stie ce. Este convenabil sa arunci, mereu, vina pe altu’. Celebrul si “indestructibilul” CDR s-a destramat tot din cauza UDMR? Basescu si a lui gasca este tot “creatia” UDMR? Basescu si PDL a aparut din neant? A venit dintr-o alta galaxie? Sunt Basescu si PDL extraterestri? Sunt extraterestrii printre noi? Cum se face ca nici un partid “mare” nu este suficient de mare, sau nu este capabil sa devina suficient de mare, ca sa fie in stare sa-si asume o guvernare fara tot felu’ de aliante? Cand veti raspunde, cu sinceritate, la aceste intrebari si nu numai, intrebari care nici macar nu sunt intrebarile mele, poate nu va mai exista un “etern vinovat”. Altul, mereu altul. Cautand paiul din ochii altuia, nu se observa barna din proprii ochi. Parca am mai spus-o. Si, parca vad ca si USL va repeta “parcursul” CDR. Sper sa fiu prooroc mincinos.

  • transildania Says:

   Nu am dat vina exclusiv pe UDMR. Este evident insa ca in actualul context, dupa cumpararea a si tradarea a peste 10 la suta dintre parlamentari, UDMR-ul detine balanta puterii… si o responsabilitate deosebita.
   Din pacate, sustinand actuala guvernare si mai ales legi precum legea electorala a alegerii primarului intr-un singur tur, UDMR-ul s-a plasat in afara spectrului partidelor democratice. Poate ca mai exista o mica sansa ca ei sa repare (mai bine tarziu decat niciodata) anumite greseli, dar nu-mi fac prea multe sperante…

 4. Stefan Zoltan Marina Says:

  In alta ordine de idei – faptul ca tinerii liberali “nu sunt sprijiniti de aproape nimeni, ca sa nu mai vorbim de bani”, ridica niste intrebari:
  – TNL nu face parte din PNL?
  – daca da, cum de nu sunt “sprijiniti de aproape nimeni”?
  – cat de credibil poate fi PNL daca nici pe TNL nu prea sprijina?

 5. Stefan Zoltan Marina Says:

  Ei, nu zau! Ce este nedemocratic in a fi ales intr-un singur tur? Pai, daca esti tare si credibil esti ales si castigi fara emotii. Unde este problema? A, daca e vorba de de cumparari de voturi si altele specific “mioritice” e de vina UDMR ca in Romania shmenul, shpaga, delatiunea, tradarea, furtul (inclusiv sau, mai ales, de voturi) sunt sport national? Haida-de!

  • transildania Says:

   Pai, zau, cum sa fie aceasta aberatie o procedura de vot democratica??? Pentru toate alegerile uninominale legitimitatea este data de majoritate, nu de cine se afla intamplator pe locul unu dupa un singur scrutin.
   Alegerea intr-un singur tur inseamna ca un candidat poate castiga cu 30 sau 25% din voturi, ales de o minoritate, impotriva unei majoritati (si nu ma refer la nicio etnie) de 70 sau 75%. Daca asta intelegem prin democratie, noapte buna!
   Niciunde in Europa un primar sau un presedinte nu se alege intr-un tur (decat daca in primul tur are o majoritate in spate).Votul intr-un tur incalca si Constitutia democratica care consacra pluralismul politic, ori cu votul intr-un tur se institutionalizeaza un sistem cu doua partide in care un singur, sau cel mult doi candidati au sanse sa castige (si indiferent de calitatile lor personale).
   Departe sa spun ca UDMR este principalul vinovat pentru relele din Romania, si ca alte partide nu au si ele portia lor vina.
   Insa prin sustinerea votului intr-un tur si a altor demersuri portocalii nedemocratice, UDMR-ul, acum si recent, este foarte responsabil de multe rele care se petrec acum, si care se vor petrece in viitor. Caci consecintele dezastruase ale acestui vot nu vor deveni realitate decat in timpul si dupa alegerile locale viitoare. Intreg procesul electoral se va transforma intr-un circ penibil, o loterie ilegitima, care va decribiliza si mai mult procesul “democratic” din Romania.

 6. Stefan Zoltan Marina Says:

  Cine vorbeste de 25-30%/ Un candidat puternic castiga din “prima’ cu peste 51%. Klaus Iohannis ar fi, doar, un exemplu.

  • transildania Says:

   Nu toti candidatii sunt din start puternici, nici Iohannis nu a fost la inceput. Numai un sistem democratic da sanse unor outsideri cum a fost si Iohannis la inceput. Cine are peste 51% din primul tur este legitimat, problema sunt celelalte cazuri.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: