Am avut dreptate? Nu stiu…

Bazandu-ma doar pe deductia logica si fara a avea alte informatii, lansam duminica ipoteza ca recentul atac din presa (si prin DNA) la adresa la mintrul Borbely are mai mult legatura cu Rosia Montana si avizele de mediu pe care si le doreste cineva.

Luni, Victor Ponta, presedintele PSD, a spus public exact acest lucru! Citez de pe pagina Realitatatii:

Liderul social-democrat a spus că, pentru demararea proiectului, mai este nevoie de un aviz de la ministerul Mediului, ceea ce poate fi şi o explicaţie pentru ceea ce i se întâmplă acum lui Laszlo Borbely.

O veste buna este ca USL se trezeste putin din hibernarea in care s-a aflat pe tema asta, si va prezenta o pozitie oficiala fata de acest proiect.

Intre timp propaganda RMGC atinge noi cote de penibilitate. In ultimele zile, in presa sponsorizata de RMGC, s-au publicat mai multe scrisori de multumire, patru sau cinci la numar. Ca pe vremea lui Ceausescu, “Multumim domnule ministru Kelemen!”, si omagii conducatorului iubit care face posibila distrugerea patrimoniului, si vanzarea a 10 miliarde de euro de bogatie naturala (aur/argint/alte metale) in schimbul unui miliard de euro in venituri bugetare.

Nu dau linkuri catre aceste scrisori pentru ca nu merita, se pot gasi insa usor pe net. Expeditorii sunt grupari-fake in mod evident finantate de firma miniera, ca si ziarele care le publica, de genul “Asociatia Studentilor din Rosia Montana”, “Asociatia Maghiarilor din Abrud si Rosia Montana”, sau “Grupul Independent pentru Monitorizarea Patrimoniului din Rosia Montana”.

Grup care nu se sfiieste sa recunoasca faptul ca este finantat de RMGC, asa cum arata jurnalistul Mihai Gotiu. Tot la Mihai Gotiu va rog sa citit cum functioneaza manipularea cu grupuri pseudo-independente.

Vreau sa clarific ca postarea mea nu are nicio legatura cu etnia domnului Hunor, doar cu activitatea sa ca ministru. Este cunoscut faptul ca UDMR-ul a combatut, pana acum o saptamana proiectul RMGC, György Frunda initiind o lege anticianura, iar Attila Korodi protejand mediul in timpul guvernarii Tariceanu. Este cunoscut si faptul ca multi maghiari se afla printre activistii care se opun proiectului. Sunt curios daca ei vor mai vota vreodata UDMR….

P.S. Apropos , acum 10 zile am scris ca Messi nu va veni la Bucuresti. Dupa o saptamana de reclame cu imaginea lui Messi pentru a vinde bilete, astazi si presa bucuresteana recunoaste ca Messi nu vine.

Advertisements

4 Responses to “Am avut dreptate? Nu stiu…”

 1. Stefan Zoltan Marina Says:

  A lega “cazul” Borbely de Rosia Montana inseamna a “acredita” DNA recte Base.scu de puseuri real patriotice. Imi vine greu sa cred asa ceva. Implicarea lui Borbely in “cazul” Rosia Montana se poate rezolva prin destituire, pe motiv de abuz, sa zicem, sau incompetenta, sa mai zicem s.a. Amestecul DNA intr-o astfel de situatie nu face decat sa dea (daca mai era nevoie) dimensiunea incompetentei institutiilor din Romania. Rosia Montana este o picatura in marea frauda, in marele jaf care s-a facut sistematic in aceasta tara. “Cazul” Rosia Montana este consecinta fireasca a dezastruoaselor politici din ultimii 20 de ani. Toate partidele politice, intreaga societate civila este vinovata de aceasta situatie. In spirit neaos romanesc se cauta “tapul ispasitor” sau “acarul Paun” (ca doar stam bine la “feroviare”, sau nu?). Jaful, coruptia, mita, spaga, furtul, deliberat “nationalizate” au pregatit “terenul” (Rosia Montana nu este decat un caz din nenumaratele alte cazuri, citeste si terenuri “aurifere” – aurul negru, aurul verde, etc).Asadar, daca toate astea si altele ar fi fost oprite la timp, Rosia Montana ar fi produs/adus aurul din TURISM. La fel cu Delta, Litoralul, Babele si multe altele. Dati-mi un SINGUR domeniu in care mita, jaful, hotia, spaga sa nu-si fi intins tentaculele. Golul creat de eventuala “eliminare” a lui Borbely va fi rapid umplut. “Foamea” de “aur” a atins dimensiuni paroxistice.

  • transildania Says:

   “A lega “cazul” Borbely de Rosia Montana inseamna a “acredita” DNA recte Base.scu de puseuri real patriotice.”
   Nu. Ai inteles, eu nu zic ca e atacat pt ca e favorabil proiectului, ci din contra, ca pe viitor sa fie mai flexibil si sa dea avizele cerute de mediu.

 2. Stefan Zoltan Marina Says:

  Borbely si “gasca” au pierdut ultima sana de a desprinde (inca onorabil?) “vagonul” UDMR de “trenul groazei” – PDL. Nu stiu daca vor putea spala vreodata rusinea de a se fi cuplat/acuplat la/cu PDL. Prezumand ca ar mai avea rusine, onoare. Asa cum politicienii romani (exceptiile, din nefericire, sunt anihilate de cei “multi si prosti”) au “tras” natiunea romana pe “linia moarta” a Europei, politicienii maghiari au “reusit” sa INVRAJBEASCA, cu consecinte incalculabile pe termen mediu si lung, romanii cu maghiarii. Natiunea romana, romanii, maghiarii (minoritari !!!, sa se inteleaga asta, chiar daca majoritari intru etnie – asta e o alta “istorie”), si celelalte minoritati etnice, ar putea, si eu sper ca vor putea duce Romania acolo unde ar trebui sa-i fie locul – intre tarile importante ale Europei. Cu conditia ca INTREAGA SOCIETATE CIVILA a Romaniei sa se “spele de jeg”. Dictionar: jeg=politicieni corupti; de toate culorile si “limbile”.

  Stefan Zoltan Marina, un “etnic” romano-maghiar, deci, sper, impartial.

  • transildania Says:

   Asa este.
   Fara sa am date concrete eu sunt convins ca multi etnici maghiari, sau romano-maghiari sunt deceptionati crunt de UDMR in momentul de fata, din acest motiv si din alte motive.
   Si deasemenea sunt convins ca sunt multi care nu vor sa mai auda de nesfarsitele polemici cu autonomia secuilor etc. (In fond doar o anumita parte, poate doar o jumatate dintre maghiarii din Romania traiesc in Secuime), si care prin urmare nu mai au motiv sa voteze UDMR-ul.

   Greseala liberalilor sau a opozitiei este ca nu se adreseaza direct acestor cetateni, si nu le ofera nimic. Si nu ar trebui sa se indoaie ca sa le ofere ceva, pentru ca, asa cum ziceam, nu trebuie sa le ofere autonomie. Daca i-ar castiga ar avea voturi importante in plus, poate peste un procent la nivel national, si astfel ar reusi sa trimita UDMR-ul sub pragul electoral.
   De curand am citit un articol, un sondaj din Sfantu Gheorghe, in care cel mai apreciat politicain este … Calin Popescu Tariceanu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: