Rusine! Albania si Kosovo au mai multi km de autostrada decat Transilvania. Bechtel construieste 100 de km…

… in Kosovo!

Daca v-ati intrebat unde sunt utilajele Bechtel si muncitorii disparuti de pe Autostrada Transilvania: se afla in Kosovo. Unde Bechtel va finaliza dupa un timp de constructie de 3 ani jumate 100 de km de autostrada intr-un relief montan. In Transilvania s-au putut finaliza doar 50 de km in sapte ani, dintre care timp de 5 ani la carma ministerului transportului s-au aflat ministrii din PD.

In Albania, Bechtel a realizat deja mare parte din autostrada Durres-Kosovo, care leaga portul de la Marea Mediterana cu granita muntoasa. Cei 160 de kilometri de autostrada construiti intr-un teren dificil contin peste 20 de poduri si viaducte si un tunel cu o lungime de peste 5 km.

Bechtel a mai finalizat autostrada Zagreb-Split de peste 400 de km lungime, reteaua de autostrazi a Croatiei (o tara cu o suprafata mai mica decat cea a Ardealului) insumeaza mai mult de 1000 de km de autostrada.

In plus, acum si din punct de vedere oficial autostrada Transilvania nu mai figureaza pe lista de prioritati a Guvernului. Asa cum dezvaluie Ziua de Cluj, “conform unui raport citat de consilierul de stat Andreea Paul Vass, lista priorităţilor în transport şi infrastructură, pentru Guvern, este compusă din autostrada Comarnic-Braşov – în regim de concesiune, autostrada Sibiu – Piteşti, autostrada Ploieşti-Buzău-Focşani, centurile de Sud şi de Nord ale Capitalei, în regim de autostradă, şi respectiv autostrada Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni

 

Astfel guvernul Boc condamna la subdezvoltare economica Crisana, Transilvania si Moldova (singura legatura de infrastructura moderna intre Moldova si pietele UE ar fi autostrada Transilvania), condamna la saracie 5 milioane de ardeleni si 4,5 milioane de moldoveni! Investitorii straini vor ocoli mai departe Clujul si Brasovul, orase care iata sunt astfel rasplatite pentru votul acordat in majoritate partidului de guvernamant. De patimit vor avea si maghiarii din Mures, Secuime, Bihor si Salaj, pe care un UDMR-ul aflat la guvernare pretinde ca ii reprezinta.

 

grafica: mediafax.ro

 

Autostrada Transilvania trebuie imediat continuata, si urgent finalizata. Cred ca este nevoie de realizarea unei “Coalitii pentru Autostrada Transilvania”, formata din alesi locali, parlamentari, patronate, organizatii ale oamenilor de afaceri, camere de comert, publicatii, lideri de opinie etc. care sa efectueze prin toate mijloacele un lobby pentru autostrada Transilvania, si pentru modernizarea infrastructurii in general.

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,

4 Responses to “Rusine! Albania si Kosovo au mai multi km de autostrada decat Transilvania. Bechtel construieste 100 de km…”

 1. Stefan Zoltan Marina Says:

  Da, dar ei nu au masini de fitze ca ale “noastre”. Parcate direct pe plaja, cand e vorba de Litoral sau pe malul lacului cand mai gasesti cate o baltoaca maloasa ce se pretinde lac.Si, ca maine, la “poalele” Babelor. Daca Udrea “termina”.
  Ca nu avem autostrazi, sosele, poduri si alte “fleacuri” nu conteaza pentru ghiolbanu’ cu trei cefe, ghiul cat potcoava, lantzoi cu crucifix cat crucea catedralei Mantuirii Neamului (ce blasfemie!) si SUV. Neaparat, SUV. Si, poate, ca e mai bine asa. Pe aceste “sosele” ei, ghiortzanii, nu pot merge “decat” cu 200km/ora.
  Cat despre investitori? Ei au inceput sa ne ocoleasca deja de pe la inceputul “erei” boc-base/scu (zati, mi-a scapat).
  Crisana, Transilvania, Moldova condamnate la izolare/subdezvoltare? Iata regionalizarea! Sau, ma rog, o parte din ea. Restul (regionalizarii pe acelasi model), mai incolo.
  Am mai spus-o si repet – “modelul Egipt” ne (mai) salveaza.

  • transildania Says:

   Nici macar o insula, ca si Irlanda sau Marea Britanie, nu e atat de rupta din punct de vedere al ifrastructurii de Europa, cum e Romania.
   Mai au putin bulgarii de lucrat la niste km de autostrada si foarte curand se va ajunge mai repede din Istanbul in Viena decat din Bucuresti, Constanta sau Iasi.

 2. Madalin Blidaru Says:

  Este trist ce se intampla in Romania, iar daca se va continua asa viitorul nu suna prea bine…

  • transildania Says:

   Nu suna deloc bine, si nu mai putem astepta nicio secunda cu infrastructura.
   Inca nici nu am vorbit de calea ferata, centuri, poduri…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: