(Si) Casa Regala apara Rosia Montana. Felicitari Casei Regale pentru acest demers civic!

Luni 27 iunie 2011, in cadrul unei ceremonii oficiale la Palatul Elisabeta, Casa Regala a Romaniei si-a asumat Inaltul Patronaj asupra Fundatiei Culturale Rosia Montana. Certificatul regal de Inalt Patronaj a fost inmanat de catre Principesa Margareta directorului Fundatiei, profesorul Ioan Piso. La ceremonie a participat si presedintele Academiei Romane, profesorul Ionel Haiduc, care a rostit si el un discurs pentru a sustine cauza patrimoniului si dezvoltarii durabile a Rosiei Montane.

Casa Regala a Romaniei se alatura astfel Academiei Romane, Bisericii Ortodoxe si Catolice, si multor altor organizatii non-guvernamentale si initiative pentru apararea Rosiei Montane fata de proiectul Rosia Montana Gold Corporation.

(sursa foto si text: Blogul ASR Principele Radu al Romaniei)

Postez un fragment din discursul ASR Principesa Margareta:

Casa Regală a României, care a fost martora directă a prăbușirilor identitare, instituționale și economico-sociale din a doua jumătate a secolului trecut, nu are cum să fie indiferentă la drumul Roșiei Montană în viitor. Alături de Academia Română, de Bisericile Ortodoxă și Catolică și de societatea civilă, Familia noastră va sprijini, în orice fel posibil, salvgardarea și înflorirea virtuților și valorilor Roșiei Montană, așa cum s-au dăltuit ele timp de două mii de ani.

Felicit Fundaţia Culturală Roşia Montană pentru programele şi proiectele pe care le-a dezvoltat pe parcursul celor trei ani de activitate şi pentru realizarea şi lansarea, în luna mai 2011, a ghidului cultural-turistic dedicat Roşiei Montane. Acest ghid este un instrument preţios – o adevărată monografie prin intermediul căreia putem descoperi istoria, arhitectura şi frumuseţea acestei regiuni.

Acord, astăzi, Înaltul Patronaj Regal Fundaţiei Culturale Roşia Montană luând în considerare nobilul ţel al acesteia de promovare şi conservare a bogăţiilor naturale şi a valorilor comunităţii din această regiune unică a Munţilor Apuseni.

Ţara noastră are nevoie de valori durabile, de oameni şi proiecte care să contribuie la păstrarea patrimoniului regiunilor din România. Cu fiecare nouă activitate, Fundaţia Culturale Roşia Montană va ajuta comunitatea de aici să se afirme şi să devină vizibilă pe plan naţional şi european.

Advertisements

Tags: , , , , ,

6 Responses to “(Si) Casa Regala apara Rosia Montana. Felicitari Casei Regale pentru acest demers civic!”

 1. adrian Says:

  Ma bucur ca s-a implicat Casa Regala. Desi Piso are dreptate in cauza RM, nu cred ca e persoana cu cel mai bun obraz pentru a primi aceasta gratulatie. Cum spuneam si la mine, fara un program de management realist, fundamentat de niste capete recunoscute, cu niste finantari macar de start-up pentru un program alternativ la RMGC, ma tem ca aceasta companie ii va tavali prin tarana din punct de vedere mediatic si politic. Deci de asta ar fi nevoie, o alternativa la “grupul independent” care sa produca o alternativa economica viabila. Daca nu, nu … ramane Piso cu diploma.

 2. Bucuresti - Rosia Montana Says:

  @adrian
  La ce va referiti cand spuneti ca Ioan Piso nu este “persoana cu cel mai bun obraz”?

 3. adrian Says:

  Adica e persoana care, in functie de ce vrea sa spuna, isi pune palaria potrivita si-si transmite mesajul ca profesor daca-i convine, arheolog sau director de muzeu dupa caz. Parerea mea este ca domnia sa este selectiv pana intr-acolo incat cred ca profesorul poate sa-l certe pe arheolog si sa-l nege pe director daca e cazul. Cineva care insista in a nu-si recunoaste incompetenta ca director de muzeu si in a sustine ca ar exista un complot impotriva sa doar pentru ca este impotriva proiectului Rosia Montana ma face pe mine sa spun caobrazul domniei salee un pic mai elastic decat ar trebui …

 4. adrian Says:

  Ceea ce am spus mai sus este doar o parere subiectiva pe care o am si care poate fi gresita. Sunt impotriva proiectului RMGC si cred ca pozitia dlui Piso de lupta impotriva proiectului RMGC este pozitia ce trebuie adoptata. Am insa datele mele ce-mi contureaza acea lipsa de apreciere a omului Piso, cu capul descoperit de toate celelalte palarii ale dansului.

 5. Pentru conservarea patrimoniului national ro. Says:

  Era de asteptat.
  Dupa cum spunea si Maica Tereza:
  “Cuvintele afectuoase pot fi scurte şi uşor de rostit, însă ecourile lor sînt cu adevărat nesfîrşite”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: