Ex-pedelistii din Italia parasesc in masa corabia portocalie

Mai multi lideri importanti de filiale regionale PD-Italia demisioneaza in grup din partid si desfiinteaza filialele nemultumiti de guvernarea portocalie si situatia din Romania.

Ieri am citit si repostat stirea pe Facebook, astazi a ajuns prima stire politica pe Mediafax: In weekend la Perugia a avut loc o intalnire a diasporei romanesti la care au participat mai multi lideri de filiale (mai ales pediste), membrii ale unor asociatii ale romanilor, jurnalisti, etc.

Cu aceasta ocazie mai multi lideri de filiale locale importante si-au manifestat nemultumirea (lor si  ale membrilor pe care ii reprezinta) fata guvernarea portocalie si activitatea parlamentarilor care reprezinta diaspora. Au anuntat ca demisioneaza din PD si isi desfiinteaza filialele.

Iar in data de 17 iulie vor organiza o manifestatie de protest impotriva politiciii guvernului Boc la Bologna, in fata consulatului, la care vor participa mai multe sute de persoane.

Foarte interesant mi se pare unul dintre motivele revoltei, citez: “politica guvernului PDL de la Bucuresti care a dus Romania la sapa de lemn“.

Nu in ultimul rand vreaus a va recomand relatarea unui martor al evenimentului, Robert Florin Araveicei, asa cum a postat-o ieri pe Facebook:

Cu mandrie pot sa va spun, domnilor, ca eram prezent, si, la un moment dat, cand am simtit ca cineva incerca sa moleseasca situatia pentru a i se da mai putina importanta,am sarit ca ars in sprijinul prietenului meu Stefan, si printr-un discurs scurt, decis si la obiect am pus la coltul rusinii pe cei care au indraznit minimalizarea unei actiuni atat de responsabile! Jos palaria pentru cei care au decis sa-si dea demisiile din acest partid de cacat cu politicieni de cacat! E timpul ca perceptia fratilor nostri de-acasa sa se schimbe fata de noi cei din Diaspora! Noi suntem romani, vorbim romaneste, citim romaneste, mancam romaneste, gandim romaneste si mai ales plangem romaneste ca toti fratii nostri din Romania cand vedem situatia de-acasa!!! Sa speram ca fratii nostri de-acasa vor lua exemplu de la noi si vor incepe sa-si arate nemultumirea fata de acesti guvernanti cocalari si corupti! Cred ca multi dintre voi ar fi dorit sa asiste la aceasta sedinta tinuta cu usile deschise (mai transparent de-atat!!) unde atatia membri importanti ai disporei PDL si-au dat demisia in bloc in fata ziaristilor si a altor romani, care au ramas cu gurile cascate, si la final au aplaudat! Atmosfera incendiara, domnilor, revolutie in miniatura, dar tot revolutie a fost!! BRAVO!!!

Advertisements

2 Responses to “Ex-pedelistii din Italia parasesc in masa corabia portocalie”

 1. Stefan Zoltan Marina Says:

  Acu’ daca as fi rautacios, si pe buna dreptate sunt rautacios as spune:
  1. Mai bine mai tarziu decat prea tarziu.
  2. Dragi, de-acum, expedelisti, PNL, sa zicem, sau PSD, sa mai zicem, existau si la vremea cand PD-l parea o “investitie rentabila”. Sau nu? Abia acum ati constatat ca PD-l nu mai este rentabil? Dar,cum ziceam, mai bine mai tarziu…
  3. O vorba marinareasca face referire la corabie si niscai rozatoare care… dar sa lasam. Unii, corabia.
  4. Pentruca capitanul=carmaci (buna cacofonia!) e tare la istorie, citez din memorie ” Tu, Motoace, l-ai tradat pe Despot, l-ai tradat pe Tomca. ma vei trada si pe mine…” – Costache Negruzzi, Alexandru Lapusneant, Motoc si altii. Istoria (prin partile neesentiale) se repeta/se va repeta?
  5. Daca n-ar fi fost aceste cuvinte bombastic-patetice “gandim romaneste si mai ales plangem romaneste” as fi avut mai multa incredere in acesti/acei pedelisti de conjunctura. Sau de ocazie (vezi second hand). Dar, cum spuneam, mai bine mai tarziu…
  6. Ca pedeleu’ se destrama este firesc dar nu pot sa nu ma intreb: fostii pedelisti vor deveni… ce? Si, mai ales, vor trada… cand?
  7. Traian Basescu ne-a demonstrat (din plin, sau preaplin) cam cum vine/devine treaba cu a “pange romaneste”.

  • transildania Says:

   Mai bine mai tarziu decat niciodata. Chestia mult mai serioasa care se afla insa in spatele acestui subiect este ca in diaspora au votat si in 2009 doar 200.000 din trei milioane, si ca opozitia nu a facut absolut nimic pt ca cei 150.000 de portocalii sa nu fie acoperiti de o avalansa liberala sau social democrata.Si ca tot mitul conform caruia diaspora e portocalie sau ca nu-i pasa de romania e o minciuna.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: