Cand va publica presa centrala un asemenea editorial?

Dorin Tudoran a scris un articol fenomenal, care spune lucrurilor pe nume: “intelectualii“, pardon, propagandistii lui Basescu, s-au compromis definitiv si in modul cel mai penibil posibil in ultimele saptamani.

Totusi, zi de zi, presa centrala publica randurile care tortureaza logica si insulta bunul simt, randuri scrise de aceste “haimanale”, a caror coloana vertebrala are deja forma unor noduri marinaressti.

Intreb si eu:

Dupa tot ce s-a intamplat, de ce nu le dau redactorii sefi o pauza de reflexie acestor propagandisti, pentru a ne scuti macar o saptamana de propaganda lor gretoasa?

Si cand va publica un cotidian central un editorial ca si cel al lui Dorin Tudoran?

Citez aici inceputul acestui editorial. Daca nu ati facut-o deja, va rog sa-l cititi integral pe blogul lui Dorin Tudoran.

CAMARILA – Salon de coafură prezidenţială scoate încă o dată la rampă stilistul principal al companiei: maistoraşul căruia tranziţia românească îi datorează şamponul pentru chelia doctrinară cu cărare pe ambele părţi. Pe dreapta, când opoziţia este de stânga. Pe stânga, când opoziţia este de dreapta. Cel mai recent turneu transatlantic al omului înarmat cu perii, periuţe, pudriere, brici, foarfece şi piatră acră – în caz de sângerări superficiale – a debutat, în  urmă cu câteva săptămâni, la Londra. A fost servit şi apoi lăudat cu osârdie un ceai de fructe de pădure. Clientul a făcut frumos, după care, ajuns acasă, a făcut ce ştie el mai bine: a făcut urât.

Advertisements

Tags:

7 Responses to “Cand va publica presa centrala un asemenea editorial?”

 1. Dorin Tudoran Says:

  @Transildania
  Va multumesc pentru semnalarea textului meu.
  DT

 2. Stefan Zoltan Marina Says:

  Eu zic ca suntem nedrepti cu Traian Basescu. In cosecinta ma delimitez atat de cei care il contesta cat si de cei care il atesta. Deci, voi fi drept ca un catarg. Nu stiu de ce nu tinem cont de oferta Capitanului. El, Capitanul, ne-a oferit un an de mandat contra unei noi constitutii (h=190 cm, 90kg, circumferinta bicepsi-tricepsi 30 cm, circumferinta torace 120cm, circumferinta capului… nesemnificativa). Asta denota modestie. Pardalnica de Istorie ne aminteste ca a existat un rege care a oferit un regat pentru un cal (sau iapa). Cat salam se poate face dintr-un cal? Sau iapa.Asa ca un an de mandat pentru o alta constitutie este chiar un mizilic. Adica, un fel de mezel de cal. Sau iapa. Asadar, eu zic sa i se ofere, la schimb, titlul de Amiralisim (un fel de capitan al amiralilor care, se stie, sunt un fel de capitani al tuturor capitanilor sau, ma rog, al unora) pentru inca o jumatate de an de mandat. Sa ma explic: daca un capitan isi duce vasul in flacari intr-un port, un amiralisim isi duce (a dus, s-a dus) flota in portul in care si-a pierdut mutu’ iapa. Sau calul. Si uite-asa, toata lumea ar fi multumita. Si contestatari si atestatari (he-he, buna!)

 3. Cristian Bodea Says:

  Dane… Presa e un act comercial… Asa ca fie publica ce se vinde la romanul majoritar (barfe, senzational, injuraturi), fie publica ce li se plateste (aka sponsorizari mascate). Nu sunt ei de vina ca asa functioneaza piata media. Ei doar incearca sa faca un ban. Bine, doi, in cazul celor cu sponsorizari…

 4. Stefan Zoltan Marina Says:

  Doi ani… Dar in acest caz ar trebui sa i se tina la dimensiunea standard si circumferinta capului. Ceea ce ar fi destul de dificil/costisitor pentruca la el, aceasta cicumferinta, este variabila – dimineata este mai mare (in popor se zice cap umflat).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: