E ok?

Ieri, intr-o singura zi, au aparut mai multe stiri cu acelasi subiect: demnitarii de varf portocalii, la nivel de municipiu si judet, doneaza bisericii ortodoxe terenuri valoroase si vaste din Cluj.

 

* Asa cum relateaza Ziua de Cluj, presedintele Consiliului Judetean, vrea sa dea curs solicitarii arhiepiscopiei de a-i face cadou in zona inceputului Caii Turzii (pentru ne-clujeni: in centrul orasului, si in imediata vecinatate a doua licee importante, lipsite de sali de sport adecvate) nu mai putin de peste 3.000 de metri patrati, care erau initial prevazuti pentru construirea unei sali se sport pentru liceele din vecinatate. Biserica ortodoxa intentioneaza sa construiasca acolo un centru “misionar-social”.

 

* Tot ieri Primaria a anuntat ca va ceda 220 de metri patrati bisericii ortodoxe penru construirea unui lacas de cult. Asta dupa ce in prealabil facuse deja cadou nu mai putin 4.000 de metri patrati pentru construirea unui complex teologic aceiasi biserici. Se mai cauta inca un teren tot pentru a fi dat pe gratis bisericii ortodoxe.

 

Mie personal aceasta practica mis e pare absolut necuvenita. Proprietarii terenurilor aflate in domeniul public sunt toti contribuabilii, nu primarul, in niciun caz aceste terenuri nu pot fi donate, doar vandute. Iar biserica ortodoxa nu este singura biserica, ea fiind oricum privilegiata, incalcand separatia constitutionala intre stat si biserica, si principiile de nediscriminare intre culte. Amploarea donatiilor de terenuri si valori publice catre biserica, catre una din ele, a fost oricum imensa si in trecut; cateva date foarte interesante, la nivel national pot fi consultate aici.

 

 

4 Responses to “E ok?”

 1. Stefan Zoltan Marina Says:

  Domnul … a dat, si domnul ,,, a dat, chiar si domnul… a dat, si domnul… va da, chiar si domnul … va da, fie numele Domnului laudat. Amin.
  O initiativa excelenta. Avand in vedere ca nu mai sunt spitale si, deci, numarul mortilor va creste, e nevoie de cat mai mult spatiu (lacase specializate) pentru slujba de prohod. De pomenire (vezi si pomana), ce sa mai vorbim? Supravietuitorii (cei care, nu se stie dece, nu vor sa moara) vor avea unde sa multumeasca Domnului si domnului … si domnului … ca inca mai sunt in viata. Halal sa ne fie.

 2. adrian Says:

  Asta in compensarea celor 10 mil RON pe care ii da guvernul pentru cosmelia neamului, alaturi de intentia primarului Oprescu de a disponibiliza aceeasi suma din bugetul orasului pentru aceeasi capodopera arhitecturala ce va face umbra unei alte monstruozitati – cosmelia poporului.

  • transildania Says:

   Cosmelie dotata cu hotel si restaurant, si poate si ceva mall, ca na, lucrurile lumesti nu sunt atat indepartate de ce cele ceresti la noi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: