Fragmente din mozaicul incompetentei (XII) – investitiile straine directe si inflatia

Saptamana asta au fost publicate doua statistici importante, si nu am auzit vorbinduse prea mult de ele.

In primul trimestru din 2011 Investitiile Straine Directe (ISD) au scazut cu 22%  fata de aceeasi perioada din 2010! Asta in conditiile in care nivelul investitiilor din 2010 a fost cel mai mic din ultimii 7 ani, doar in 2003 si inainte de 2003 ISD au fost si mai mici. Incetul cu incetul ne apropiem cu acest indicator sensibil al dezvoltarii economice de pragurile minime istorice.

Despre inflatie am putut afla urmatoarea veste:

Romania a avut in luna aprilie cea mai mare rata anuala a inflatiei din randul statelor membre ale Uniunii Europene, inregistrand o crestere a preturilor de 8,4% comparativ cu aceeasi luna din 2010, potrivit datelor Eurostat. Rata inflatiei a crescut fata de luna anterioara, cand acest indicator era de 8%.

In topul celor mai ridicate rate ale inflatiei, Romania este urmata de Estonia (5,4%), Lituania si Ungaria (cu cate 4,4%), in vreme ce in Irlanda (1,5%), Cehia (1,6%) si Suedia (1,8%) s-au inregistrat cele mai reduse rate ale inflatiei.

La nivelul Uniunii Europene, rata inflatiei a fost de 3,2%

La BNR ma voi referi mai pe larg cu o alta ocazie.

Tags:

5 Responses to “Fragmente din mozaicul incompetentei (XII) – investitiile straine directe si inflatia”

 1. Rational Idealist Says:

  Inca o piesa la “stralucitul” bilant al acestei guvernari.

 2. Stefan Zoltan Marina Says:

  Romania n-a fost, nu este si, nu stiu cand va fi membra cu FAPTE, nu numai cu acte, in Uniunea Europeana. Adica, in EUROPA. Paralela 45 nu este o conditie suficienta. Nici macar obligatorie.
  Pentru a fi cu adevarat EUROPENI ne mai trebuie ceva. Indepartarea celulelor shmen si inlocuire lor cu celule vrem si putem, ar fi, poate, primul pas.

 3. Melomanii « Ioan Usca Says:

  […] Cătălin Rinder, Shayna, Se-cret, Schtiel, Gabitzu, Simion Cristian, Amalgammax, Vio, Verovers, Transildania, Teo Negură, Simona Ionescu, […]

 4. Florar | Gabriela Savitsky Says:

  […] Cătălin Rinder, Shayna, Se-cret, Schtiel, Gabitzu, Simion Cristian, Amalgammax, Vio, Verovers, Transildania, Teo Negură, Simona Ionescu, Simon, Cati Lupaşcu, Cella, Ivona Boitan, Lilick, Mihaela di […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: