Culmea prostiei in materie de PR

In Turcia are loc un accident ecologic de mare amploare: in urma unor ploi abundente doua diguri ale unei mine de argint au cedat si 15 milioane de tone de reziduuri continand cianura s-au revarsat amenintand un al treilea dig. Cianura ar putea  contamina mai multe vai si ar putea ajunge curand in Marea Neagra. Mai multe sate trebuiesc evacuate iar localnicii cer inchiderea minei.

Culmea prostiei in materie de marketing si PR o atinge Rosia Montana Gold Corporation, care isi face reclama chiar langa articolul cu pricina in EVZ! O reclama de prost gust, in care actori amatori platiti se milogesc sa vina cat mai repede cianura in Rosia Montana ca sa poata fi jefuit aurul si distrus patrimoniul national.

Exista insa cateva diferente intre minele din Turcia si proiectul pe care RMGC vrea sa-l desfasoare in Muntii Apuseni.

In Turcia este vorba de trei diguri, langa Rosia Montana unul singur.

In Turcia este vorba de 15 milioane de tone de reziduuri contaminate cu cianura, la Rosia Montana de peste 200 de milioane de tone, adica de o cantitate de peste 13 ori mai mare.

Iar riscul si frecventa unor ploi abundente sau viituri este mult mai mare in Romania decat in Turcia.

Tags: , , , ,

9 Responses to “Culmea prostiei in materie de PR”

 1. Stefan Zoltan Marina Says:

  Eu zic sa privim si partea plina/buna a contaminarilor cu cianura: vor veni, in sfarshit, turisti din toata lumea, ba, chiar si di galaxiile invecinate, ca sa-i vada pe omuletzii albashtri. Oricum, la cat de albastra e situatia de pe la noi, o tusha de albastru prusian (atat de indragit de Tizian) nu are ce sa mai strice. Si-apoi ce? In curand Apusenii vor ramane fara paduri (vezi defrisarile). Delta Dunarii, de mult s-a nu mai este decat o balta urat mirositoare. La poalele(?) Babelor, in curand, baietzii cu SUV-uri si trei randuri de cefe vor prajii micii si gratarele de porc(!).
  In concluzie, ce daca mai dispare o rezervatie naturala de pe harta tarii?
  O intrebare finala ma framanta: oare, cianura, are vreun efect asupra astora? ( base, boc, udrea, videanu, blaga, etc, etc, etc…)

 2. Poveştile goldiştilor despre dezastrul din Turcia | Lupta pentru Roşia Montană Says:

  […] Sursa This entry was posted in Domenii – Gold Corporation, Domenii – Natură, mediu, Tipuri – Propagandă, Tipuri – Ştiri and tagged Eti Silver, Kutahya, Scrisoare catre Romania, transildania, Turcia. Bookmark the permalink. ← Salvaţi lacul de cianură de duşmanii progresului! LikeBe the first to like this post. […]

 3. Piticul Prono Says:

  Proiectul Rosia Montana e o ticalosie. Reprezinta amenintarile nevazute ale unei guvernari cinice si incompetente. Si ce e halucinant, este sustinerea proiectului de BOGDAN BALTAZAR, un fel de guru al Bancii Nationale. Iata un om aparent stimabil, dar care are influenta si manipuleaza in spatele cortinei. “Ideile de afaceri” ale unei puteri “liberale”….

 4. Stefan Zoltan Marina Says:

  base a comis-o din nou. A plans un pic, boc-cel-mic… e presedinte. La jaf, cu si mai mult avant, INAINTE!. Halal sa ne fie. Opozitia, in continuare, va ramane, doar pe pozitie? Dar noi? Convingerea mea este ca USL, in ciuda aparentelor, nu este suficient de unita.

 5. transildania Says:

  @postacul platit de firma de minerit cu cianuri:
  Daca ai posta un singur comentariu poate l-as publica.
  Atata vreme cat insulti inteligenta mea si cea a cititorilor acestui blog postand mai multe comentarii cu nick-name-uri diferite, pentru a creea impresia ca nu esti unul singur postarile tale ajung la spam.

 6. Piticul Prono Says:

  Transildania, ai perfecta dreptate! Bogdan Baltazar nu e singurul! Incerc insa sa atrag atentia asupra “respectabililor” care trag sforile, sponsorizeaza moral actiuni iresponsabile dar profitabile pentru potentati. Traian basescu e decat varful icebergului, trebuie sa intelegem cum functioneaza si cui trebuie sa-i “multumim” pentru strea in care este tara. Bogdan Baltazar este si sustinator al impozitului forfetar. Asta arata cat de credibil este personajul.
  Marina, SINGURA supriza pe care a adus-o congresul sunt lacrimile presedintelui (or fi de la Lacrima lui Ovidiu?). Diferenat intre Marimar si Marinar este ca Marimar plange o data la patru episoade, pe cand Marinarul plange la doua alegeri.

 7. alex Says:

  ceea ce nu știi tu este faptul că acea reclamă este plastă – probabil – prin adwards, ceea ce presupune că nu poți controla exact articolul, momentul etc când aceasta apare, este un sistem de protecție google, iar legat de proiect, eu cred că există mari diferențe între turcia și roșia montana, acel baraj nu este un dig, este un ditamai barajul, care poate rezista unor intemperii care s epetrec o data la 100 000 de ani, cred că va fi cel mai sigur baraj din europa după ce va fi terminat, să nu mai vorbim de românia

  • transildania Says:

   Rosia Montana este intr-o zona in care se produc des ploi abundente si viituri. Iar barajul acela cand se va crapa RMGC, care te plateste, va fi peste mari si tari cu miliarde de euro in buzunare, nu va mai putea fi trasa la raspundere. Iar si cu baraj cianura va ajunge in apa freatica.
   Insa toate acestea nu se vor intampla pentru ca proiectul minier nu se va desfasura acolo. Nici macar in America latina si in lumea a treia nu se mai aproba asemenea proiecte.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: