FC Barcelona rugbyului

Din pacate pentru rugbyul european o realitate ramane de netagaduit: rugby-ul din emisfera sudica se joaca la un nivel superior, aproape de neatins pentru europeni.

 

Un exemplu este clubul neo-zeelandez Crusaders (reprezinta de fapt selectia unei mici provincii neo-zeelandeze Canterbury, cu capitala Christchurch), participant la competitia de varf a emisferei sudice, Super15.

 

Crusaders au ramas fara stadion dupa ce un cutremur a devastat la inceputul anului Christchurch. Pe stadionul din Christchurch urmau sa se dispute si sase partide la Campionatul Mondial, partide care acum au fost mutate pe alte stadioane.

Intr-un semn de solidaritate pentru victimele cutremurului neo-zeelnadez, englezii au organizat in templul rugby-ului englez, Twickenham, o partida din Super 15, prima disputata in emisfera nordica, Cursaders intalnind puternicii sudafricani de la Natal Sharks. Neo-zeelandezii au castigat marcand cinci eseuri superbe si facand o adevarata reclama rugby-ului. Multi sunt de parere ca nationala Noii Zeelande ar putea fi compusa doar din jucatorii Crusaders, si ar putea invinge orice selectie din emisfera nordica.

 

Advertisements

4 Responses to “FC Barcelona rugbyului”

 1. adrian Says:

  astia fac rugby la scoala obligatoriu. si eu as fi vrut oina ca sport in scoala obligatoriu asa cum era in timpul lui Spiru Haret. din pacate n-am reusit nici macar sa o introduc explicit in legea patrimoniului imaterial ci doar sub o formulare vaga ce se refera la jocuri sau sporturi traditionale …

 2. savulescugabriel Says:

  Foarte bun material. Rugby este un sport burghez, un sport de dreapta. Putini cunosc faptul ca Stade de France a stat la baza raspandirii acestui sport in Romania. In 1913 se infiinta “Asociatia Polisportiva” Stadiul Roman, filaliala romana al clubului Stade de France. Stadiul Roman urma sa castige campionatul national in 1919, 1924, 1926, 1928, 1930, 1931, 1947. In 1948 clubul era desfiintat si jucatori au fost transferati la alte cluburi. O parte dintre acestia sau inrolat formatiue Rugby Club Grivita Rosie, care a fost infiintata in cadrul clubului Rapid Bucuresti. RC Grivita Rosie urma sa scrie istorie pe plan international. In sezonul 1961/62 al Cupei Campionilor Europei juca finala, iar in sezon 1962/64 mai tarziu castiga trofeul invingand campioana Frantei Stade Montois. De neuitat este si acel 15-0 impotriva campioanei en-titre europene, meci legendar jucat in noiembrie 1980. http://frr.ro/2010/02/19/video-romania-invinge-franta-cu-15-0-1980/

  • transildania Says:

   Multumesc pentru link, foarte interesant. Intr-adevar in anii ’70-’80, nationala de rugby era la nivelul celor 5 mari natiuni europene.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: