Cat de liberal este PDL-ul – o ultima dovada

Nu e o noutate ca PDL-ul nu are nicio legatura cu liberalismul pe care il poarta in nume. Decat poate una indirecta, si anume ca o buna parte din parlamentarii PDL au fost alesi candva din pozitia de candidati ai PNL (o alta poveste).

 

E bine sa avem totusi ultima dovada negru pe alb, chiar din spusele lor.

Iata ce zicea Cristian Preda in urma cu mai putin de o luna (intr-un interviu acordat  revistei 22 citat de RL), cu referire la cele 35 de semnaturi din partea unor membri PDL, necesare unei motiuni si unei candidaturi la presedentia partidului:

Suntem obligaţi să facem această încercare. Dacă nu vom găsi nici măcar 35 de oameni care să susţină ceea ce publicul liberal, publicul de dreapta din România aşteaptă, înseamnă că PDL are cu adevărat o problemă. Eu cred că traducem destul de bine aşteptările acestui public de dreapta. Şi eu, şi colegii mei am construit în cadrul societăţii civile din România, plecând de la aceste sensibilităţi modernizatoare de dreapta, şi încercăm să facem asta în cadrul unui partid. Dacă vom descoperi că în PDL nu există nici măcar 35 de persoane care să respire această aşteptare a societăţii româneşti, atunci sigur că avem o problemă

 

Acum este clar, nu s-au gasit in PDL nici macar 35 de membri care sa sustina platforma “liberala … de dreapta”, Preda-Macovei-Voinescu. Cu toate ca numarul membrilor PDL care au ajuns acolo tradand PNL este mult mai mare decat 35. Si cu toate ca aceasta motiune, Macovei-Preda, ar fi avut cea mai mare sansa de a castiga presedentia PDL daca Voinescu ar fi fost secretarul congresului, responsabil de numararea voturilor…

 

Pentru a compensa lipsa celor 35 de semnaturi, gruparea a scos pe piata 35 de puncte de program. PDL-ul se afla insa de doi ani si trei luni la guvernare! De ce nu sunt deja demult implementate aceste puncte in programul legislativ (sau mai bine zis de ordonante si angajari de raspundere) guvernamental? Parca era o vorba, nu o mai tin bine minte, cer scuze: Cei patru liberali din PDL erau de fapt trei – Preda si (oare chiar si) Macovei?

5 Responses to “Cat de liberal este PDL-ul – o ultima dovada”

 1. Piticul Prono Says:

  “Liberalismul” PDL este un mit: toti mici antreprenori sunt priviti ca niste potentiali evazionisti fiscali. In plus, incpe sa suspectez “relatii nepotrivite” cu BNR – miraculos, in anii electorali cursul de schimb se intareste in favoarea leului, apar transe de la FMI, etc. Bineinteles, si reversul: BNR TREBUIE sa isi asume o parte din haosul macroeconomic si frustrarea populatiei (Sebastian Lazaroiu, Madame Blogary). Curat liberal! Ca sa plusez ce zice Transildania, unii incep sa se intrebe daca PDL e capabil de performanta politica, avand in vedere modul in care au loc alegerile interne. Articolul este in DW (//www.dw-world.de/dw/article/0,,6486879,00.html). Daca luam in calcul si ce prezinta Wikileaks despre Presidintie, nu ca restul de partide ar fi grozave, dar e clar cine este partidul care trebuie sa se reformeze cel mai rapid …

 2. Augustin Says:

  Dar daca ar numara voturile Roberta? Ce, ea nu e de dreapta?

 3. PATRICKdan Says:

  mno, ma alatur si eu lui Augustin: cred ca cea mai potrivita persoana la numarat voturi e Roberta…

 4. transildania Says:

  @Augustin, @PATRICKdan
  Pai Voinescu a numarat si atunci pentru Roberta, ea doar a citit, de asta ziceam de Voinescu 🙂 Desigur, daca li s-ar alatura si Roberta ar fi de-a dreptul imbatabili :))

 5. zzzz1952 Says:

  De la steagurile lui Ghita Pristanda (cu complicitatea lui Tipatescu), continuand cu numaratul oualor lui Nastase si terminand (oare, terminand?) cu numaratoarea voturilor de catre Roberta, un pas mare peste timp si un pas mic pentru politicienii nostri.
  Liberalismul in Romania a murit prima oara odata cu preluarea definitiva a puterii de catre comunisti.
  A doua oara, liberalismul a murit inepand cu 1990. PNT, incet dar sigur, a disparut practic de pe scena politica. PNL, cu prea putini membri cu adevarat liberali, inct-incet s-a “populat” si cu oportunisti.
  PSD? Mai e nevoie sa pomenim de “Micki-spaga” si altii asemenea lui?
  PDL? Partidul celor mai sinistri golani.
  UDMR? Pescuitor (cu navodul) in ape tulburi.
  Cei cativa taranisti si liberali autentici sunt fie morti, fie prea batrani sa mai fie luati in seama. Cei, in continuare doar cativa liberali tineri, sau suficient de in putere pentru a mai lupta, sunt coplesiti de “liberalii” de conjunctura.
  Mai ramane doar o solutie: un jihad autohton. Dar nici in asta nu pot avea incredere. Pentru ca este autohton.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: