Miscellaneous … (updated)

… despre Codul Muncii, primul mic succes electoral pentru alianta PNL-PSD, noutati din Cluj si opinia mea in legatura cu diversiunile nationaliste.

* Am aflat de pe blogul lui Mos Califar in ce mod nerusinat si scandalos si-a aparat in parlament premierul Boc angajarea raspunderii pe Codul Muncii. in discursul sau, pentru a sustine varianta guvernului a codului premierul Boc s-a ajutat de afirmatiile unui laureat al Premiului Nobel pentru Economie, profesorul Pissarides. Site-ul Criticatac dezvaluie, dupa ce l-a contactat pe profesorul Pissarides, ca nu a spus niciodata ceea ce Boc i-a pus in gura, si ca nu sustine Codul Muncii asa cum a fost adoptat in Romania: “Cu certitudine, nu am spus niciodată aceste cuvinte care îmi sunt atribuite şi nu cred în ele. De fapt, am vorbit în mod repetat împotriva ideii de utilizare a contractelor pe perioadă determinată ca modalitate de reducere a şomajului…

Conform site-ului pesurse.ro Comisia de specialitate a UE analizeaza conformitatea Codul Muncii cu legislatia europeana.

Biserica fortificata din Apold. Sursa foto: trappold.de

* In comuna Apold (langa Sighisoara, judetul Mures) au avut loc alegeri partiale pentru functia de primar dupa ce fostul primar (PSD) a fost condamnat. In primul tur niciun candidat nu a obtinut peste 50%. In turul doi s-au calificat candidatul PNL, dl Bizo cu 35,5%, si candidatul PDL cu 33%. Al doilea tur de scrutin a avut loc duminica trecuta iar candidatul PNL/ACD cu sustinerea PSD a castigat primaria cu circa 60% din voturi si in pofida mitei electorale de care candidatul PDL este acuzat ca a distribuit-o alegatorilor.

* Inca o stire buna: co-presedintele USL Victor Ponta a anuntat pozitia comuna a PSD si PNL de a nu sustine uninominalul intr-un singur tur la alegerile primarilor, confo9rm protocolului parlamentar al uniunii.

* TNL Cluj a protestat impotriva prelungirii pe mai multi ani fara licitatie, de catre primarul Apostu, a contractelor cu firmele de casa ale PDL-Cluj, si impotriva taierii subventiei pentru folosirea transportului in comun pentru studenti in timpul vacantei (de parca studentii ar parasi atunci cu totii Clujul). Tinerii liberali au continuat demonstratia pentru Institutul Inimii din Cluj. Pe acest subiect va recomand materialul jurnalistului clujean Ion Novacescu “Lista vietii si a mortii” despre cum medicii clujeni sunt nevoiti sa aleaga din 200 de cazuri de bebelusi cu malformatii cardiace pe acei 20 pentru care au finantarea necesara pentru a-i opera.

* “Nu avem nevoie de asa ceva aici

Pe final cateva cuvinte despre diversiunile nationaliste organizate de cercurile interesate cu reguralitate cu ocazia unor zile festive (1 decembrie, 15 martie, 15 august, etc. si intre aceste date de agenti provocatori): Nu am nici cel mai mic dubiu asupra faptului ca agentii provocatori (de ambele parti, pentru ca unii fara altii nu ar putea exista) opereaza dirijati de o terta parte, care pe de o parte ii hraneste, pe de alta parte este interesata in divesiuni nationaliste. Diversiuni care nu au niciun folos, care doar acopera stiri si teme mult mai importante, care antagonizeaza in mod inutil oameni care au alte griji, care nu folosesc decat partidelor extremiste, si care nutresc si scot din unii oameni ce e mai urat: ignoranta, ura, ideiile preconcepute, generalizarile si prejudecatile.

Extremistul acela care nu merita nici macar sa-i fie pronuntat numele (nici sa ajunga in stiri) a fost detasat de catre angajatorul sau, seful ANAF Blejnar, din secuime la Abrud. Pentru a starni noi stiri, noi diversiuni si noi probleme, si pentru a aduce neliniste intr-un mic orasel cu destule probleme reale (de care nu se intereseaza aproape nimeni).

Mai este nevoie de alta dovada ca acesti agenti provocatori nu sunt cetateni obisnuiti ci sunt intretinuti de anumite structuri din anumite capitale, si trimisi de catre acestea in misiunile lor?

Si mai este nevoie de o dovada ca ardelenii s-au cam saturat de diversiunile gandite la Bucuresti sau Budapesta, si inscenate pe spinarea ardelenilor (de orice etnie)?

Inteleg indignarea exprimata foarte corect de primarul Abrudului (Ratiu, PDL). Revolta sa ii vizeaza pe demnitarii bucuresteni, nu pe extremistul insignifiant. Citez o parte  din articolul publicat in ziarul Unirea din Alba Iulia:

Abrudenii şi celelalte comunităţi din zonă au ajuns să se simtă mai jigniţi de autorităţile ţării, care par să fi luat această decizie la mişto, decât de tânărul de origine maghiară care “l-a spânzurat” pe Avram Iancu. …Speriat de amploarea pe care au luat-o lucrurile dar şi în urma numeroaselor semnale primite din partea locuitorilor Munţilor Apuseni, primarul Tiberiu Raţiu a decis ieri, duminică 20 martie, convocarea unei adunări cetăţeneşti în urma căreia să fie redactată o scrisoare deschisă prin care să i se ceară preşedintelui ANAF, Sorin Blejnar, revocarea de urgenţă a ordinului de detaşare. “Iniţial, consilierii locali au dorit să se întrunească în şedinţă de consiliu şi să-l declare pe Csibi Barna persona non-grata pentru Abrud însă acest lucru nu este posibil pentru că nu există bază legală. Intenţia noastră este de a formula o scrisoare deschisă pe care să o transmitem domnului Sorin Blejnar şi să-i cerem să-şi îndrepte numaidecât greşeala. În caz contrar vom cere revocarea lui din funcţie”, a declarat Tiberiu Raţiu
Edilul a explicat că, pe de o parte, oamenii din zonă se simt foarte jigniţi de decizia luată de autorităţi iar pe de altă parte există riscul real şi iminent ca situaţia să degenereze şi să scape de sub control. “Este cea mai proastă şi negândită decizie ce se putea lua şi ale cărei consecinţe pot fi deosebit de grave. Nu mai punem la socoteală jignirea care s-a adus unei întregi comunităţi însă să nu scăpăm din vedere faptul că la fel cum există extremişti maghiari la Miercurea Ciuc, aşa există şi extremişti români la Abrud. Unii oameni sunt mai greu de controlat. Să ne gândim doar că la Abrud trăiesc şi în zi de astăzi descendenţi direcţi ai celor care au avut de suferit acum 163 de ani. Nu ne putem juca cu aşa ceva. … La Abrud trăiesc foarte multe familii mixte de români şi maghiari în care acum pot apărea discuţii. Nu avem nevoie de aşa ceva aici. Csibi Barna trebuie judecat potrivit legilor acestei ţări şi nu trimis la Abrud să fie judecat şi martirizat de oameni, pentru că nu mai suntem în Evul Mediu”, a spus indignat primarul din Abrud. Tiberiu Raţiu a arătat că un alt motiv de jignire este şi faptul că, în condiţiile în care în Abrud şomajul este de 70% iar angajările în sistemul public blocate, i se face loc unui funcţionar public din altă parte. “Noi ne confruntăm cu un şomaj de 70%, nu se fac angajări dar se creează un loc special pentru Csibi Barna la Trezoreria Abrud. Vă închipuiţi cum se simt angajaţii de acolo”

P.S. Va rog sa cititi pe tema de mai sus si la Roxana Iordache.

 

UPDATE: Iata delcaratia reprezentantilor comunitatii maghiare din Abrud, publicata in Adevarul de seara de Alba Iulia:

 

Conducerea Asociației Culturale Maghiare din Abrud, care numără 100 de membri, printre care şi români, spune că nu are nimic în comun cu Csibi Barna și cu gesturile sale extremiste.

“Gestul de la Miercurea Ciuc ne-a făcut cel mai mare rău posibil nouă, celor din comunitatea maghiară din Abrud și, implicit, din Apuseni. Abrudul a ajuns să fie dat ca și exemplu de bună conviețuire interetnică, iar acum gestul unui maghiar este regretabil. Putem vorbi despre o calamitate etnică. Ne-am trezit cu el aici, dar trebuia să fim și noi consultați. Ne dezicem de el şi nu îl vom sprijini”, este de părere Lorand Kopenetz.

 

Apreciez acest articol din Adevarul de Alba Iulia, absolut revoltatator si iresponsabil mi se pare actiunea site-ului adevarul.ro. de a pune in headerul paginii, in locul cel mai vizibil, fotografia extremistului securist din Harghita impreuna cu link catre ultre ultimele sale declaratii “Vreau un stat nou”.

As putea face o poza cu headerul acela, insa mi-e greata, si nu mai merita nici adevarul nici extremistul acela nicio popularizare.

Unde isi are sediul adevarul? La Bucuresti. Inca o dovada pentru locul de unde vin si de unde sunt intretinute diversiunile nationaliste.

Advertisements

Tags: , , , , , , , , ,

6 Responses to “Miscellaneous … (updated)”

 1. Piticul Prono Says:

  Cine anume manipuleaza de la Bucuresti? S-ar putea sa fiu prea sensibil cu orasul meu, dar mi se pare ca in Ardeal Bucurestiul e privit ca principala cauza a neajunsurilor din tara. Banuiala mea este ca e o rima PDL, gen Boc e baiat bun, dar LA BUCURESTI nu se poate face treaba. Poate ma insel. Sunt convins ca maghiari sunt oameni cu scaun la cap, dar nu poti sa ma convingi ca e o vreo prietenie, sau ca poate fi totala incredere intre maghiari si romani. Si extremistii spun ceva despre subconstientul unei natiuni: in timp ce Funar facea statui cu Avram Iancu, adica proslavea eroii neamului roman, Csibi asta nu slaveste eroii maghiari, ci batjocoreste eroii romani. Cam asta e diferenta intre romani si maghiari vazuta de la Bucuresti, de unul care merge prin Ardeal doar in vizita.

  • transildania Says:

   Cine manipuleaza la Bucuresti: de exemplu sefii extremistului, ei l-au trimis la Abrud. De exemplu redactorii si editorii sefi. Adevarul il pune pe criminalul acela in header. Realitatea TV ii ia interviu la ora de maxima audienta. etc. etc.
   Nu generalizez si nu spun ca Bucurestiul e principala cauza a tuuror relelor. In ce priveste diversiunile etnice purtate pe spatele ardelenilor, da, multi vinovati se afla la Bucuresti sau la Budapesta.
   Imaginea relatiilor dintre etnii in afara Ardealului este complet distorsionata, tocmai din cauza acestei mediatizari unilaterale.
   Realitatile la fata locului sunt cu totul altele, este o convietuire normala, cu prietenii, relatii familiare sau de serviciu sau de vecinatate absolut normale. Oricine are un prieten sau chiar mai multi de etnie maghiara.
   Ceea ce se ignora total este cati ardeleni exista din casatorii sau provenienta mixta, romano-maghiara, sau altele, si persoane bilingve sau chiar trilingve.
   Ce a facut extremistula cela nu conteaza pentru mine am mai spus si ca parerea mea este ca a fost pus sa faca ce afacut, in orice caz nu reprezinta deloc maghiarii din Ardeal.

 2. adrian Says:

  Da, asa e, Bucurestiul asta distruge tot ce e mai bun in tara asta, nici Boc, omul cumsecade de la Rachitele nu i-a facut fata. Ca sa nu mai zic cum motul motilor Victor Ciorbea a fost facut praf de bucuresteni si cand a trecut la nivel national deja nu mai avea presuri pe unde sa bage praful cu pricina …
  Si eu sunt convins ca maghiarii sunt oameni cu scaun la cap, am cunoscut destui ca sa pot spune asta. Cand insa li se aprinde barzaunele nationalist o cam iau razna pe campii chiar si aia de la care nu te asteptai.
  Nu stiu cine-i Lorand insa bag seama ca nu e reporter Adevarul totusi …

  • transildania Says:

   Nu am zis ca Bucurestiul distruge tot ce e bun in tara asta. Am dat acest exemplu concret unde presa din Bucuresti mediatizeaza in mod absolut disproportionat gestul unuei singure persoane care nu reprezinta pe nimeni, in loc sa mediatizeze de exemplu declaratia domnului Lorand care reprezinta 100 de maghiari si romani din Abrud.

 3. transildania Says:

  Recomand si lectura acestui reportaj din Abrud:
  http://www.citynews.ro/cluj/chestiunea-zilei-15/in-abrud-nu-s-a-intamplat-nimic-timisoara-ia-campionatul-112916/

 4. Motii din Abrud si diversiunea nationalista « transildania Says:

  […] propos de finalul penultimei mele postari, am citit un reportaj excelent despre situatia din Abrud, publicat in citynews. Este citat un […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: