Sa ridem daca mai putem: cum il ataca Cartianu pe Crin? Bonus cu Avramescu

Pentru ca am promis unor prieteni pe FB ca nu voi mai pune link catre articolele lui Cartianau ma tin de cuvant. Nu pun link dar totusi as vorbi scurt despre ultimul sau editorial (cine chiar este interesat stie unde il poate gasi).

Cu ce “argumente” il ataca Grigore Cartianu pe Crin Antonescu?

1. Primul sau argument: “freza” este laudata in mod ironic! Se remarca din start o inalta scoala de editorialism politc…

2. Urmeaza minciuna si dezinformare tot pseudo-ironica, Crin A. si-ar fi sacrificat familia, trimitandu-si nevasta la Bruxelles. Faptele sunt cunoscute:  nevasta lui Crin Antonescu, doamna Valean era europarlamentara, la Bruxelles, inaintea casatoriei.

3. Spune ca presedintele PNL ar “castiga la stat cu efort minim”. Dubla minciuna: Crin Antonescu nu este angajat al statului, ci parlamentar ales. Este unul dintre reprezentantii celor 18% dintre romani care au votat PNL. In plus este liderul partidului, de efort minim nu poate fi vorba.

4. Il acuza ca raspunde public unui atac public al doamnei Sfatoiu…

5. Afirma ca Antonescu s-ar astepta de la Adevarul sa torpileze Codul Muncii doar pentru ca este asumat de Boc, si fara sa conteze “ce scrie in el”. Din nou o dubla minciuna: Crin A. nu a spus niciodata ca se asteapta de la Adevarul sa mitralieze Codul Muncii, se asteapta eventual la altceva. In al doilea rind PNL sustine motiunea de cenzura pe trecerea legii fara nicio  dezbatere de fond tocmai deoarece conteaza ce scrie in lege.

6. Pe final, dupa inca un apropos ilar dar apolitic pe bune, vine ultimul  “argument” al lui Cartianu: doar patronul unei firme poate fi liberal, si doar patronul unei firme isi poate da cu parerea despre Codul Muncii, si cine nu indeplineste aceste conditii nu e liberal (chiar si patronatele care se opun acestui mod de adoptare a Codului).

De asta e in stare un acest mare editorialist, care acum cateva zile publica un material in care nu facea altceva decat sa repete de trei ori (!!!) ceea ce spunea in titlu (era in legatura cu antrenorii Stelei lui Gigi Becali).

Distractiv e si ultimul header al Adevarului.

Cu aceasta ocazie aflam si cine e “toata lumea” in viziunea Adevarului: pedelistii, Cartianu si doamna Saftoiu.

P.S.

Dan Duca de la voxpublica ne aduce aminte in mod excelent despre cum scria alt editorialist, Catalin Avramescu in 2006, despre actualul sau coleg Leonard Orban, fostul Comisar european, si actualul consilier prezidential pentru afacerile europene:

Ei, în octombrie 2006, Cătălin Avramescu semna un editorial în Cotidianul intitulat aşa: „Pseudo-comisarul”. Care începea aşa: „Dacă Leonard Orban e tot ce poate trimite actuala guvernare la Bruxelles, e limpede că avem o clasa politică cu deficit de profesionalism. Presat de timp şi de lipsa de oameni calificaţi din propria camarilă, actualul prim-ministru al României l-a nominalizat pe Leonard Orban pentru poziţia de comisar al Comisiei Europene. Dar nu se ştie pe ce post. E ca şi cum te-ai duce la magazin şi ai lăsa banii la intrare, unui angajat, pentru a-ţi cumpăra ce el găseşte pe acolo. La aşa propunere, aşa răspuns: Jose Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene, a declarat că vrea să îl înscăuneze pe Leonard Orban drept comisar pentru “multilingvism”, o sinecură… “

Advertisements

2 Responses to “Sa ridem daca mai putem: cum il ataca Cartianu pe Crin? Bonus cu Avramescu”

  1. Maria Says:

    Penibil editorialul. Nu merita decat luat in deradere sau tratat cu ignore.
    Oare cati oameni mai pun botul la astfel de penibilitati?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: