Medicul clujean Manuel Chira (PNL) trage un semnal de alarma

Consilierul local clujean din partea PNL, doctorul Manuel Chira a citit in sedinta Consiliului Local Cluj un comunicat al Colegiului Medicilor Cluj, si a enumerat mai multe probleme din sistemul sanitar, dupa care s-a ridicat si aplecat de la sedinta in semn de protest fata de subfinatarea sanatatii si modului in care sunt alocati banii (sursa).

Este un gest util pentru ca astfel am aflat detalii concrete despre dezastrul din sistemul sanitar: Cu toate ca in spitalele clujene se strang anual pacienti si cazuri pentru circa 600 de operatii pe cord, iar performantele chirurgilor sunt remarcabile si in ce priveste operatiile nou nascutilor cu malformatii cardiace, bugetul sanatatii nu aloca bani decat pentru ca 200 de operatii anual.

Astfel multi pacienti mor in timp ce-si asteapta operatia la inima, sau sunt nevoiti sa-si caute o clinica in strainatate, unde operatiile sunt mult mai scumpe iar statul roman contribuie prin intermediul formularului E112 de cinci pana la zece ori mai mult decat ar costa operatia in tara. Ca o cireasa pe tort medicii clujeni nu-si primesc salariile (oricum mizere) la timp (sursa).

P.S.

Seria dezbaterilor politice organizate de TNL Cluj continua maine (vineri). Invitat este fostul ministru de interne Cristian David, de la ora 11:30 la sediul de pe Eroilor nr. 2.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: