Genocid in Libia – lideri “populari” europeni patati

Gadafi, dictatorul Libiei timp de 42 de ani, se afla la sfarsitul carierei politice. Nu are insa nicio dorinta sa plece de pe scena inainte de a lasa in urma un lac de sange. Potrivit ultimelor stiri sunt mai multe mii de demonstranti ucisi.  Estul Libiei (intre altele orasele Bengasi si Tobruk) se afla sub controlul opozantilor lui Gadafi, carora li s-au alaturat militarii si membrii serviciilor sau fortelor de ordine.

Criminalul Gadafi era cunoscut ca atare, a fost insa spalat de pacate in ultimii cinci ani de catre cei mai importanti lideri europeni si americani.

Cum si-a cumparat Gadafi indulgenta internationala? Prin contracte de gaz, petrol, centrale nucleare, arme. Ce a oferit in schimb? Actiuni de imagine. La inceput reabilitarea lui Gadafi s-a motivat prin gesturi “generoase”. Organizatii teroriste, cu mai multe sau putine legaturi cu libienii, rapea cetateni occidentali in Filipine, in lumea araba sau in nordul Africii. Pentru ca ostaticii sa fie eliberati guvernele occidentale plateau mai multe milioane prin intermediul lui Gadafi, care-si pastra comisionul si era laudat. in mod asemanator a procedat cu africanii care  doreau sa ajunga in Europa. mai intai i-a incurajat sa treaca prin Libia, in mod ilegal si nepedepsiti, pentru ca apoi sa ceara favoruri Europei pentru a fi stopati. Gadafi a extradat Marii Britanii teroristii care au pus in practica atentatul de la Lockerbie, pentru ca principalul implicat, condamnat, sa fie gratiat acum un an de catre britanici (Gordon Brown) si repatriat, in schimbul unui contract petrolifer pentru BP.

Daca liderii britanici sau nemti au avut o anumita pudoare bine motivata in a se asocia public cu Gadafi, Sarkozy si Berlusconi, popularii de “dreapta”, au pregatit scene nemaivazute pentru liderul revolutiei libiene. Cei doi l-au primit in vizite opulente de stat, l-au laudat, i-au sarutat mana, au dat prilejuri mediatice nemaintalnite pentru propaganda lui Gadafi (cort “de beduin” in Paris si Roma, locul in care aveau loc intrevederile, Gadafi cu poza unui martir libian al epocii coloniale pe piept, receptii si discursuri imparatesti).

Protectia internationala a criminalului Gadafi a mers atat de departe incat Elvetia s-a gasit absolut izolata cand in urma unei cercetari penale, in care a fost retinut un fiu al lui Gadafi, acesta a arestat abuziv oameni de afaceri elvetieni, a intrerupt toate relatiile comerciale cu firme elvetiene, si a propus impartirea teritoriului elvetian intre Franta, Italia si Germania. Ar mai fi de mentionat si episodul in care doi medici bulgari au fost condamnati la moarte in Libia, pentru a fi eliberati mai tarziu in urma altor plati.

Gadafi s-a intalnit intr-o vizita oficiala si cu presedintele Basescu, prima vizita a unui demnitar roman in Libia dupa cea a lui Ceasuescu. Gadafi a fost reabilitat si de catre americani in timpul administratiei Bush, chiar daca in mod mult mai discret decat au facut-o Berlusconi si Sarkozy.

Cativa lideri europeni au o problema majora, iar intreaga politica externa din ultimii ani a Europei si SUA in ce priveste lumea araba a esuat lamentabil.

P.S. Acum cateva saptamani, cu prilejul demonstratiilor din lumea araba, care cel putin in Tunisia si Egipt au dus la rasturnarea dictatorilor de acolo, am auzit o groaza de experti, politiceini, jurnalisti, comentatori, care ne avertizau ca tot ce se intampla acolo va fi o revolutie islamica, care va aduce la putere fundamentalisti, islamisti, extremisti (exact propaganda, frica si diversiunea pe care dictatorii incoltiti au lansat-o catre publicul european). Nimic din ce au spus acesti “experti” nu a fost adevarat. Nu l-am auzit pe niciunul dintre ei sa se fi rectificat. Pana cand o fac ar trebui sa-l aprobe pe Gadafi care spune si el ca in spatele revoltei si demonstrantilor din Libia se afla teroristi, fundamentalisti si al kaida.

2 Responses to “Genocid in Libia – lideri “populari” europeni patati”

 1. Chrysthyan Says:

  Asistam la o renastere a musulmanilor fara precedent. Sunt oameni inteligenti, disciplinati… sa vedem cum le va face fata civilizatia estica, aia care i-a condus pana acum prin “guvernatori”.
  “Guvernatori” care sunt si prin Europa de Est, Asia, Africa, America de Sud…
  Ceva se schimba in ciuda marilor puteri si calcule.
  Sunt curios cat va mai dura pana ies americanii in strada.

  • transildania Says:

   Acest val al disperarii (in fata coruptie si incompetentei economice) si al foamei de libertate va matura mai multi dictatori care au sezut 30 sau 40 de ani acolo calare pe oameni cu sprijinul occidentalilor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: