Ce se discuta la alegerile unei organizatii de tineret PDL

Am citit un articol din Ziua de Cluj care m-a amuzat foarte mult. Il citez integral fara a mai comenta prea mult, subliniez doar in bold anumite pasaje.

Moisin, reales şef peste tineri sub spectrul războiului Tişe – Apostu

Viceprimarul a fost confirmat în fruntea Organizaţiei de Tineret a PDL Cluj cu 199 de voturi pentru. Discursurile seniorilor s-au axat pe conflictul din interiorul organizaţiei mari.

Organizaţia judeţeană de tineret a PDL Cluj şi-a ales ieri o nouă conducere. Fiind candidat unic, realegerea viceprimarului Radu Moisin pentru un al doilea mandat a fost o simplă formalitate.

Deşi a absentat, şeful Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, şi lupta sa cu primarul Sorin Apostu şi conducerea PDL Cluj au revenit ca un lait-motiv în majoritatea discursurilor seniorilor invitaţi. Primul a fost chiar Apostu, care le-a spus tinerilor să nu facă precum cei mari. “Mă bucur că sunteţi uniţi. Nu luaţi exemplul nostru, care ne mai certăm, rămâneţi uniţi, poate luăm noi exemplul vostru!”, a afirmat Apostu. Primarul de Turda, Tudor Ştefănie, a amintit că în PDL Cluj există democraţia doar în limita a “maximum cât se poate permite”.

Şeful PDL Cluj-Napoca, senatorul Mihail Hărdău, şi-a amintit că Tişe l-a trimis la organizaţia de pensionari. “Îmi amintesc de un afiş electoral mai vechi cu Băsescu într-o barcă, înconjurat de consilieri tineri. Nimeni nu l-a aruncat peste bord. Pe mine unii m-au trimis să mă pensionez. Şeful de la pensionari a spus că oricând se retrage şi mă lasă pe mine la conducere”, a spus Hărdău. El a avertizat că disputele interne fac rău organizaţiei. “În 2000 s-au măcinat în spaţiul public ca şi câinii şi nu s-a ales nici un consilier local”, a amintit Hărdău. Fără a-l numi, el a sugerat că Tişe s-ar privi “într-o oglindă concavă în care te vezi mai mare decât eşti în realitate”. Senatorul nu l-a uitat nici pe Emil Boc, despre care a ţinut să garanteze că, până la urmă, va avea rezultate în fruntea guvernului. “Emil le face încet, mocăneşte, dar le face bine”, a anunţat Hărdău.

Chiar înainte de a afla de blocajul Franţei la raportul de evaluare Schengen, liderul PDL Cluj, deputatul Daniel Buda, şi-a folosit discursul pentru a se lua de piept cu două mari puteri europene. “Statul român trebuie să-şi facă propria reformă, să nu aştepte să vină nici nemţii şi nici francezii să ne spună ce fel de reformă vor ei să facem”, a decretat Buda.

Cu 199 de voturi pentru şi doar 16 împotrivă, Moisin a fost reales preşedinte al tinerilor democrat-liberali clujeni. Pentru cele două funcţii de prim-vicepreşedinţi s-au luptat trei candidaţi, câştig de cauză având Andreea Morar şi Florin Moroşan, perdantul fiind Călin Găbudean. Fără emoţiile competiţiei s-au ales Roland El Hayes – secretar general (cele mai multe voturi pentru, 204), respectiv Remus Filip şi Maria Lăpădatu – secretari generali adjuncţi. La ora închiderii ediţiei se numărau voturile pentru vicepreşedinţi, unde, pe cele 14 locuri, se înscriseseră în cursă 16 competitori: Liviu Popa, Sebastian Murea, Daniel Creţ, Ramona Chender, Andrei Bob, Adam Laszlo, Mihaela Boc, Radu Constantea, Loredana Pop, Cristian Gurzău, Peter Pal, Petru Prigoană, Horaţiu Başa, Călin Găbudean, Silviu Gheduţ şi Balogh Balint.


Unul dintre secretarii generali adjuncţi nu are BAC-ul, dar este membru în Comisia de învăţământ din consiliul local

Remus Filip, care a candidat aseară pentru un post de vicepreşedinte al organizaţiei de tineret a PDL Cluj, este consilier local şi nu a reuşit încă să obţină diploma de bacalaureat, căzând de mai multe ori la examen. Culmea, Filip e factor de decizie în privinţa învăţământului local, fiind membru al comisiei de resort din Consiliul Local Câmpia Turzii. El spune că a ajuns membru al Comisiei de învăţământ, cultură şi sport datorită fotbalului. La un moment, Filip a fost chiar membru în Consiliul de administraţie al Liceului Pavel Dan şi şef al staţiei de epurare din localitate a Companiei de Apă Arieş, dar, din cauza studiilor reduse, a fost îndepărtat din ambele funcţii. “La Compania de Apă sunt un simplu tehnician, cu câţiva lăcătuşi în subordine şi sunt în CA-ul unei grădiniţe, pentru că toţi consilierii trebuie să fim în CA. Iar comisia aceea nu e numai de învăţământ, e şi cu cultura, cu bisericile, cu sportul. Eu am mers pe sport, că am jucat fotbal multă vreme. Nu mă puteau pune la buget-finanţe”, a explicat Filip, care spune că, deşi a căzut în repetate rânduri la bacalaureat, vrea să facă “una sau două facultăţi”.

Alegeri fără surprize, anticipate de ziuadecj.ro

Site-ul ziuadecj.ro a publicat în exclusivitate câştigătorii încă de la ora 19:03, înainte ca procedura de vot să se fi încheiat şi numărătoarea voturilor să aibă loc! Sursele noastre din PDL au afirmat că alegerile au fost organizate în aşa fel încât la vot să nu existe mari “surprize”.”

Democratie sa fie, dar numai in limita maximului care se poate permite (unanimitatea); “Emil o face incet, mocaneste”; razboi total in PDL Cluj, dar opozitia in tufisuri; presedintele Comisiei juridice din Camera Deputatilor Buda (presedinte judetean PDL Cluj), cel care a salvat-o pe Ridzi de urmarirea penala, si e co-responsabil de neintrarea in Schengen, si care la congresul tineretului PD se gaseste sa se razboiasca cu Franta si Germania; presedintele tinerilor liberali din Campia Turzii fara bac, membru in comisia de invatamant, ales in unanimitate secretar general adjunct; toate rezultatele cunoscute inainte de alegeri…

Pentru mine e prea mult. Va las pe voi sa comentati…

9 Responses to “Ce se discuta la alegerile unei organizatii de tineret PDL”

  1. Lilick Says:

    Ce sa mai comentam ca am murit de ras. 😆 😆 😆

  2. Garcia Muerte Says:

    Eu cred ca esti doar invidios pe cantitatea de inteligenta care s-a revarsat acolo, pe metru patrat…=)) Ce bac, ce facultate, astia sunt politicieni practicanti, vorba Oierului.

  3. Pop Mihai Says:

    profitati de prostiile debitate de ziarul vostru preferat ca sa subliniati niste falsuri. ma gandeam ca ai fost pe acolo. daca te intereseaza ce s-a intamplat in fapt, poti sa ma intrebi.

    Pana una alta, daca intram in Schengen anul asta, recunosti public ca faci afirmatii propagandistice, defaimatoare, pe baza unor premise false/nedovedite? Ma refer la “(daniel buda) e co-responsabil de neintrarea in Schengen”.

    Ah si sunt sarcastic pentru ca tu faci parte din “majoritatea” (asa va credeti voi majoritari) care nu vor sa discute sa analizeze sa asculte pareri, sa dezbata, sa accepte cand greseste, de dragul progresului. Adica nu ca n-as recunoaste, de exemplu, ca alegerile s-au facut suficient de nedemocratic ca sa poata fi atacate de presa sau adversari politici, insa nu te itnereseaza efectiv realitatea. Mai bine preluam ce zice ziua, dam mai departe, lumea crede ca PDL e naspa si asta nu e decat bine pentru tine.

  4. Pop Mihai Says:

    E o pata neagra, dar tot vom intra. Articolele 2 si 3 transforma afirmatia ta intr-un argument. Inteleg rationamentul, ai dreptate.

    Cat despre Ziua, nu spune nimic de alegeri. Nu se stiau rezultatele de dinainte. Acuma sigur ca stim care sunt oamenii apreciati in OTPDL si mai stim si care sunt candidatii unici pe functie (cum a fost Radu Moisin), dar lucrurile astea evidente nu demonstreaza nimic legat de alegerile propriu-zise. Motivele mele sunt altele, pe care le voi discuta in interior. Pe baza a ceea ce exista in spatiul public, putem spune ca nu se poate demonstra, deci e fals pana la proba contrarie. Insa sunt un om corect si spun, nu se poate demonstra, n-ar trebui sa facem propaganda pe baza acelui articol, insa nu spun nici ca democratia alegerilor a fost la “maximum”, ci mai degraba “minimum”. Si asta pe niste chestii din interior pe care le stiu si pur si simplu nu pot sa vin sa sustin ca ziua are premise false fara aceasta paranteza.

    Cu totate acestea, in continuare sustin ca Ziua nu e un exemplu bun, decat pentru o posibila propaganda.

  5. Pop Mihai Says:

    Ah, si Buda e co-responsabil de pata neagra, nu de neintrarea in Schengen. Vom intra.

  6. Pop Mihai Says:

    Citat din ziuadecj.ro: Înaintea începerii lucrărilor, pe hol, ţinta ironiilor şi chiar a atacurilor a fost consilierul judeţean Mihai Szeplekan, care a participat la alegerile de la democrat-liberali, a ţinut un discurs şi l-a lăudat pe Moisin, fără să aibă mandat din partea PNL.

    După ce Nicoară le-a cerut sprijinul pentru candidatura sa la Primăria Cluj-Napoca, iar Uioreanu le-a promis “diferite posturi” celor mai harnici în viitoarele campanii electorale, tinerii liberali au constatat că n-au cvorumul statutar, aşa că şi-au reluat lucrările abia după o a doua convocare “de îndată” a şedinţei. Şi tinerii liberali au adoptat modelul candidatului unic la preşedinţie, astfel încât Ioan Bîldea şi-a asigurat un al doilea mandat de preşedinte al TNL Cluj-Napoca, adunând 83 de voturi din cele 105 exprimate.

    Eu de aici inteleg ca o fi facut careva o glumita relativ discreta, pe care astia o luat-o de buna (ma indoiesc ca a existat un repros public, fie el in gluma, la adresa lui mihai szeplekan ca l-a laudat pe moisin), iar intrunirea greoaie a cvorumului, cat si candidatura unica au cu siguranta explicatii rezonabile, a doua chiar o ratiune politica ce nu afecteaza in nici un fel democratia alegerilor. Cum nu a facut-o nici in OTPDL.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: