Foaia Transilvana despre licitatii portocalii cu cantec

Reiau cateva fragmente din articolul “Afaceri clujene cu parfum de PDL: patinoare, locomotive, stadioane si … cosit pe autostrada” aparut recent in Foaia Transilvana si pe care va rog sa-l cititi integral.

 

…Astfel, în primele luni ale lui 2010, firma lui Silagy a cîştigat prin licitaţie contrucţia a şase din cele şapte patinoare artificiale din ţară, pentru preţul de 150.000 de euro fiecare, deşi, potrivit GSP, un astfel de patinoar nu ar fi putut să coste mai mult de 40.000 de euro.
În plus, MBS Group Turda SRL a mai cîştigat peste 10 milioane de euro din construcţia patinoarului olimpic din Braşov, deşi, iniţial, acesta fusese evaluat la doar 8 milioane. Lucrările au fost atribuite de ministerul Dezvoltării, condus la acea dată de Vasile Blaga. Tot la începutul anului trecut, firma democrat-liberalului a cîştigat construcţia unui bazin de înot în Otopeni, în valoare de 30 de milioane de euro. …

 

O altă achiziţie suspectă care trimite spre oameni susţinuţi de lideri ai PDL este în aceste momente pe masa instanţelor clujene, care anchetează felul în care directori din cadrul companiei Remarul 16 Februarie au participat la vînzarea către CFR Călători vagoane second-hand cu preţuri de 16 ori mai mari decît cele de achiziţie. …

Acum, cei de la Puterea aruncă semne de întrebare şi asupra licitaţiei desfăşurate în decembrie 2010 pentru achiziţionarea de jucării pentru grădiniţele din ţară, cîştigată de clujenii de la Decorint SA, firma unui sponsor al campaniei lui Emil Boc din 2008 – Claudiu Sugar. Aceştia au cîştigat toate loturile licitate, pentru o valoare de aproximativ 1,5 milioane de euro. În 2008, Sugar a vărsat în campania actualului premier 100.000 de lei. …”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: