Doamnelor si domnilor parlamentari, au mai ramas 20 de zile!

Curtea Constitutionala revizuita si adaugita portocaliu a casat in luna noiembrie legea 221/2009 (legea care indreptateste victimele comunismului si a persecutiei politice la despagubiri si care a fost adoptata in cvasi unanimitate). Un scandal juridic, politic si istoric.

Ieri intr-o emisiune televizata Victor Ciorbea a reusit sa aminteasca scurt un detaliu foarte important: Incepand cu data de 15 noiembrie incepe termenul de 45 de zile la dispozitia parlamentului pentru a pune legea in concordanta cu decizia Curtii Constitutionale, astfel incat in esenta ei ea sa ramana in vigoare. Daca acest termen expira legea devine istorie.

Pe 21 decembrie toata lumea, toate televiziunile si ziarele vor vorbi cu prilejul aniversarii de sfarsitul dictatturii comuniste. Despre legea 221 nu vorbeste aproape nimeni.

Doamnelor si domnilor parlamentari, mai ales cei care pretind a fi anticomunisti,  mai aveti 20 de zile, pentru a repara aceasta lege, si pentru a oferi o dreptate tardiva si insuficienta victimelor comunismului!

UPDATE1

Legat de tema legii 221: am tot asteptat o luare de pozitie a Vaticanului anticomunismului, Institul pentru Investigarea crimelor Comunismului, IICCMER. Zadarnic. In schimb astazi am aflat ca IICCMER a comandat si dat publicitatii un nou sondaj despre perceptia romanilor in legatura cu dictatura comunista.Unul aproape identic cu sondajul publicat in septembrie!!

Cateva intrebari:

– de  ce nu se aude nimic din partea IICCMER in legatura cu legea 221?

– ce sens are sa comanzi tot la doua luni un sondaj practic identic despre perceptia dictaturii comuniste?

– e greu de cheltuit bugetul institutului dupa ce acesta a fost majorat cu 40% in anul maximei austeritati?

– cat a costat sondajul?

– ce legatura are perceptia chestionatilor de astazi cu investigarea crimelor comunismului?

 

UPDATE2:

Pentru clujeni:

Astazi, vineri 10 decembrie, la ora 15, in Biblioteca Centrala Universitara, Editura Grinta, CICCR, Fundatia Konrad Adenauer si Institutul pentru Libera Initiativa va invita la lansarea volumului “Vanatorul de securisti” de Mirel Bran. Vor lua cuvântul: Marius Oprea, Ioan L. Danciu, Ovidiu Pecican, Lucian Năstasă, Cătălin Rogojanu şi Gabriel Cojocaru.

One Response to “Doamnelor si domnilor parlamentari, au mai ramas 20 de zile!”

  1. valeria Says:

    mda

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: