Paralele romano-italiene, asemanari si diferente

In Romania se taie bugetul culturii, si de ani de zile cad zidurile si tavanele monumentelor istorice (mai ales in Ardeal). Si nimeni nu protesteaza. In Italia dupa ce guvernul Berlusconi a taiat drastic bugetul cultural, ieri, vineri, toate muzeele si teatrele italiene (inclusiv cele turistice, din Venetia, Florenta) au ramas inchise in semn de protest. Acum doua zile o cladire-muzeu veche de peste 2000 de ani, Casa Gladiatorilor din muzeul din Pompei, a sucombat. Presedintele Italiei a luat atitudine declarand public ca acest fapt (si gestiunea culturii) reprezinta o rusine nationala.

Berlusconi a ramas fara majoritate, urmeaza o motiune de cenzura.

In Romania toti tradatorii si toti membrii coalitiei se inghesuie la putere, sprijina guvernul incompetent al tatucului atotstiurtor. Pentru un osior, pentru 250.000 sau mai mult de caciula, pentru un ciolanas. In Italia Gianfranco Fini, membru al coalitiei guvernamentale in aceasta saptamana i-a spus foarte clar si public lui Berlusconi “ajunge, da-ti demisia!”. ajunge cu scandalurile, ajunge cu incompetenta, cu coruptia, cu atacurile la libertatea presei sau la adresa minoritatilor. Partidul lui Fini nu-l mai sustine si-si va retrage ministrii, guvernul a ramas fara majoritate. Opozitia a declansat o motiune de cenzura. Se anunta caderea guvernului si alegeri anticipate.

Berlusconi incearca sa intervina in Biroul Permanent al Parlamentului italian, impotriva regulamentelor, pentru a schimba ordinea de zi si a muta datele si Camera in care se dezbate motiunea de cenzura. Suna cunoscut?

Advertisements

2 Responses to “Paralele romano-italiene, asemanari si diferente”

  1. Patratzel Says:

    am aflat recent de blogul tau … e foarte ok o sa il citesc in continuare …am si eu pentru presedintele nostru de 2 lei o poza http://patratzel.com/neseriosu/2-lei/

  2. Costea Adrian Says:

    O postare pe aceeaşi temă:http://adriancostea09.wordpress.com/2013/09/07/silvio-berlusconi-votati-eliberarea-mea-altfel-voi-trage-tara-in-jos-cu-mine/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: