Stejarii au plecat peste ocean. Montevideo via Buenos Aires

Sambata viitoare, 13 noiembrie de la ora 20:00, se va disputa partida tur a intalnirii eliminatorii care va decide ultima participanta la Campionatul Mondial de rugby din Noua Zeelanda.

Partida Uruguay – Romania va avea loc pe stadionul Charrua din Montevideo. Selectionata nationala de rugby se afla deja pe drumul lung catre emisfera sudica, si se va antrena cateva zile inaintea meciului pe pamant argentinian.

Au fost convocati 24 de jucatori:

Pilieri: Balan (Lyon/FR), Lazar (Aix/FR), Dina (Blagnac/FR), Popescu (Macon/FR)

Taloneuri: Tincu (Perpignan/FR), Radoi (Baia Mare)

Linia a 2-a: Socol (Lourdes/FR), Petre (St. Etienne/FR), Ursache (Baia Mare)

Linia a 3-a: Tonita (Perpignan/FR), Manta (Lyon/FR), Burcea (Arad), Carpo (Constanta)

Mijlocasi la gramada: Sarbu (Millau/FR), Calafeteanu (Arad)

Mijlocasi la deschidere: Dumbrava (Steaua), Dimofte (Baia Mare)

Centri: Gal (Baia Mare), Dumitru (Colomiers/FR), Cazan (Steaua)

Aripi: Fercu (Arad), Lemnaru (Arad)

Fundasi: Dumitras (Lourdes/FR), Vlaicu (Steaua)

Partida va fi arbitrata de un arbitru sudafrican.  Despre adversar se stiu foarte putine, doar ca este probabil a doua cea mai puternica selectionata de pe continetul sudamerican, si ca majoritatea jucatorilor joaca in campionatul lor intern si doar cativa putini in campionatul argentinian.

P.S. Doua recomandari:

“Ardeleanul in imaginarul bucurestean modern” din Cotidianul

– Un articol din the Guardian, despre elimincarea din parlamentul britanic a unui parlamentar pe motiv ca in campania electorala a mintit electoratul in campania electorala in legatura cu programul contracandidatului sau. Parlamentarul si-a pierdut in urma deciziei High Court locul in parlament, i-a fost suspendat dreptul de a candida pe 3 ani, iar pentru locul in parlament vor avea loc alegeri anticipate partiale.

3 Responses to “Stejarii au plecat peste ocean. Montevideo via Buenos Aires”

 1. Jean Malrieu (1915-1976) – Astrologie « Orfiv Says:

  […] eu cobor din Fecioară. Semn de Glie […]

 2. Hendrix Says:

  N-am nicio indoiala ca sambata( de la ora 20 si nu 16, cum spui tu) stejarii vor invinge. Pasii gresiti din grupa, cu infrangeri surprinzatoare in fata Georgiei, Rusiei si chiar Portugaliei i-au trimis pe stejari sa dispute 2 meciuri de calificare in plus, cu Ucraina si, parca, Tunisia. Noi n-am lipsit de la nicio editie din cele 6 disputate pana acum, asadar valoarea si traditia ne obliga la victorie inca de la Montevideo(frumos nume de oras!).
  Meciul va fi televizat, la fel si returul din data de 27. Un bun prilej pentru a vedea un rugby de calitate, un spectacol pe cinste, un preambul pentru festivalul de anul viitor din Noua Zeelanda, acolo unde a avut loc si prima Cupa Mondiala, in 1983.

  • transildania Says:

   Am corectat ora gresita, multumesc.
   Si eu zic ca trebuie sa ne intoarcem cu o victorie de peste ocean. Va fi un meci interesant, pentru ca echipele nu s-au mai intalnit si nu se cunosc, dar mai ales pentru faptulc a cele doua echipe vor avea stiluri de joc diferite. Uruguayenii poate sunt mai aproape de stilul in viteza si mingea pasata pe fundasi, iar romanii vor miza poate mai mult pe inaintasi si pe fazele fixe.

   Din pacate rugby-ul romanesc se afla in criza, niciodata nu am avut atat de putini jucatori in prima ligile puternice din Europa. Calificarea totusi este o obligatie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: