Update cu motiunea si uninominalul: 250.000 e prea putin

Imi cer scuze daca in postarea presedenta am prezentat o informatie falsa in legatura cu sumele distribuite pe criterii politice in teritoriu. In unele colegii au ajuns mult mai mult decat 250.000 (sursa).

 

Înţelegerea făcută cu fiecare parlamentar al coaliţiei PDL-UDMR- UNPR-minorităţi, câte 250.000 de lei de colegiu pentru şcoli şi grădiniţe, a fost chiar depăşită în multe cazuri, ajungându-se şi la alocări de 1.940.000 de lei. Este cazul colegiului noului ministru de interne, Traian Igaş, urmat în topul generozităţii guvernului de cele în care au fost aleşi Anca Boagiu (Transporturi) ori Gheorghe Ialomiţianu (Finanţe).  …

 
Plusul peste cele 250.000 de lei promise de Boc se regăseşte cu precădere în dreptul miniştrilor care sunt şi deputaţi sau senatori. Din calculele făcute de EVZ, primul pe listă este Traian Igaş (Interne), în al cărui colegiu de senator – suprapus peste cel al deputaţilor PDL Lucian Riviş- Tipei, Claudia Boghicevici şi Adrian Niţu – ajung 1.940.000 de lei. Este urmat de Anca Boagiu (Transporturi) – al cărei colegiu le include şi pe cele ale deputaţilor PDL Brânduşa Novac şi Toader Paleologu – cu 1.200.000 de lei. Gheorghe Ialomiţianu (Finanţe) şi-a tras partea leului între deputaţi: 1.080.000 de lei. Urmează Ion Ariton (Economie), cu 640.000 de lei, vicepremierul Marko Bela cu 630.000 de lei şi Cseke Attila (Sănătate) cu 595.000 de lei pentru propriul electorat.

Ministrului apărării, Gabriel Oprea, i s-au trimis în colegiul din Ilfov 550.000 de lei, lui Laszlo Borbely (Mediu), la Mureş, 525.000 de lei, iar lui Kelemen Hunor (Cultură), în acelaşi judeţ, 480.000 de lei.

În top urmează colegiile Elenei Udrea (Dezvoltare) – 475.000 de lei, al lui Valeriu Tabără (Agricultură) – 450.000 de lei şi al lui Ioan Botiş (Muncă) – 100.000 de lei. Cel mai rău la ultima împărţeală înainte de moţiune a ieşit Valerian Vreme (Comunicaţii), care nu s-a ales cu nimic.

 

Guvernul a avut grijă şi de nemulţumiţi. Astfel, pentru două şcoli din colegiul deputatului Clement Negruţ, care a votat contra lui Boc la ultima moţiune, s-au alocat 600.000 de lei. Bine ies şi câţiva aleşi ai opoziţiei. Liberalului Cristian Adomniţei i s-au dat 132.000 de lei, în timp ce lui Horia Uioreanu i s-au alocat 350 pentru o singură şcoală, în Corneşti-Cluj. Sume mai mici au ajuns şi la PSD.

6 Responses to “Update cu motiunea si uninominalul: 250.000 e prea putin”

 1. cornelia Says:

  “Guvernul a avut grija de nemultumiti…lui Uioreanu i s-au alocat 350 pentru o singura scoala…”. Refuz sa cred ca il banuiti pe Uioreanu de pactizare cu PD-L. Cornesti e o comuna cu primar PSD, Uioreanu e PNL. iar daca e vorba de colegiul sau, au mai primit bani Panticeu, Gherla, Aschileu, Bontida…. E drept, sume mai mici.
  nu critic, vreau doar sa spun ca e pagubos sa arunci umbre asupra unor oameni.

  • transildania Says:

   Cred ca faceti o confuzie. Nu-l banuiesc pe Domnul Uioreanu de nimic, absolut din contra. Stiu ca este presedintele PNL in Cluj si secretar al liberalilor pe Transilvania.

   Ce am facut eu a fost doar sa citez un articol din Evenimentul Zilei. Acolo domnul Uioreanu este mentionat ca exemplu al opozitiei, pentru a evidentia cat de putini bani primesc cei din opozitie in comparatie cu cei care reprezinta coalitia guvernamentala. Daca cititi cu atentie, nici macar articolul nu-l mentioneaza pe domnul Uioreanu la categoria “nemultumiti” ci in fraza urmatoare la “opozitie”.

 2. NISTE ERORI « Hai ca se poate! Says:

  […] Elisa, HAI CA SE POATE!, Vania, Ioan Sorin Usca, Plano 10, Natasa, Orfiv, Supravietuitor, Transildania, World of Solitaire, Starea Natiunii, Teo, Daniela – aripi de inger,  Mirela,  Anca Florea,   […]

 3. Presedintele nu e ales numai de bloggeri zice Cezar Preda « Dum spiro, spero Says:

  […] Elisa, THEODORA MARINESCU, Vania, Ioan Sorin Usca, Plano 10, Natasa, Orfiv, Supravietuitor, Transildania, World of Solitaire, Starea Natiunii, Teo,   Mirela,  Anca Florea,   Societate, Simion, […]

 4. Deceneu Says:

  Votul “la comanda” din parlament este un argument impotriva sistemului uninominal.
  Pana acum se spunea ca votul pe liste nu permite parlamentarilor sa reprezinte interesele electoratui local. Prin votul la Codul Fiscal si explicatile oferite se arat ca disciplina de partid nu a fost afectata de sistemul uninominal.
  Nu s-a castigat nimic dar s-au pierdut multe.

  • transildania Says:

   Asa este, votul la comanda “gresit” arata ca uninominalul a trimis in parlament pe foarte multi semianalfabeti parlamentari. Care habar nu au ce stipuleaza legea pe care o voteaza, care nu stiu nici ce lege voteaza, si care voteaza pe banda rulanta conform indicatiilor unora.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: