Cetateni, primari, vi se pregateste ceva

Noua centralizare…

 

Citez dintr-un material Mediafax:

 

“Fondurile totale care vor fi alocate anul viitor bugetelor locale din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată vor fi limitate la 13,7 miliarde lei, în scădere de la bugetul total de 17 miliarde lei acordat pentru 2010, conform proiectului bugetului de stat pentru 2011, obţinut de MEDIAFAX.

Sumele alocate pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraşelor, municipiilor, sectoarelor şi municipiului Bucureşti vor scădea de la 11,5 miliarde lei, în 2010, la 8,8 miliarde lei, în 2011, fiind afectate atât alocaţiile pentru finanţarea cheltuielilor cu salariile şi contribuţiile aferente din instituţiile de învăţământ preuniversitar de stat (tăiate de la 9,6 miliarde lei la 7 miliarde lei), cât şi sumele reprezentând ajutorul social şi ajutorul pentru încălzirea locuinţei (diminute de la 844,6 milioane lei la 791,6 milioane lei).

Bugetul destinat finanţării Programului de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive din mediul rural va fi redus la jumătate, de la 813,5 milioane lei la 440,3 milioane lei.

Fondurile prevăzute în proiectul de buget pentru anul viitor sunt comparate cu alocaţiile stabilite la începutul acestui an în bugetul pentru 2010.

În luna august, la rectificarea bugetară, Guvernul a diminuat cu 1,2 miliarde lei sumele alocate pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivel local şi cu 388,5 milioane lei bugetul destinat lucrărilor de infrastructură şi baze sportive.

Proiectul de buget pentru 2011 indică totodată reducerea la jumătate a volumului total de credite care pot fi contractate, în condiţii avantajoase, de către întreprinzători care înfiinţează noi locuri de muncă prin întreprinderi mici şi mijlocii. Bugetul total alocat acestui program va fi diminuat anul viitor de la 20,6 milioane lei, în 2010, la 10 milioane lei, cuantumul maxim al creditului care poate fi acordat unui beneficiar fiind menţinută la 1,5 milioane lei.”

2 Responses to “Cetateni, primari, vi se pregateste ceva”

  1. Am participat la Congresul Extraordinar al PSD in calitate de invitat « Hai ca se poate! Says:

    […] HAI CA SE POATE!, Vania, Ioan Sorin Usca, Marcus, Plano 10, Natasa, Orfiv, Supravietuitor, Transildania, World of Solitaire, Starea Natiunii,  Razvan, KinR, Teo, Mirela, Motanul filozof,  Pro […]

  2. LIVE BLOGGING DE LA CONGRESUL PSD | Blogul Monicai Marinescu Says:

    […] HAI CA SE POATE!, Vania, Ioan Sorin Usca, Marcus, Plano 10, Natasa, Orfiv, Supravietuitor, Transildania, World of Solitaire, Starea Natiunii,  Razvan, KinR, Teo, Daniela – aripi de inger,  Mirela, […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: