Fragmente din mozaicul incompetentei (IX) – o noua ordonanta stupida

Guvernul pregateste o ordonanta de urgenta care echivaleaza cu o noua monstruozitate birocratica. Prin ea se stabileste cine nu va mai fi indreptatit sa primeasca ajutoare de incalzire (sursa: mediafax).

Persoanele care detin :

– mai mult de 3 bovine, 5 porci, 20 de oi sau capre sau peste 15 familii de albine

– utilaje de prelucrat lemnul precum gater, drujba, utilaje hidraulice mecanice sau electrice

– echipamente de prelucrare agricola precum presa de ulei sau moara de cereale

– proprietatide terenuri in zona colinara si de ses, terenuri arabile, faneata si forestier (peste doua hectare la familii formate din 1-3 persoane, si peste 3 hectare la familii mai mari)

– vii si livezi (peste 1,5 hectare), pasuni si fanete (peste 4 hectare)

– cladiri sau spatii locative in afara locuintei de domiciliu

– terenuri sau curti aferente locuintei de domiciului mai mari de 1000m² (intravilan) si 2000m² (rural)

– tractoare, combine, autoutilitare, autocamioane de orice fel, remorci, autobuze , microbuze, barci cu motor, scutere, salupe, iahturi

– masini cu motoare peste 1,6 litri, depozite bancare care depasesc 3000 de lei

Pentru verificarea veridicităţii datelor înscrise în declaraţiile pe propria răspundere privind componenţa familiei şi veniturile acesteia, primarii dispun efectuarea prin sondaj de anchete sociale, care pot fi efectuate si la sesizarea unor terti“.

In curand vom asista la noi cozi la ghisee, si la functionari care vor cutreiera ulitele satelor pentru a efectua “controale sociale”, pentru a numara purceii si a cauta drujbe sau mori de ulei sau a masura suprafata curtii sau a livezii…

De ce nu au taiat de tot ajutorul de incalzire in loc sa sicaneze oamenii cu o noua procedura birocratica injositoare, care in cele din urma va fi probabil mai scumpa in aplicare decat banii pe care-i economiseste?

8 Responses to “Fragmente din mozaicul incompetentei (IX) – o noua ordonanta stupida”

 1. Chrysthyan Says:

  Stai linistita, nu va fi nici un ajutor la incalzire. Asociatiile de locatari, Primariile si firmele care vor accepta povestile lor vor avea o mare surpriza cand banii de la stat nu vor mai veni pentru ca nu exista.

 2. Rational Idealist Says:

  Ce mozaic al incompetentei? Asta e zid de cazemata!
  Parca s-ar chinui cineva sa vina cu idei cat mai aberante. Nici opozitia (sau unii de pe-acolo) nu vrea sa se lase mai prejos, vezi initiativa lui Ghise pentru presa.
  Imi amintesc ca in decembrie 1989 ma gandeam ce bine o va duce Romania, daca macar aberatiile cele mai flagrante ale ceausismului in represiune si alocarea resurselor ar fi eliminate (investitiile megalomanice, mastodontii industriali producatori de pierderi si poluare, absurditatile birocratice, restrictiile artificiale de toate felurile…). Mi se parea evident ca nu e nevoie de mari genii si mari idei la conducerea tarii, doar de putin bun simt care sa limiteze raul revarsat de sus asupra cetatenilor – si tara va inflori, viata va fi mai buna.
  Dar am subestimat puterea de regenerare a prostiei: sparta in fragmente, tinde sa se multiplice si sa se coaguleze din nou si din nou, din ce in ce mai mare.

  • Lilick Says:

   Ghise e total idiot.

  • transildania Says:

   Asa e, prostia si incompetenta la varf este nelimitata. Nu poti crede niciodata ca ai vazut deja maximul prostiei si ca mai rau nu se poate. Intotdeauna este posibila o surpriza si mai negativa.
   In ce-l priveste pe Ghise cred ca si (non-)stirea asta a facut prea multe valuri. Nu are sustinerea nici macar a PNL, evident. De unul singur nu poate modifica sau introduce nicio lege. Asa cum e proiectul singular al lui Ghise mai sunt si alti parlamentari care de unii singuri propun tot felul de prostii, dar nu ajung in stiri. Ar fi fost o problema de imagine daca PNL nu s-ar fi delimitat rapid de acest proiect, ceea ce insa nu a fost cazul din cate am inteles.

 3. Sunteţi de acord cu suspendarea preşedintelui Băsescu?… « Dispecer Blogosferă Says:

  […] Epistole pentru Zeus, Lilick, Atitudini- Un Blog cu atitudini, Supravietuitor, Teo Negura, Transildania, […]

 4. Ce naiba se intampla cu senatorul PNL Ioan Ghişe? « Hai ca se poate! Says:

  […] Dispecer Blogosfera, Gebelezis, Vania, Ioan Sorin Usca, Marcus, Natasa, Orfiv, Supravietuitor, Transildania, World of […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: