Gesturile disperarii

In zoologie de-a lungul timpului vietuitoarele au dezvoltat anumite reflexe interesante pentru a raspunde unei amenintari. Nu toate o iau la fuga, se catara pe copaci, se aduna intr-o tuma (stol, banc, dupa caz) sau se lupta. Unele dintre ele incearca sa-si intimideze adversarul cand sunt incoltite transformandu-se in ceea ce nu sunt. Pestele balon inghite apa si se umfla pana isi dubleaza volumul corpului ca sa para mai mare si mai greu de inghitit. O soparla australiana isi ridica pielea de pe gat si spate in jurul capului ca sa para mult mai mare si mai impunatoare decat este de fapt.

Cam la acest spectacol am asistat aceasta saptamana.

Disperarea insa ia mintile, atat cat a mai ramas din ele daca au existat vreodata. Presedinta Camerei Deputatilor care impreuna cu secretarul Sever Voinescu a fraudat votul legii organice a pensiilor in Camera a interpretat o piesa de circ sinucigasa. Cat de disperat trebuie sa fii sa acuzi un grup parlamentar al opozitiei ca a tradat pensionarii negociind chipurile sustinerea legii propusa de tine???

A urmat lansarea disperata a unui cocktail jalnic de invective si minciuni din partea presedintelui la adresa liderilor opozitiei.

Ultimul artificiu: lansarea de stiri potrivit carora din cauza unei legi noi procedura de suspendare a presedintelui s-ar fi schimbat, si ca ar exista noi piedici institutionale care ar ingreuna-o sau ar face-o imposibila. Inca de cand le-am citit mi-am dat seama ca este vorba de o noua dezinformare. Nicio lege simpla nu poate schimba Constitutia sau o procedura constitutionala. Cu nicio iota! Procedura de suspendare este aceeasi. Gasiti o explicatie completa si excelenta pe blogul Rational Idealist.

Vor urma probabil si mai multe acte din spectacolul de sunet si lumini …

Advertisements

11 Responses to “Gesturile disperarii”

 1. Garcia Muerte Says:

  Cred ca Romania este deja suprasaturata de basescianism (ei au inventat termenul, nu noi!). Fructul s-a copt, ramane de vazut cine il va culege. Personal sper ca cele mai negre cosmaruri ale mele care tin de o reinventare a extremelor intr-o Romanie membra a UE sa nu se adevereasca. Ar fi tragic ca din cauza unui derbedeu care conduce si tara si masina sub influenta bauturilor alcoolice, sa sufere un popor intreg.

  Sper sa fie demis, sa se formeze un nou guvern cu un nou presedinte si atat. Nu avem nevoie de dezordine, asta este sigur.

 2. Chrysthyan Says:

  De acord cu Garcia, ar fi pacat sa ajungem la extremism si anarhie datorita unei erori.
  Oricum, poporul asta o sa plateasca cumva eroarea de anul trecut, din pacate.

 3. Adrian Stoica Says:

  Hm … ma intreb: disperarea e insotita, intotdeauna, de inconstienta?

 4. “Iesi afara javra ordinara!” « Hai ca se poate! Says:

  […] Putem sa invingem daca reusim sa ne unim, daca iesim cu totii impreuna in strada si nu separat ca pana acum. […]

 5. Lilick Says:

  http://blog.dansova.ro/?p=91 – Sova

  • transildania Says:

   Inca o clarificare. Numai asa putea fi.
   Toti jurnalistii care lanseaza dezinformari ar trebui sa rectifice urgent, si in general ar trebui sa verifice mai bine informatia pe care o raspandesc.
   Daca nu fac asta poate nu sunt jurnalisti, ci altceva.

 6. Eu nu renunt la Politie si Jandarmerie « Hai ca se poate! Says:

  […] Este foarte posibil ca, daca trece motiunea de cenzura pe care partidele politice din opozitie vor sa o initieze in octombrie, Basescu Traian sa renunte si la Parlament. Adevarul este ca Basescu s-a exprimat deja ca cele doua camere ale Parlamentului il cam deranjeaza si si-a exprimat dorinta tranformarii Parlamentului intr-o camera mica care sa voteze asa cum a votat Camera Deputatilor legea pensiilor. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: