Chipurile nu sunt bani

Am citit o stire care mi-a adus aminte de piesa lui Constantin Tanase, “Nu-s parale!”:

Primaria clujeana a cheltuit peste 2 milioane de euro pentru achizitia de floricele si arbusti!! Nu stiu cat au costat achizitiile respective in anii precedenti. M-as indoi insa ca ar fi fost mai ridicate decat cele peste 9 milioane de lei, cheltuiti in anul austeritatii maxime in care guvernantii au redus salariile cu 25%.

Ca sa nu fiu gresit inteles: nu sunt de parere ca autoritatile locale ar dispune de bugete prea mari. In opinia mea aceasta stire arata ca si putinii bani pe care ii au la dispozitie sunt prost gestionati si in parte risipiti.

Hai sa nu zic din 2 milioane de euro, dar din jumatatea acestei sume oare cate fatade ale unor cladiri de patrimoniu ar fi putut fi reabilitate? Sau cate alte masuri cu efecte de lunga durata s-ar fi putut finanta?

P.S. In acest context o alta stire: in ultima parte a lunii august Galeria Nationala a Muzeului de Arta a fost inchisa din cauza lipsei de personal. Mai poftiti pe la noi stimati turisti!

P.P.S.  Tot in acest context: un alt primar de municpiu, ex-primar deja,  se afla la inchisoare condamnat la 3 ani. Este vorba de domnul Anghel, fostul primar al municipiului Baia Mare . “Infractiunea” comisa de domnul Anghel: a cumparat pentru domeniul public baimarean, cu acordul consiliului local, un bloc cu o suta de garsoniere la un pret avantajos (de 5.000 de euro/garsoniera), un sfert din bugetul anual pentru panselute clujene. Concluzii? La latitudinea fiecaruia….

Advertisements

4 Responses to “Chipurile nu sunt bani”

 1. Hendrix Says:

  Baimarean fiind sunt extrem de sensibil la porcaria portocalie inscenata lui Anghel. A fost primar liberal neintrerupt din 1993 incoace, a fost permanent un os in gatul fesenistilor de stanga sau de dreapta. A schimbat radical fata orasului, fiind u primar harnic, eficient. Filiala liberala era una extrem de puternica, Baia Mare fiind un oras liberal de foarte multi ani.
  Fiind un om exceptional, imposibil de corupt, i s-a inscenat povestea cu blocul de garsoniere. I s-a reprosat practic ca ar fi refuzat sa cumpere acel bloc de 100 de garsoniere cu 150.000 de euro, oferta care i-ar fi fost transmisa prntr-un fax. Fax care n-a ajuns niciodata la primarie!!! Pretul a fost stabilit in CL, acesta fiind absolut corect, fiind de 550.000 de euro, adica 5500 euro de garsoniera. Pret umflat, zic porc-urorii portocalii. Doua instante l-au absolvit de orice vina, dar pe 17 martie Curtea de Apel Cluj a considerat ca ar fi vinovat! Si ca ar mai trebui sa returneze statului, EL PERSONAL, diferenta de bani intre ,,oferta” de 150.000 si suma cu care s-a achitat blocul!!! Cam asta este tara lui ba-secu, o tara in care un om impecabil poate fi tarat dupa gratii. O tara care asa intelege sa distruga un pol liberal, vezi si disensiunile aparute in filiala liberala in ultimul timp. Iar in timpul asta un dobitoc portocaliu precum primarul clujean Aprostu isi bate joc de banii clujenilor, cheltuind nonsalant 2 milioane de euro pe flori. Sa fie tara lui Kafka?

  • transildania Says:

   Absolut scandaloasa condamnarea lui Anghel. De aceea m-am si gandit imediat la ea. Nu sunt jurist si nu inteleg cum nu exista posibilitatea unui apel la Inalta Curte de Casatie sau la CEDO in acest caz. Nu inteleg cum “justitia” nu stie ca valoarea unui imobil se calculeaza in functie de pretul de piata, in functie de pretul raportat la metrii patrati de spatiul locuibil, nu in functie de pretul la care a fost achizitionat anterior imobilul (daca a fost o problema a fost vanzarea prealabila care a fost la un pret mult mai mic, dar in care nu era implicata primaria). Nu inteleg cum un Gigi Becali si cei care i-au vandut la pret de nimic terenuri extrem de valoroase din domeniul public umbla liberi, chiar dupa ce unii dintre ei au fost prinsi in flagrant cu mita in valoare de 1,7 milioane de euro, si un Anghel este la inchisoare.

 2. Lilick Says:

  La cheltuielile astea facute pentru spatiul verde se fura cel mai bine. Cine sta vreodata sa numere panselutele, lalele, firele de iarba?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: