Amestecate: excavari si remanieri

Cateva “ONG-uri” finantate de RMGC au adresat o scrisoare deschisa ministrului culturii in care reitereaza in mod vehement ca nu-si doresc inscrierea in patrimoniul mondial UNESCO.

Comunitatea din Roşia Montană nu doreşte să fie inclusă în patrimoniul UNESCO! Nu vrem să fim exponate într-un muzeu în care s-ar putea ca nimeni să nu intre!

Scrisoarea in care participantii la FanFest 2010 sunt acoperiti cu mizerii fiind acuzati ca nu si-ar fi platit cazarea si ca ar fi lasat in urma seringi si – atentie – “pastilele folosite de participanţi să se drogheze” (sic!) este publicata de Ziua de Cluj.

Primarul comunei afirma: “Eventual, sunt de acord cu introducerea Roşiei Montane pe listele UNESCO peste 25 sau 30 de ani, când rezerva de aur se epuizează.

Despre cum ar putea arata Rosia Montana peste 20 de ani va rog sa va edificati in aceasta postare de pe blogul lui Paul-Sorin Tita. Gasiti acolo un fragment din documentarul marelui regizor argentinian Pino Solanas despre o mina de aur uriasa sub cer deschis care provoaca mari daune ecologice si otraveste apa in mai multe provincii argentiniene.

La Alumbrera, Catamarca, Argentina

Ce trebuie stiut insa in legatura cu aceasta mina care si ea este mult mai mica decat proiectul Rosia Montana. Ea desigur nu se afla intr-o zona cu vestigii arheologice si obiective de patrimoniu. Se afla intr-un pustiu arid in muntii Anzi. Cea mai apropiata asezare este locuita de 200 de oameni. Judetul argentinian in care se afla are o populatie de 25.000 de locuitori la o suprafata de 13.000 de km². Spre comparatie judetul Alba are o populatie de 380.000 de locuitori la o suprafata de 6.200 de km², o densitate a populatiei de 30 de ori mai mare.

Normele ecologice argentiniene au fost in repetate randuri incalcate, firma exploatatoare mituind autoritatile pentru a “rezolva problema”.

Intre timp unul dintre “jurnalistii” care au fost in Noua Zeelanda se lauda ca a baut apa din lacul de decantare al minei. O scamatorie piaristica de cea mai joasa speta. Daca i-a placut de ce nu a ramas acolo s-o consume in continuare? Alte intrebari la adresa jurnalistilor care au fost in Noua Zeelanda gasiti la Mihai Gotiu, (tot acolo si dezvaluiri despre implicarea sefului de cabinet al lui Tony Blair in afacerea Rosia Montana).

Doi dintre corifeii jurnalismului nostru (Robert Turcescu si Doru Buscu) s-au documentat atat de bine in Noua Zeelanda incat nu sunt nici macar in stare sa citeze corect numele oraselului minier in care s-au aflat.

***

Nu am urmarit remaniada si nu cred ca am ceva de regretat. Am preferat sa citesc pe unele bloguri reactile. Cred ca Iulia Huiu si Lilick au spus din nou cam tot ce era de zis. Despre strategiile portocalii din ce in ce mai delirante (si care seamana tot mai mult cu strategiile lui Hitler din primavara 1945 de a castiga razboiul) va rog sa cititi tot la Lilick.

***

Alte link-uri urile:

-“Guvernul Boc V sau cum se poate intotdeauna si mai rau” de Dan Mihalache

-“Austeritate” de Alexandru Marin

-“Sa scufundam impreuna Incrucisatorul” de Theodora

-“Imagine” de Ioan Usca

Advertisements

4 Responses to “Amestecate: excavari si remanieri”

 1. Cronica unei remanieri anunţate… « Dispecer Blogosferă Says:

  […] Malaelea, Lilick, Cristian Lisandru, Flavius Obeada, Octav, Roxana Iordache, Rares, Teo Negura, Transildania, Vania, Varujan Vosganian, Zoe […]

 2. Plicul | Ioan Usca Says:

  […] mai adunat plicuri: Ziarul, Transildania, Elisa, Dispecer Blogosferă, Cristian Lisandru, Gabi123, Vania, Supravieţuitor, Ana Usca, […]

 3. Iulian Says:

  Trebuie apreciate eforturile care se depun pentru protejarea mediului si pentru oamenii din zona care vor avea o sursa de venit sigura.

 4. Cartea – I | Ioan Usca Says:

  […] Pete, Grişka, Cristian Lisandru, Carmen Negoiţă, Flavius Obeadă, Melami, Vania, Ana Usca, Transildania, Elisa, Dispecer Blogosferă, Gabi123, Supravieţuitor, Nataşa, Ada Pavel, Theodora Marinescu, […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: