Fragmente din mozaicul incompetentei (VII)

Un exercitiu de imagine transparent si inutil – cautarea de tapi ispasitori

Un citat:

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri la intalnirea anuala cu ambasadorii ca va cere ministrului Economiei si ministrului Turismului rapoarte despre reprezentantii economici si cei pe turism din cadrul ambasadelor Romaniei, pentru canu vad nici multe firme straine, nici multi turisti straini venind in Romania“.

Identificarea de tapi inspasitori pentru a masca nerealizarile si incompetenta este un tertip raspandit.  Criza, mogulii, greaua mostenire, “toti sunt la fel”, contestatiile in justitie, presa, ghinionul, inundatiile, parlamentul, opozitia (ce fara majoritate), György Frunda, televiziunile, senatul, risipa din sistemul sanitar, FMI, parlamentul proportional si bicameral, UE, proprii ministrii, Dinu Patriciu … putini oameni si putine scuze nu au mai fost folosite deja intr-o incercare penibila de a pasa vina.

O insulta la adresa inteligentei;  cine se afla la putere dispune de o majoritate parlamnetara pentru a schimba orice considera de cuviinta.

Acum a venit randul ambasadorilor si atasatilor comerciali si turistici, numiti de ghiciti-cine. Ei ar fi vinovati de investitiile straine inexistente, si de faptul ca turistii fac un larg ocol in jurul tarii, in pofida unei gestiuni fenomenale si fara precedent in domeniul turismului, prin minister, ministru, prezenta la targuri internationale, brosuri, brand, sloganuri si publicitate internationala.

Vorba aceea: cand cineva arata cu degetul trei alte degete ale aceeasi maini arata inapoi catre el. Inca o declaratie de faliment.

O completare: in ultimele luni ministerul turismului a inchis mai multe birouri de turism din capitale europene, intre ele cele de la Bruxelles si Stockholm.

Se implinesc astazi 5 ani de la moartea lui Alexandru Paleologu.

Advertisements

4 Responses to “Fragmente din mozaicul incompetentei (VII)”

 1. Micawber Says:

  Pai daca e vorba de turism, de ce nu arata cu degetul si la Udrea, care arunca banii pe tampenii fara sa se vada ceva? Pardon, am uitat ca e tabu.

  • transildania Says:

   😀 😀 Ambasadorii si atasatii sunt de vina. Alba ca Zapada cu 40% in 2012 nu poate fi atacata, cine sa mai fie atunci presedinte, prim-ministru, primar general si minstru pe 3 ministere?

 2. Daca in Brazilia se poate in Romania de ce nu s-ar putea? « Hai ca se poate! Says:

  […] noi ar trebui o curatenie generala in toata clasa politica si printre toti oamenii de […]

 3. Sa scufundam impreuna Incrucisatorul « Hai ca se poate! Says:

  […] Este o MIZERIE faptul ca o odrasla de fost nomenclaturist comunist ajunge sa dea tonul in condamnare… […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: